Atractii Elvetia

Eturia - Agentie de turism

Atractii Elvetia

Nume celebre evoca romantismul si ineditul vietii de munte: Zermatt, St. Moritz, Interlaken, Gstaad, Davos si multe altele. Centrele urbane cosmopolite si rebele ca Geneva, Zurich, Basel sau Lausanne freamata de agitatie inovatoare si artistica si sunt renumite pentru animata viata de noapte. Pe langa faptul ca Elvetia numara patru limbi oficiale (germana, franceza, italiana si retoromana), varietatea culturala a acesteia este notabila. Te poti bucura de o portie delicioasa de paste alaturi de un pahar de merlot si te poti rasfata incercand una dintre numeroasele bai termale elvetiene de la Yverdon les Bains si pana la Scuol. Orasele precum Lucerna, cu podul sau acoperit, Neuchatel cu fantanile sale incantatoare, Gruyeres - patria branzeturilor si Grimentz, cu casele sale traditionale din lemn sau Scuol si Zuoz cu cladirile lor cu blazoane, toate dau un farmec aparte tarii cantoanelor.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

STEFANIA

031.9998

office@eturia.ro

Basel

 • Atractii Basel Elvetia - vezi vacantele

  Basel

Situat in nord vestul Elvetiei la frontierele acesteia cu Germania si Franta, Basel este resedinta administrativa de canton. Asezare urbana situata pe locul doi ca marime in Elvetia, Basel este centru industrial al tarii si in special al industriei farmaceutice elvetiene si important centru cultural. Prin portul sau, Basel este conectat la sistemul Rin - Marea Nordului, accesibil navelor de mare gabarit, avand legaturi pe apa cu Rotterdam. In zona orasului Basel este utilizata o varianta a limbii germane vorbite in Elvetia numita Germana de Basel. Basel este corolarul artei si culturii, aici fiind locul unde sunt concetrate aproximativ 40 de muzee, diferite galerii de arta contemporana sau clasica si teatre, dintre care amintim: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Muzicii, Muzeul Arhitecturii Elvetiene.

Berna

 • Atractii Berna Elvetia - vezi vacantele

  Berna

Intemeiat in 1191 de Ducele Berchthold al V-lea de Zahringen, orasul Berna este capitala Elvetiei si a cantonului cu acelasi nume. Situat in centrul Elvetiei in zona mai joasa a acesteia, orasul se remarca prin spiritul sau conservator si traditionalist, manifestat si prin dialectul locuitorilor sai, pastrat si vorbit si astazi. Berna orasul care l-a adoptat pe Albert Einstein este al patrulea oras ca marime al Elvetiei dupa Zurich, Geneva si Basel; alte personalitati ale orasului sunt cercetatorul Albrecht von Haller, scriitorul Albert Bitzius (Jeremias Gotthelf), pictorii Ferdinand Hodler si Paul Klee. In 1983 centrul istoric al orasului a fost inscris pe Lista de Patrimoniu UNESCO. Berna face parte din topul celor zece orase cu un inalt standard de viata.

Geneva

 • Atractii Geneva Elvetia - vezi vacantele

  Geneva

Al doilea ca marime dupa Zurich, orasul Geneva este situat in extremitatea vestica a Elvetiei, pe malul Lacului Leman (Geneva) ale carui ape sunt afluate de Ron si Arve. Geneva este oras de importanta mondiala datorita multor institutii ONU ce isi au sediul aici si deasemeni a prezentei sediului Crucii Rosii; Geneva este cunoscuta si pentru tratatul cunoscut sub numele de Conventia de la Geneva, tratat referitor la tratamentul non combatantilor si al prizonierilor de razboi fiind supranumit si Capitala Pacii. Orasul Geneva este centru cultural si financiar de anvergura si unul dintre orasele cu un standard ridicat de viata.

Lausanne

 • Atractii Lausanne Elvetia - vezi vacantele

  Lausanne

Aflat la circa 65 Km nord est de Geneva, in zona franceza a Elvetiei, Lausanne este situat pe malul nordic al Lacului Leman si este resedinta admnistrativa a Cantonului Vaud. Fosta asezare romana este situata intr-o cunoscuta zona viticola. Orasul beneficiaza de spectaculosul peisaj al lacului in care se reflecta Muntii Alpi si se numara printre orasele cu cel mai rapid sistem de transport raportat la marimea sa. Confluenta celor doua rauri: Flon si Louve delimiteaza cele trei coline pe care se afla amplasat orasul: Cite, La Bourg si Saint Laurent.

Lucerna

 • Atractii Lucerna Elvetia - vezi vacantele

  Lucerna

Purtand candva numele de Luciaria, orasul Lucerna este situat in zona centrala a Elvetiei, pe malul lacului cu acelasi nume. Strabatut de Raul Reuss ce se varsa in lac, Lucerna a devenit renumit si prin arhitectura specifica a podurilor ce unesc malurile si cartierele orasului; cel mai vechi pod este Podul Capelei de 204 metri lungime construit in 1333, care impreuna cu Turnul de pe apa sunt constructiile emblematice ale orasului. Lucerna este cel mai populat oras al Elvetiei iar vecinatatea Muntelui Pilatus si al lantului muntos Rigi din Alpii Elvetieni il consacra ca o destinatie turistica traditionala. Pe langa plimbarile pe strazile strajuite de muzee, sali de concerte si magazine, de aici se pot face excursii spre Muntii Rigi sau croaziere pe Lacul Lucerna.

Lugano

 • Atractii Lugano Elvetia - vezi vacantele

  Lugano

Lugano al treilea oras din punct de vedere financiar al Elvetiei se afla in Cantonul Ticino, in apropierea granitei cu Italia. Aliniindu-se bunei traditii elvetiene oras este situat in preajma unui lac - Lacul Lugano numit de localnici si Ceresio. Printre obiectivele turistice ale orasului se numara: Catedrala San Lorenzo, Biserica Santa Maria degli Angeli, Orasul Vechi (cu Via Nassa si Piazza Riforma), Muntele Bre si Muntele San Salvatore. Avand o arhitectura specifica in stil lombard si numeroase spatii verzi Lugano este o atractie turistica majora a Elvetiei.

Zurich

 • Atractii Zurich Elvetia - vezi vacantele

  Zurich

Ridicat pe malurile Raului Limmat la nord vest de Lacul Zurich, orasul Zurich este inima comerciala a Elvetiei. In Zurich sunt concentrate numeroase centre de cercetare din toata lumea datorita impozitelor mici practicate pentru companiile straine. Zurich este cotat ca orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume si cel mai bogat oras european; deasemeni este considerat drept capitala culturala a Elvetiei, datorita numarului impresionant de muzee si galerii de arta, printre care Swiss National Museum si The Kunsthaus. Zurich este un paradis al amatorilor de shopping, iar principale zone comerciale sunt concentrate pe un kilometru patrat in centrul orasului. Aici vei gasi buticuri elegante, centre comerciale, magazine specializate, cu o mare varietate de produse, dar si cafenele si terase. O interesanta strada comerciala cu centre mestesugaresti si buticuri este Limmatquai aflata pe malul Raului Limmat. Daca iubesti natura te poti plimba prin Gradina Chinezeasca sau prin frumoasa Gradina Botanica. Zurich este o combinatie de cultura, arta, traditie si modernitate si nonconformism, aici fiind si orasul unde se organizeaza una dintre cele mai mari parade stradale din Europa, parada ce aduna anual un numar impresionant de tineri iubitori a muzicii techno.

Bellinzona

 • Atractii Bellinzona Elvetia - vezi vacantele

  Bellinzona

Resedinta adminstrativa a Cantonului Ticino, Bellinzona este renumit prin castelele Castelgrande, Montebello si Sasso Corbaro, incluse in Lista Patrimoniului Universal UNESCO in anul 2000. Pozitionarea pe valea Raului Ticino si vecinatatea Alpilor pe situl unei foste fortarete romane ii confera un farmec deosebit, fiind o atractie de prim rang pentru iubitorii de drumetii alpine si schi.

Montreux

 • Atractii Montreux Elvetia - vezi vacantele

  Montreux

Montreux este situat in Cantonul Vaud pe malul Lacului Geneva. Montreaux este celebru prin festivalul anual de jazz la care sunt prezente nume importante ale jazz-ului mondial, insa simbolul orasului si cel mai apreciat obiectiv este Castelul de Chillon, situat pe o mica insula, la cativa metri de tarm. Castelul este unul dintre cele mai vizitate obiective elvetiene, construit initial pentru incasarea unei taxe pentru persoanele si bunurile ce strabateau trecatoarea St. Bernard, facand legatura intre Italia si restul Europei. Castelul a devenit cunoscut in perioada moderna datorita marelui poet Byron, autorul poemului Prizonierul din Chillon, bazat pe o poveste adevarata. Castelul este situat inafara orasului, fiind accesibil si cu trenul.

Rheinfall

 • Atractii Rheinfall Elvetia - vezi vacantele

  Rheinfall

 • Atractii Rheinfall Elvetia - vezi vacantele

  Rheinfall

Aflata pe Rinul superior in vecinatatea municipalitatilor Neuhausen si Uhwiesen si a orasului Schaffhausen din nordul Elvetiei, cascada are latimea de 150 m si inaltimea de 23 m; debitul caderii de apa oscileaza intre 150 m3/s (vara) - 700 m3/s (iarna). Cursul cascadei nu poate fi urcat de pesti datorita vitezei apei, singurele care urca prin valtoare fiind anghilele. Desi nu are marimea Cascadei Niagara, Rheinfall (Cascada Rinului) este impresionanta. Strajuita pe cele doua maluri de castelele Schloss Worth si Schloss Laufen, cascada are pe mijloc o stanca ce separa suvoaiele de apa, stanca ce are un punct de belvedere la care se poate ajunge cu o ambarcatiune, iar de la baza stancii urcand o scara metalica.

St. Moritz

 • Atractii St. Moritz Elvetia - vezi vacantele

  St. Moritz

Cunoscut a fi fost gazda a Jocurilor Olimpice de Iarna in 1928 si 1948, St. Moritz este situat in Valea Engandine din Cantonul Graubünden. St. Moritz este una dintre cele mai titrate statiuni de schi din Elvetia, cunoscuta pe plan international. Populara statiune alpina, aflata in vecinatatea lacului cu acelasi nume este frecventata de amatorii de schi, snowboard, alpinisti dar si de turisti iubitori de peisaje deosebite.

Wengen

 • Atractii Wengen Elvetia - vezi vacantele

  Wengen

Wengen este o localitate turistica elvetiana aflata la o altitudine de 1.275 de metri in regiunea muntilor Jungfrau. Wengen se afla in centrul Elvetiei, in alpii Bernezi, langa orasul Interlaken. Cel mai mare munte al regiunii este Jungfrau, care are o inaltime de 4.100 m. Iarna Wengen este accesibil numai cu trenul, dar vara si cu masina. La inceputul fiecarui an, la jumatatea lunii ianuarie, aici se desfasoara o etapa a Cupei mondiale de schi.

Zermatt

 • Atractii Zermatt Elvetia - vezi vacantele

  Zermatt

Preferat de iubitorii de drumetie, alpinisti si schiori, Zermatt este situat in Cantonul Valais la capatul caii ferate Matterhorn - Gotthard, in zona sudica a vaii Matter la altitudinea de 1.620 m. Zermatt se gaseste la doar 10 km de Italia cu care se face legatura prin Pasul Theodul. Zermatt traversat de raul Matter Vispa este inconjurat de  muntii Monte Rosa (4.634 m) - cel mai inalt varf din Elevetia, Dom (4.545 m), Lyskamm (4.527 m), Weisshorn (4.505 m) si binecunoscutul Matterhorn (4.478 m). In vecinatatea orasului se afla cunoscutii ghetari: Gorner, Zmutt si Blanche Dent.

Impresii de calatorie Elvetia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia