Provence si Coasta de Azur Franta

Eturia - Agentie de turism

Provence si Coasta de Azur


Venind in Provence marea provocare a calatorului este de a acoperi in doar cateva zile cele sase departamente care mustesc de atractii, caci nu multe locuri din lumea veche se pot compara cu farmecul si frumusetea pura din Provence. Provence este un spatiu al simturilor: vazul se desfata cu peisajele inundate de lumina, mirosul cu aroma ierburilor specifice ce cresc pe dealuri, auzul cu sunetul marii care loveste coasta stancoasa, iar gustul cu senzualitatea bucatariei provensale.
Coasta de Azur, sau Riviera franceza, cu elegantele sale statiuni: Nisa, Cannes, St Tropez si, desigur, Monte Carlo, este de mai bine de un secol locul de joaca a celor bogati si faimosi. Bogata, exclusivista, sofisticata... si, adesea, destul de aglomerata aceasta coasta scaldata de soare ofera toate stralucirea si farmecul pe care l-ai putea dori: promontorii stancoase, pietris si plaje de aur, sate medievale, cazinouri, porturi de iahturi.

Sudul Frantei are un peisaj tipic mediteranean, cu muntii ce se termina in mare, cu promontorii stancoase, cu traditii ce inca isi gasesc locul, cu orase legendare si sate cocotate pe dealuri nu pentru a fi fotografiate ci pentru ca locuitorii sai sa se apere de invadatori. In apropiere de satele medievale, in care batranii inca joaca boules si beau pastis la umbra copacilor, se afla metropole pline de verva si cu o intensa viata artistica. Provence inseamna si mancare buna: pistou cu usturoi, ratatouille, bouillabaisse cu peste, un echilibru perfect intre gastonomia italiana, franceza si spaniola. Coapta de soarele verii si deseori biciuita de mistral, Provence este un loc potrivit pentru cei care viseaza la o vacanta completa. De la statiunile pline de farmec ale Rivierei si orasele cosmopolite, pline de viata la satele pitoresti, razlete, inundate de soare si de campiile nesfarsite de lavanda ori de ramasite romane magnifice, Provence este un teren de contraste uimitoare.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Sfaturi de calatorie

Restaurantele acopera toate gusturile si bugetele: de la cele mici, ieftine si vesele, pana la cele notate cu stele Michelin. Este cel mai indicat sa va rezervati masa in avans. Pranzul se serveste de regula in jurul orei 12:00, 12:20, iar cina in jurul orei 19:30.

Adresati-va chelnerului cu "Monsieur" sau "Madame", niciodata cu "Garcon" – formularea este invechita si este considerata jignitoare in zilele noastre. Pentru a atrage atentia, fraza ar trebui sa inceapa cu "Excusez-moi" sau s`il vous plait".

Impresii de calatorie Franta

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia