Paris Franta

Eturia - Agentie de turism

Paris


Nu poti ajunge la Paris fara sa fi visat la el sau sa fi avut macar curiozitati legate de el. Pentru unii, reprezinta orasul romantismului, imortalizat de celebrul fotograf Doisneux in imaginile indragostitilor strans imbratisati. Pentru altii, capitala franceza este un amestec scanteietor de scriitori si artisti sau o densitate prea mare de parizieni nesuferiti pe metru patrat. Daca prima vizita a orasului poate surprinde, in mod cert nu dezamageste niciodata. Din orice punct de vedere - istoric, arhitectural, cultural - Parisul este un oras fascinant.

De ce ne place noua Paris

"Parisul pe care l-am vazut a depasit ceea ce-mi imaginasem. Cumva surpriza au fost ferestrele inalte ale cladirilor, salurile trecatorilor, cochetaria barbatilor (pe cea a femeilor o banuiam), prezenta multor, multor boutique-uri si galerii de arta. Ma asteptam sa fie mai turistic, mai plin de straini care fac poze si mai putin viu pentru parizieni. Si ma asteptam sa existe lucruri care sa ma deranjeze, lucruri de care sa vreau sa ma indepartez - poate doar metroul si acele mici Eiffel-uri si alte fleacuri puse in vanzare de tinerii maghrebieni. Oricum, cu bune sau rele, sunt ferm convinsa ca Parisul prin ochii mei e unic, e al meu. OK, poate nu-i unic, caci exista multi alti indragostiti de Paris si trebuie sa aiba si ei un motiv." Anamaria Todirel


De secole, Parisul este unul dintre cele mai importante si atragatoare orase ale lumii. Este apreciat pentru posibilitatile pe care le ofera pentru afaceri si comert, pentru studiu, pentru cultura si pentru distractii, pentru gastronomia sa, magazinele sale de moda, pictura, literatura si comunitatea sa intelectuala, pentru care se bucura de o reputatie de invidiat. Renumele sau de „Orasul Luminilor”, castigat in timpul Iluminismului, ramane potrivit, caci Parisul si-a pastrat importanta ca centru de educatie si progres intelectual.
Istoria Parisului poate fi descoperita si datorita districtelor sale variate. Cartierul Montmartre, situat pe coline, cu atmosfera sa sateasca, este locul in care s-a nascut Comuna din Paris, in 1871; cartierul Marais evoca Parisul medieval, stradutele inguste contrastand cu bulevardele largi, ordonate, concepute de Napoleon III pentru a putea controla multimile revoltate. Aceste impunatoare sosele ale secolului al XIX-lea inca domina orasul, intersectandu-se cu alte artere moderne. Marile proiecte ale presedintelui Mitterand s-au adaugat arhitecturii orasului: Le Grand Arche de la Défense, ultra-moderna Opera de la Bastille, impresionantul Institut du Monde Arabe, si piramida de sticla din curtea centrala a Muzeului Luvru.
Parizienii sunt extrem de mandri de orasul lor. Totusi, cu prima ocazie se refugiaza in provincie (de obicei in Normandia) pentru weekend. In august, Franta cunoaste un exod in masa catre sud: sosele sunt blocate pe sute de kilometri. Parizienii dispar din oras, in cautare de verdeata - desi zona centrala a orasului are cateva parcuri frumoase, in special Jardin de Luxembourg si Jardin des Tuilleries - si pentru a scapa de o existenta delimitata de "boulot, métro, dodo" (serviciu, metro, somn). Din fericire, in aceste perioade turistii pot explora orasul plimbandu-se linistiti.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cu o medie de aproximativ 27 de milioane de vizitatori, Paris este cel mai vizitat oras din lume. Desi orasul este animat tot anul, vara este cea mai nepotrivita perioada pentru vizitare intrucat majoritatea parizienilor parasesc orasul pentru vacanta de vara in timp ce orasul se umple de turisti. Paris este cel mai placut primavara (aprilie-iunie) sau toamna (septembrie-noiembrie), dar chiar si in decembrie cand orasul se lumineaza in asteptarea Craciunului. Prezentarile de moda si expozitiile ce au loc toamna fac gasirea unui loc la hotel mai dificila.

Sfaturi de calatorie

Nu incerca sa vezi tot Parisul intr-un weekend – nu vei vedea nici macar tot Luvrul. Chiar si intr-o vizita mai lunga nu fii prea ambitios, acorda-ti timp pentru hoinarit pe strazi si pentru lenevit intr-o cafenea sau bar in maniera in care o fac parizienii. Totul face parte din experienta pariziana.

Reputatia parizienilor de oameni nepoliticosi este neintemeiata. Cei mai multi sunt politicosi si vor incerca sa te ajute in caz ca te-ai ratacit, chiar daca nu vorbesti franceza (multi parizieni cunosc engleza). Politetea este foarte importanta pentru francezi, asa ca poti incepe fraza cu „excusez-moi” („ma scuzati”).

Impresii de calatorie Franta

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia