Atractii French Guiana

Eturia - Agentie de turism

Atractii French Guiana

Trei tari, trei asemanari - Guyana, Suriname si Guyana Franceza. Avand un destin asemanator, cele trei tari se gasesc situate in nordul continentului America de Sud, la Oceanul Atlantic, toate trei fiind foste colonii. Guyana este numele fostei colonii engleze, situata pe coasta de nord a Americii de Sud si care din anul 1966 dupa obtinerea independentei devine statul suveran Guyana.
Guiana Franceza este situata in nordul Americii de Sud la tarmul Oceanului Atlantic intre Suriname si Brazilia. Faptul ca Guiana este departament francez face ca Franta sa aiba cea mai lunga frontiera a sa de 730 km cu Brazilia. Desi are similitudini si afinitati culturale cu teritoriile vorbitoare de limba franceza din Caraibe, Guiana Franceza nu este considerata a fi parte din aceasta regiune geografica ce se afla la o distanta apreciabila spre vest, dincolo de grupul de insule ale Antilelor Mici. Istoria extraordinara a Guianei este parca vie si poate fi vizibila intr-un numar important de locuri: Iles du Salut (ce include si acel loc de trista amintire - Insula Diavolului, unde erau tinuti prizonierii, Mount Favard, lagarul de tranzit de la Saint-Laurent du Maroni, sau biserica Iracoubo.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Stefania

031.9998

office@eturia.ro

Top atractii

Cayenne

 • Atractii Cayenne French Guiana - vezi vacantele

  Cayenne

Cayenne este cel mai mare oras al tarii, capitala si centru economic si cultural al acestui Departamentr francez si principalul port la Oceanul Atlantic. Orasul este situat pe tarmul estuarului format de varsarea raului Cayenne in Oceanul Atlantic. Locurile de interes din Cayenne, capitala si principalul port al Guianei Franceze, includ resedinta iezuita a prefectului in Place de Grenoble, Canal Laussat - construit in 1777 si Gradina Botanica. In centrul orasului se afla Musee Departemental Franconie si Musee des Cultures Guyanaises, cu exponate despre locuitorii indigeni si asezarile de detinuti de pe Insula Diavolului.

Centrul Spatial Kourou

 • Atractii Centrul Spatial Kourou French Guiana - vezi vacantele

  Centrul Spatial Kourou

Centrul Spatial de la Kourou (Centre Spatial Guianais) este folosit de Franta si de ESA. ESA - Agentia Spatiala Europeana este organizatie interguvernamentala creata in 1980 si avand sediul la Paris. Cosmodromul desfasurat pe o suprafata de aproximativ 20/60 km este situat in apropiere de tarmul oceanului la 50 km de Cayenne, intre localitatile Kourou si Sinnamary. Locatia a fost aleasa in 1964 de Franta pentru a fi folosita ca baza pentru lansari spatiale, iar in 1975 a fost partajata cu ESA care furnizeaza 2/3 din fondurile necesare si finanteaza si proiectele Arianne. In Kourou pot fi vizitate Centrul Spatial, Muzeul Spatiului, Situl Arheologic Ameridian.

Insula Diavolului

 • Atractii Insula Diavolului French Guiana - vezi vacantele

  Insula Diavolului

Insula Diavolului (Ile du diable) face parte din arhipelagul Iles du Salut (Salvation`s Islands) Insulele salvarii, numite asa deoarece misionarii europeni au scapat de ciuma migrand pe aceste insule, pe care inexplicabil ciuma le-a ocolit. Acum o destinatie turistica, insulele au devenit cunoscute datorita romanului Papillon al lui Henri Charriere. Colonia de detentie se gasea de fapt pe trei insule: Insula Diavolului, Ile Royale si Ile Saint-Joseph de Passe separate de trecatorile Passe de Grenadines si Passe de Desirade. Considerata ca inchisoare de maxima siguranta, in colonie erau trimisi prizonierii cu cele mai grele condamnari, unde desi se bucurau de o libertate relativa nu puteau evada din cauza izolarii, a bolilor tropicale si a pericolelor din apele din jur (curenti puternci si rechini). Prizonierii morti erau aruncati rechinilor, singurele morminte din cimitir erau cele ale gardienilor si ale familiilor acestora.

Alte atractii

Muzeul Departamental Alexandre-Franconie

 • Atractii Muzeul Departamental Alexandre-Franconie French Guiana - vezi vacantele

  Muzeul Departamental Alexandre-Franconie

Muzeul a fost infiintat in 1901 din intiativa guvernatorului de atunci - Emile Merwart. Dupa succesul avut de pavilionul guianez la Expozitia Universala din 1900 de la Paris, guvernatorul a decis sa infiinteze in Cayenne un muzeu al Guianei. Noul muzeu a fost inaugurat la 15 octombrie 1901 cu prilejul aniversarii zilei orasului. Primele exponate s-au constituit din colectii prezentate la Expozitia Universala, colectii apartinand vechiului muzeu distrus de incendiul din 1888, obiecte de arta donate de Victor Schoelcher, diverse obiecte ce apartinusera lui Alexandre Franconie, obiecte de arta apartinand lui Paul Merwart (fratele guvernatorului), donatii ale locuitorilor orasului.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.577 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia