Galapagos Ecuador & Galapagos

Eturia - Agentie de turism

Galapagos


lnsulele Galapagos, o lume misterioasa, preistorica, cu un peisaj care influenteaza profund viata, se afla la 960 km de coasta Americii de Sud, deasupra Ecuatorului la 90 de grade vest 1 grad sud. Galapagos este o lume ratacita in vastitatea Pacificului formata din 13 insule principale imprastiate printre mai mult de o suta de insulite, stanci si recife. Fiecare insula are propriul sau caracter; unele sunt acoperite cu paduri, ascunzand viata. Altele sunt aspre si austere; refugiu al piratilor si camin al dragonilor. Toate insa sunt nascute din focul din adancul Pamantului.

De ce ne place noua Galapagos

"Pe malurile stancoase erau intinsi la soare ca de obicei lei de mare si nici nu am observat cand au inceput sa apara in jurul nostru, mai intai cativa apoi tot mai multi, pana ce o intreaga colonie de lei de mare se invarteau si inotau in jurul nostru in timp ce am inconjurat aproape toata insula inot. Privindu-i pe ceilalti si pe mine sub apa, paream niste pesti mari, care inotau caraghios si probabil ca asa si eram pentru leii de mare, care faceau adevarate programe artistice in incercarea de a ne arata ca sunt cu mult mai buni decat noi. Spre deosebire de alte animale salbatice, care se feresc de privirea oamenilor, leii de mare veneau atat de aproape si se uitau in ochii mei cu o privire atat de inteligenta incat pot spune cu siguranta ca nu era doar o intamplare, doar ca nu vorbeau cu cuvinte. A fost o experienta minunata sa inoti printre leii de mare, as fi stat acolo toata ziua si noaptea daca nu ar fi dat ghidul semnalul de plecare." Daniela Shah

" Eram incantata ca in sfarsit incepe sa se contureze peisajul din Galapagos asa cum mi-l imaginam, cu privelistea incredibila a acestor animale marine, unele prezente aici din timpuri imemoriale, inaintea oamenilor. Am debarcat pe insula printre leii de mare care stateau lenesi la soare, iguane marine si iguane terestre, printre crabi si pasari, pe care daca nu erai atent puteai sa calci din greseala. Aici ar fi trebuit sa vedem si cea mai mare colonie de albatrosi din Galapagos, peste 15.000 de exemplare, dar fiind sezonul ploios, acestia erau plecati spre zone mai uscate, lasand in urma doar cateva gazde pentru vizitatorii temerari. Pana sa ajungem in Galapagos nici nu auzisem de Blue-footed Booby, una dintre cele mai renumite atractii ale insulelor, pe langa leii de mare, testoasele gigant si iguanele marine si terestre. " Daniela Shah


Cand oamenii au ajuns prima data aici au crezut ca au gasit iadul pe Pamant. Dar acesta nu e iadul, e un creuzet vibrant al vietii. In timp, un om a vazut adevarul si a schimbat mai mult decat vederea noastra asupra acestor insule. Numele sau a fost Charles Darwin. Acest ciorchine de insule este produsul unui punct fierbinte vulcanic, unde rocile arzatoare se ridica de la sute, chiar mii de kilometri, pentru a perfora crusta Pamantului. In prezent sunt sase vulcani foarte activi in Galapagos. Unul erupe la fiecare cativa ani, uneori timp de mai multe luni. Vulcanismul este forta fundamentala din Galapagos. Poate cladi o insula in doar cateva zeci de mii de ani. Si poate distruge viata intr-o clipa prin foc. Dupa evenimente atat de catastrofice, animalele si plantele sunt fortate sa gaseasca un nou teren.
Arhipeleagul se intinde pe o suprafata de 50.000 km2 in Oceanul Pacific. Peisajul este de piatra vulcanica stearpa, dar are o frumusete unica, ireala. Cel mai inalt varf al lantului muntos este de 1.707m, Vulcanul Wolf de pe Insula Isabela. Printre renumitele pasari si vietuitoare marine de aici, amintim albatrosi, pinguini, broaste uriase,testoase gigant, iguane, foci, balene si delfini.
Ecuador a revendicat Insulele Galapagos ca fiind teritoriul sau in 1832, cu doar trei ani inainte ca cel mai renumit savant, Charles Darwin, sa ajunga aici pe vasul Beagle. In secolul urmator insulele au fost locuite de cativa bastinasi si au fost folosite drept colonie inchisoare – ultima s-a desfiintat in 1959. Arhipeleagul a devenit parc national in 1959.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

In Insulele Galapagos exista un anotimp ploios, unul secetos si unul de tranzitie. Perioada cuprinsa intre lunile iunie si decembrie este caracterizata aici de o garua rece (o pacla cetoasa) si de temperaturi in jur de 25°C. Din ianuarie pana in mai clima este mai aproape de cea tipic tropicala: temperaturi ridicate, cer senin si scurte ploi torentiale.

Sfaturi de calatorie

Pe majoritatea barcilor, ori in orasele insulei, nu exista un cod special de imbracaminte, asadar, imbracati-va comod si casual. Luati imbracaminte usoara, subtire pentru timpul zilei, pulovere si jachete pentru serile reci petrecute in barca. Terenul in unele insule este stancos si neregulat, asadar luati-va sneakers comozi, sau ghete de hiking cu talpa sigura. Tevas, Chacos, sau orice alt gen de sandale cu curele bune pentru plaja si locurile mai line. Pe barca va veti tine incaltarile intr-o debara comuna, veti merge ori desculti, ori cu slapi.

Impresii de calatorie Ecuador & Galapagos

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.867 zile de vacanta vandute
 • 319.418.907 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia