Parcurile si rezervatiile naturale Costa Rica

Eturia - Agentie de turism

Parcurile si rezervatiile naturale


Costa Rica este o tara cu foarte multe parcuri naturale, unice in lume, ce exceleaza prin frumusetea si multitudinea  speciilor de plante si animale.

Motive pentru a vizita Parcurile si rezervatiile naturale

1 Peisaje unice in lume ce te fac sa traiesti experiente de neuitat.

2 Sanctuar al vietii salbatice, atat acvatice cat si terestre.


Parcul National Tortuguero - este caminul paianjenilor, maimutelor urlatoare si maimutelor capucin, a lenesilor, a 320 de specii de pasari, dar si pentru o mare varietate de reptile. Este un adevarat sanctuar al vietii salbatice, atat acvatice, cat si terestre. Varietatea biologica de aici se mai gaseste doar in jungla amazoniana. Unul dintre motivele protejarii stricte a regiunii este prezenta unuia dintre putinele locuri in care testoasele marine isi mai pot face cuiburi nestigherite de prezenta omului.
Parcul National Arenal - parcul national ce include si vulcanul Arenal detine ca microclimat padurea subalpina si padurea tropicala, a caror biodiversitate le face unice in lume. Din 1968 vulcanul a erupt aproape zilnic, eruptii de mica intensitate cunoscute sub numele de eruptii stromboliene, pana in anul 2010, cand in urma unui cutremur activitatea sa a stagnat. Podurile suspendate de aici reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de mediu din Costa Rica, ce permit observarea vietii salbatice indeaproape si o protejeaza in acelasi timp. Izvoarele termale Tabacon sunt o experinta de neuitat pentru multi vizitatori datorita gradinilor tropicale, climei blande si apelor calde ale izvoarelor.
Rezervatia Naturala Monteverde - este numita „cloud forest" si nu „rain forest" din cauza altitudinii la care este situata si care face ca norii sa coboare pana la nivelul solului. Coronamentul copacilor este unul dintre cele mai bogate in pasari, insecte, fluturi si plante, iar acest lucru da impresia vizitarii unei adevarate catedrale verzi: copaci spectaculos de inalti, orhidee, bromeliade, ferigi, vita de vie salbatica si muschi. Padurile adapostesc jaguari, oceloti, tapiri si pasari cu penaj stralucitor, in total 130 specii de mamifere, 500 specii de pasari, 120 de specii de amfibieni si reptile si peste 3.000 de specii de plante.
Parcul National Manuel Antonio - desi este cel mai mic parc al tarii, frumusetea si diversitatea vietii salbatice raspandite pe cele 683 de hectare sunt de neegalat. Manuel Antonio adaposteste o combinatie incantatoare de paduri tropicale, plaje albe si recife de corali. Plajele sunt printre cele mai fumoase din tara, cu nisip alb si bordate cu vegetatie abundenta. Padurea este casa pentru o serie de specii precum lenesii, iguanele, squirrel monkeys si milioane de crabi viu colorati.
Vulcanul Poas - situat in provincia Alajuela, cu o inaltime de 2.708 m, Vulcanul Poas are unul dintre cele mai mari cratere active din lume. Craterul sudic al acestui vulcan este spectaculos datorita lagunei cristaline de culoare albastra care pare o linistita piscina naturala, purtand numele de Lacul Botos. Faptul ca este usor accesibil, privelistile sunt minunate, dar mai ales datorita craterelor vulcanului Poas, acest parc national este una dintre cele mai populare atractii turistice din Costa Rica.
Parcul National Corcovado - Zona Corcovado din Peninsula Osa detine cele mai apreciate arii protejate ale tarii, Parcul National Corcovado si Insula Cano. Viata salbatica este foarte bine conservata aici, gazduind o multime de plante tropicale, mamifere, insecte diverse, precum si sute de specii de pasari. Aici se gasesc cele mai bogate populatii de tapiri, jaguari si macau rosii din America Centrala. Insula Caño detine recifuri de corali si o viata salbatica marina foarte bogata, formata din pisici de mare, delfini, testoase marine, balene si o mare diversitate de specii de pesti. Pe teritoriul insulei, mai departe de zona tarmului se gasesc o multime de relicve ale civilizatiilor ce au locuit in trecut aici.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

In general cea mai buna perioada pentru a vizita Costa Rica este cea din anotimpul uscat sau vara, din decembrie pana in aprilie, deoarece precipitatiile sunt mai reduse. De evitat este Saptamana Sfanta premergatoare Sarbatorilor Pascale, in aceasta perioada aglomeratia fiind amplificata de activitatile specifice ale localnicilor. In luna mai incepe sezonul ploios care poate fi o alternativa pentru turism, primele luni fiind chiar o perioada minunata de a vizita Costa Rica. Pe langa faptul ca natura prinde viata, perioada fiind cunoscuta ca si anotimpul verde, este evitata si aglomeratia, iar tarifele sunt mai reduse.

Sfaturi de calatorie

Se recomanda imbracaminte cu maneci lungi si repelanti impotriva tantarilor pentru perioada petrecuta in parcurile si rezervatiile natural.

In perioada iunie-noiembrie, in perimetrul Golfului Mexic si in tarile din America Centrala si din Caraibe se pot produce uragane. Va recomandam ca in aceste perioade sa obtineti in prealabil informatii referitoare la previziunile meteorologice. Costa Rica este o tara unde se produc eruptii vulcanice si cutremure, motiv pentru care va recomandam sa obtineti de la agentiile de turism informatii asupra masurilor pe care acestea le adopta in astfel de cazuri..

Nu uita sa luati multe, multe tricouri & sosete. Si asumati-va faptul ca daca se sta o perioada lunga in jungla oricum nu o sa va ajunga.

Impresii de calatorie Costa Rica

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.867 zile de vacanta vandute
 • 319.418.907 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia