Trabucul cubanez Cuba

Eturia - Agentie de turism

Trabucul cubanez


Trabucul cubanez este unul dintre simbolurile acestei tari, pentru care Cuba este recunoscuta peste tot in lume. Asa cum Franta dispune de mai multe regiuni viticole, unde aroma si culoarea devin caracteristici esentiale care deosebesc produsele intre ele, trabucurile cubaneze sunt clar definite si ofera produse diferite. Vuelta Abajo are un sol ce permite cultivarea celui mai bun soi de tutun negru din lume – clima este perfecta si creeaza un tutun puternic, cu o aroma speciala, adica acele calitati care fac diferenta atunci cand este vorba de un trabuc bun.

De ce ne place noua Trabucul cubanez

"In Pinar de Rio mi-am lamurit interesul pentru adevarata industrie cubaneza a trabucurilor. De la plantatia de tutun la procesul de rulare a trabucurilor brute, totul a fost inedit. Iar aroma acestora, apreciata de altfel si la mine acasa, este potentata local de gustul cafelei, produs al plantatiilor autohtone. " Andreea Dragan

"A doua oprire - fabrica de trabucuri “Romeo Y Julieta”. Nu am vizitat efectiv fabrica, am cumparat trabucuri, am stat la un Mojito in timp ce ghidul ne povestea despre originile trabucurilor Romeo y Julieta ce dateaza din anul 1875. Winston Churchill a devenit devotat trabucurilor Romeo y Julieta. Dupa vizita sa in Havana din anul 1946, numele sau nu a fost folosit numai pentru un produs din acest brand, dar si pentru a reprezenta dimensiunea care se regaseste in mai multe brand-uri (178 mm lungime) cum ar fi: Hoyo de Monterrey, Punch, Saint Luis Rey. " Alina


Ca sa se bucure cu adevarat, un turist in Cuba trebuie sa ceara sa i se organizeze vizitarea unei fabrici de trabucuri cubaneze. In afara de ocazia de a aduna daruri si amintiri, turul va oferi ocazia de a intelege pe deplin acest vechi mestesug cubanez. Vei vedea cum foile de tutun sunt rulate manual, transformandu-se in trabuc, vei asculta cum directorul le citeste muncitorilor stirile din ziarul cel mai proaspat – vei intelege ca si acestea sunt traditii ale unei vechi fabrici de trabucuri.
Nu se poate spune cu certitudine cand a fost pentru prima data folosit tutunul in scopul pe care il cunostem astazi, sub forma a diverse tipuri de tigari. Insa putem afirma cu certitudine ca inainte de anul 1492 - „cucerirea paradisului” de Columb - acesta nu era cunoscut in Europa.  Povestea tutunului incepe odata cu cei doi marinari din echipajul lui Columb care au observat un obicei ciudat la bastinasii din America - fumatul „frunzelor uscate”. In randul europenilor acest obicei a prins destul de repede, conquistadorii si-au insusit si ei acest obicei, intorcandu-l si pastrandu-l pe continent. In linii mari, nimeni nu s-ar fi asteptat ca fumatul tutunului sa devina o adevarata fascinatie, mai ales printre reprezentantii claselor superioare din acele vremuri. 
Trabucurile, in forma moderna, au inceput sa fie fabricate in Spania la inceputul secolului al XVII-lea cu tutun cubanez. In momentul de fata, cand vine vorba despre trabucuri, majoritatea asociaza forma si savoarea cu tehnicile cubaneze, foarte apreciate pretutindeni. Daca la inceput aveau un caracter comun, acum trabucurile se adreseaza unei anumite clase sociale, celor care apreciaza din toate punctele de vedere arta fumatului. Dar nu orice trabuc reflecta neaparat calitatea. Unele dintre cele mai apreciate branduri de profil sunt Cohiba, Romeo y Julieta, H. Upmann.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Cuba

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

Sfaturi de calatorie

Nu cumpara tigari si trabucuri de la vanzatorii ambulanti.

Impresii de calatorie Cuba

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.316 zile de vacanta vandute
 • 319.391.852 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia