Atractii Egipt

Eturia - Agentie de turism

Atractii Egipt

Legendar prin monumentele sale precum Sfinxul sau piramida lui Keops de la Giza, dar si prin misterele uneia din cele mai vechi civilizatii ale lumii, Egiptul fascineaza prin arta egipteana veche de peste trei zeci si trei de secole (dupa cum afirma Drioton si Bourguet in studiul lor Arta faraonilor), mai mult decat oricare alta tara din lume. De la arta egipteana au fost mostenite cel mai mare numar de marturii ale apogeului ei (chiar mai mult decat de la arta greceasca, romana sau asiro-babiloniana).
Descopera impreuna cu Eturia Lumea Egiptului antic care a zamislit o cultura spirituala scanteietoare, admirata atat de vechii greci cat si de romani cu aceeasi uimire si emotie pe care o incearca azi milioanele de turisti, in fata templelor, piramidelor sau a obeliscurilor inaltate de faraoni. Paseste alaturi de noi prin Valea Regilor pentru a admira grandioasele si misterioasele morminte ale faraonilor, admira maiestuoasele piramide, alatura-te tacerii de veacuri a Sfinxului, aventureaza-te intr-o croaziera pe Nil sau admira cel mai frumos rasarit de soare pe muntele Sinai.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Aswan

 • Atractii Aswan Egipt - vezi vacantele

  Aswan

Orasul Aswan (Assuan) este situat in sudul Egiptului pe malul estic al Nilului si este capitala administrativa a provinciei cu acelasi nume, un animat centru comercial si important centru turistic. Orasul se ridica pe locatia vechiului oras de frontiera Swenet ce marca zona cea mai sudica a Egiptului antic, fiind construit pe o peninsula formata de meandrele Nilului. In perioada moderna orasul s-a extins si include si comunitatea anterior separata de pe Insula Elephantine.

Cairo

 • Atractii Cairo Egipt - vezi vacantele

  Cairo

Capitala Egiptului - Cairo detine suprematia de cel mai are oras al lumii arabe, cel mai mare oras din Africa, unul din orasele cu cea mai mare densitate dintre orasele lumii si evident cel mai mare oras al Egiptului. Datorita numeroaselor moschei si a stilului arhitectural de factura araba, Cairo este supranumit si orasul celor o mie de minarete. Orasul este situat in nordul Egiptului (zona ce poarta numele de Egiptul de jos) la 165 Km sud de Marea Mediterana si 120 Km vest de Golful suez si Canalul Suez. Datarea sa istorica ca urbe este plasata inainte de secolul X, terenul pe care a fost ridicat orasul fiind sit-ul unei stravechi localitati ale carei vestigii sunt vizibile si astazi in unele parti ale orasului denumit Vechiul Cairo. Inca din periioada Egiptului Antic zona in care se gaseste Cairo si Memphis-ul au fost centre de interes strategic, economic si cultural. Orasul se intinde de-a lungul Fluviului Nil de a carui existenta este legat inca de la inceputurile sale pana in regiunile joase ale Deltei Nilului. 

Giza

 • Atractii Giza Egipt - vezi vacantele

  Giza

 • Atractii Giza Egipt - vezi vacantele

  Giza

Fiind printre cele mai grandioase structuri contsruite vreodata, Piramidele sunt poate, cele mai puternice si fascinante simboluri ale civilizatiei Egiptului antic. Marea Piramida a lui Keops este cea mai veche dintre cele sapte Minuni ale Antichitatii si totodata singura care se mentine intacta pana astazi. Aceasta a fost construita drept mormant pentru un faraon egiptean, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, fiind finalizata in anul 2.560 i.e.n. Se estimeaza ca piramida este formata din aproximativ 2,3 milioane de blocuri calcaroase ce au fost transportate din mine aflate in apropiere. La inceput, piramida masura 146 de metri, fiind cea mai mare structura realizata de om timp de mai bine de 3.800 de ani. Majoritatea egiptologilor cred ca Sfinxul dateaza din timpul domniei faraonului Menkaure (2532-2503 i.Hr. cel de-al treilea conducator ingropat pe platoul de la Gizeh, dupa Khufu si Khafre) si ca trasaturile faciale ale imensei statui le-ar reproduce pe ale faraonului.

Lacul Nasser

 • Oferte

  Atractii Lacul Nasser Egipt

Construirea barajului pe Nil a dat nastere unui lac de acumulare - Lacul Nasser, urias rezervor de apa ce se intinde circa 83 % pe teritoriul Egiptului restul aflandu-se pe teritoriul Sudanului. Constructia barajului s-a efectuat intre 1958 - 1970 in urma proiectului lansat de Presedintele Gamal Abdel Nasser al Egiptului, in onoarea caruia s-a dat denumirea lacului. Lacul acopera o suprafata de 5.250 Km², are o capacitate de depozitare de 157 Km³ de apa si are dimensiunile de 550 km lungime si 35 Km latime. Lacul de acumulare si barajul de la Aswan au insemnat punerea in valoare a peste un milion de hectare de teren agricol si obtinerea a 10 miliarde kWh/an.

MS Eugenie

 • Oferte

  Atractii MS Eugenie Egipt

Prima nava destinata sa navigheze pe Lacul Nasser a fost MS Eugenie, nava ce a lansat un nou gen de abordare a turismului in aceasta zona a lumii, permitand vizitarea unor reputate obiective turistice ale Egiptului, navigand pe imensitatea uriasului lac artificial aparut in urma zagazuirii apelor fluviului prin Barajul de la Aswan. MS Eugenie a fost construita in 1993 in stilul vapoarelor cu zbaturi care navigau candva pe Nil. MS Eugenie si-a primit numele in onoarea Imparatesei Eugenie, evocand totodata marele eveniment istoric marcat de deschiderea Canalului de Suez in 1869, eveniment la care au participat sefi de state si capete incoronate ale Europei, inclusiv Imparateasa Eugenie - sotia lui Napoleon al III-lea. Nava cu o lungime de 74 metri dispune de interioare spatioase si elegante, avand 52 de cabine si doua luxoase apartamente. Cabinele dispun de dotari moderne asemanatoare unor camere de hotel; in plus nava are numeroase facilitati ca: zona publica cu salon de zi, receptie si bar, sauna, baie de aburi, echipamente de fitness, punti pentru promenada si plaja, piscina, aer conditionat si sisteme de filtrare a apei. Designul interior este deosebit de elegant amintind de perioada inceputului de secol XIX.

Abu Simbel

 • Oferte

  Atractii Abu Simbel Egipt

Complexul arheologic de la Abu Simbel are componente principale cele doua temple construite in timpul domniei lui Ramses al II-lea in secolul XIII i.e.n., comemorand celebra batalie de la Kadesh si pentru a intimida rivalii nubieni ai faraonului. Particularitatea templelor consta in faptul ca sunt cioplite direct in piatra, fiind o lucrare impresionanta prin monumentalitatea si originalitatea sa. Templele ies in evidenta prin cele doua statui uriase ale lui Ramses si ale sotiei sale ce strajuiesc fatada templelor. La fel ca numeroase monumente ale Egiptului Antic, pentru a nu fi inundate de apele Lacului Nasser, templele au fost relocate in intregime in 1960. Abu Simbel este o destinatie turistica de top a Egiptului.

Hurghada

 • Atractii Hurghada Egipt - vezi vacantele

  Hurghada

In Hurgada nu trebuie sa ratati vizitarea muzeului si a acvariului, cu impresionantele colectii de flora si fauna din Marea Rosie. Pentru europeni, Hurghada este cunoscuta ca oras al petrecerilor. Se spune ca aici viata incepe o data cu caderea noptii, in nenumaratele cluburi frecventate de turisti de toate varstele. Exista si resorturi cu plaje private care ofera servicii all inclusive atat de diversificate incat turistii sunt rareori tentati sa parasesca resortul.

Wadi el Seboua

 • Oferte

  Atractii Wadi el Seboua Egipt

Templul de la Wadi el Seboua a fost construit de Setau, Vicerege al Provinciei Kush din Nubia in onoarea lui Ramses al II-lea, in perioada tarzie a domniei acestuia. Templul a fost inchinat zeilor Amun si Ra, fatada principala avand scari monumentale si o alee strajuita de sfinxi. Templul are trei curti interioare si un sanctuar, in interior basoreliefuri de mare finete iar constructia a fost ridicata pe piloni circulari. In traducere Wadi el-Seboua inseamna Valea Leilor, denumirea facand referire la creaturile cu trup de leu si cap de om, intalnite frecvent in fata templelor ce se afla in aceasta zona. Dupa construirea barajului de la Aswan si aparitia Lacului Nasser templul a fost mutat pentru a nu fi inundat, locatia sa originala fiind la 2 Km spre est.

Impresii de calatorie Egipt

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.854 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia