Cladirile coloniale Curacao

Eturia - Agentie de turism

Cladirile coloniale


Capitala Insulei Curacao, Willemstad este un oras fascinant, primitor si plin de viata. Plimbandu-te pe strazile din Willemstad vei trai puternica senzatie ca te afli intr-unul din orasele din Tarile de Jos, fiind greu de crezut ca te afli de fapt in Caraibe.

De ce ne plac noua Cladirile coloniale

"Imi amintesc de...frumusetea cladirilor coloniale in culori pastelate din Punda (de fapt se spune ca acum cateva zeci de ani toate cladirile erau albe dar guvernatorul de atunci din cauza ca soarele reflectat de peretii albi era deranjant pentru ochii sai a dat ordin ca fiecare localnic sa isi zugraveasca casa in alta culoare - a fost o idee buna pentru ca astazi acest joc de culoare da orasului un farmec inconfundabil);" Sorin Stoica


Orasul este impartit in doua de Golful Saint Anna: Punda, un oras miniatural cu strazi inguste flancate de cladiri pastelat colorate este presarat cu magazine si muzee, iar Otrobanda este un cartier rezidential ce se intinde de-a lungul golfului. Arhitectura specifica a cladirilor coloniale cu influente in special pe filiera olandeza au dus la includerea in 1997 a capitalei Willemstadt in Lista de patrimoniu UNESCO.
Willemstad a luat fiinta in perioada coloniala. Acum cartier al orasului Willemstad, Punda a fost fondat in 1634, cand olandezii au capturat insula de la spanioli. Numele original al asezarii a fost de "Punt" (punct) in olandeza. Otrobanda fondat in 1707, este zona noua a orasului și este considerat a fi centrul cultural din Willemstad.

O seama de importante institutii culturale contribuie la cunoasterea trecutului cultural si istoric al insulei si al arealului Caraibelor precum Muzeul de Istorie Curacao, Muzeul Maritim, Muzeul Cultural-Istoric Evreiesc, Muzeul Postal (adapostit intr- cladire datand din 1693), Muzeul de Antropologie Kura Hulanda, Muzeul de Numismatica si Muzeul Comunicatiilor.

Insula este presarata de constructii care marcheaza importante faze istorice de la perioada de inceput a insulei pana in timpurile moderne, devenite acum puncte de atractie pentru turisti. Astazi se pot admira fortaretele care aparau in trecut rada portului Willemstad de atacurile navelor piratilor si corsarilor sau ale navelor franceze si engleze; la Punda - forturilor de coasta denumite Waterfort Arches - construite in 1634, in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial trupele aliate le-au adaugat constructii de protectie impotriva submarinelor germane; Fortul Beekenburg ridicat in 1703 este excelent conservat.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Curacao

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Din punct de vedere al climei Curacao este o destinatie placuta de-a lungul intregului an, insa din considerente care nu tin de clima in Curacao sezonul turistic de varf incepe cu mijlocul lunii decembrie si tine pana in luna aprilie.

Sfaturi de calatorie

Multi turisti se bucura sa se amestece cu mesterii locali si cu fermierii in pietele in aer liber din Curacao. Piata Noua si Piata Veche sunt locurile unde vizitatorii primesc de multe ori alimente de la localnici pe timpul sederii acestora. Piata plutitoare este un alt loc favorit din zona.

Impresii de calatorie Curacao

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia