Circuite de grup Delish in

Eturia - Agentie de turism

Circuite de grup Delish

Oferte speciale

Georgiana Atanasiu organizeaza evenimente, tururi si experiente gastronomice dedicate turistilor straini in Bucuresti, dar si in tara, prin propria companie, Delish Experiences. Ea si-a dorit totodata sa exploreze gastronomii din cele mai variate si astfel s-a nascut parteneriatul cu Eturia. Pasiunea ei pentru calatorii se imbina cu dorinta de a descoperi gusturi si povesti. Este incantata ca are ocazia sa cunoasca zi de zi oameni interesanti si culturi diferite. Pe langa acestea, bucuria de a fi in mijlocul oamenilor, ii da energie si entuziasm. Georgiana abia asteapta sa va cunoasca si sa calatoriti impreuna in destinatii de vis, adunand in albumul de vacanta momente frumoase.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

VACANTE ETURIA

Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice: cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi mentionate in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA. Circuitele de grup includ si asigurarea complexa de calatorie si bacsisul pentru ghizi si soferi.

Astfel ai o vacanta fara griji si fara costuri ascunse, singurele cheltuieli extra sunt cele personale, anumite excursii optionale pe care le poti alege pentru a iti completa experienta de vacanta si in cateva cazuri taxe de aeroport locale cu valori modice de cativa zeci de euro.
Sorteaza dupa:
  •   Multi-tari
  • 2Circuit gastronomic Thailanda, 11 zile - septembrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu
     

    Circuit gastronomic Thailanda, 11 zile - septembrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor

    Tarif fix / persoana: 2.450 €
    vezi oferta Data plecare: 2018-09-02;
    Companie aeriana: Qatar Airways
    Circuit gastronomic Thailanda, 11 zile - septembrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor vezi oferte
    Eturia iti propune un circuit gastronomic in Thailanda, Tara oamenilor liberi, tara ce ne ispiteste gratie zambetului fermecator al femeilor thai, prin palatele si templele sale budiste, prin ospitalitatea locuitorilor si, nu in ultimul rand, prin mancarea cu arome unice. Te vei lasa cucerit de farmecul capitalei Bangkok, un spectacol in sine cu lumini colorate, tarabe cu flori, fructe sau gustari exotice si obiecte de artizanat, muzica si dansuri in aer liber. Vei vizita piete inedite si vom degusta mancaruri savuroase, patrunzand in lumea fascinanta thailandeza. In a doua parte a calatoriei tale culinare vei descoperi spiritualitatea pitorescului oras Chiang Mai si vei lua o cina traditionala Khantoke, cum numai in nordul Thailandei se serveste. De asemenea, vei participa la un curs de gatit in compania unei familii cu experienta in domeniul gastronomic, dupa care vei vizita celebra piata locala intr-un tur nocturn. Turul culinar combinat cu istorie si cultura vaste iti va oferi o experienta completa si autentica a ceea ce inseamna Thailanda. Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. Vei vizita Palatului Regal, una dintre cele mai vizitate atractii ale orasului, un complex de temple, palate si cladiri oficiale. Sanctuarul Wat Phra Kaeo, templul cel mai important din Palatul Regal adaposteste comoara cea mai de pret a tarii, Budhha de Smarald, protectorul Thailandei. Vei vizita Wat Pho, denumit si Templul lui Buddha Culcat, cel mai mare si mai vechi templu din Bangkok care gazduieste una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha. Vei fi transferat la debarcader unde te vei imbarca pe vasul de croaziera Apsara by Banyan tree, un vas traditional thailandez din lemn de tec. Te vei bucura de o experienta gastronomica cat se poate de autentica in mijlocul peisajului impresionant al Bangkok-ului, navigand pe raul Chao Phraya. Croaziera va dura 3 ore, timp in care vei savura preparate locale intr-o ambianta relaxanta, vei admira Palatul Regal si Wat Arun (Templul Zorilor), iar la ora 22:30 te vei intoarce la hotel. Zi libera. Iti recomandam sa nu ratezi numeroasele oportunitati de shopping, Bangkok fiind una din primele 10 destinatii din lume pentru shopping sau sa alegi unul dintre tururile optionale. Vei face o incursiune pe muntele Doi Suthep, pana la templul Wat Phrathat Doi Suthep, situat in afara zidurilor orasului. Dupa ce vei urca cele 309 trepte ornamentate cu sarpele sacru Naga, vei vedea stupa, al carei acoperis stralucitor, realizat din 6 kilograme de aur pur, troneaza deasupra orasului. Vei vizita Templul Jed Yot, al carui nume provine de la cele 7 spirale ce se afla in varful uneia dintre cladiri, templul fiind modelat dupa Templul Mahabodhi din Bodhagaya, India. Vei vizita Templul Suan Dok, construit in secolul al XIV-lea in gradina unei manastiri. Templul gazduieste o universitate budista si este o atractie pentru iubitorii de fotografii mai ales la orele apusului. Aici sunt depuse urnele funerare ale unora dintre membrii familiei regale din Chiang Mai. Seara vei face un tur de oras si vei avea ocazia sa vizitezi un templu, sa observi calugarii rugandu-se, dupa care vei poposi in Piata Waroros, locul de intalnire al comericantilor locali, unde poti degusta numeroase specialitati traditionale. Vei fi transferat la o casa de localnici unde te vei intalni cu doamna Yui si cu domnul Kwan, doi gurmanzi care detin scoala de gatit A lot of Thai. Doamna Yui preda arta bucatariei thailandeze inca din anul 1990 si are o emisiune culinara populara la TV. Vei merge cu dansa in piata in cautarea fructelor, legumelor si ierburilor necesare pentru ziua ta de gatit. Vei invata despre cum fiecare ingredient are o importanta deosebita si joaca un rol cheie in bucataria thailandeza. Te vei intoarce acasa la aceasta familie si vei incepe sa gatesti. Doamna Yui te va invata tehnici traditionale si iti va impartasi secretele retetelor familiei ei. La sfarsitul cursului vei primi o carte de bucate, un suvenir perfect dupa o zi in care ai invatat tainele gastronomiei thailandeze. Vei vizita o plantatie de cafea la nord de Chiang Mai, plantatie ce apartine tribului Lahu si poarta numele de Suan Lahu. Aici vei afla secretele cultivarii cafelei organice si vei invata despre cultura si istoria tribului Lahu, bucurandu-te in acelasi timp si de peisaje superbe ale muntilor din nordul Thailandei. Aceasta zi este libera pentru a explora pe cont propriu acest frumos oras, numit de localnici si trandafirul nordului. Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Chiang Mai. Vei experimenta o parte mai traditionala a Thailandei printr-o incursiune la periferia orasului Bangkok. Dupa doar o ora de mers cu masina vei ajunge in provincia Samut Songkhram, unde vei vizita una dintre cele mai deosebite piete din Thailanda, asezata de-a lungul unei cai ferate functionale. Aici vanzatorii isi etaleaza tarabele si marfurile pe calea ferata, iar cand trenul soseste strang repede, urmand ca, dupa ce trenul pleaca, sa isi puna produsele la loc.
    Vei continua drumul prin zone rurale pana la Damnoen Saudak. Desi una dintre cele mai turistice piete din Bangkok, Damnoen Saudak ofera sansa de a experimenta stilul traditional dintr-o piata thailandeza. Vei vedea barci incarcate cu fructe proaspete, gustari traditionale si alte produse vandute pe canale (Nota: In functie de vreme, poate exista optiunea de a vizita o piata plutitoare mai putin turistica, Tha Kha). Pentru o privire mai amanuntita, vei urca la bordul unei ambarcatiuni si vei explora labirintul canalelor, vei trece pe langa case si sate mici asezate pe malul apei si vom observa viata Thailandei rurale. Te vei opri sa vizitezi si un templu budist, dupa care vei poposi la Parcul Memorial al Regelui Rama al II-lea. Aici vei admira pavilioanele decorate in stil thai si vom afla istoria mult iubitului Rege Rama al II-lea. Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Bangkok. Zbor intern Bangkok - Chiang Mai. La sosirea pe aeroportul din Chiang Mai vei fi transferat la hotel. Vei lua parte la o cina in stil Khantoke, insotita de un spectacol de muzica si dans traditional. Cina este un moment special in cultura thailandeza, intrucat reuneste familii intr-un cadru intim si autentic. Se sta pe jos, descult, in timp ce preparatele thai vor fi servite pe o masa circulara numita toke. Dupa sosirea pe aeroportul din Bangkok vei fi transferat la hotel.
  • 2Circuit gastronomic Umbria, Italia, 9 zile - iunie 2018 - cu Georgiana Atanasiu
     

    Circuit gastronomic Umbria, Italia, 9 zile - iunie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor

    Tarif fix / persoana: 2.650 €
    vezi oferta Data plecare: 2018-06-22;
    Companie aeriana: Blue Air
    Circuit gastronomic Umbria, Italia, 9 zile - iunie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor vezi oferte
    Iti propunem o incursiune inedita in cultura regiunii Umbria, din Italia, combinand universul gastronomiei locale cu vizita unor celebre orasele medievale: Perugia, Orvieto, Assisi si Spoleto. Veti admira pitorestile peisaje din Umbria, Cascada delle Marmore, intinsele podgorii si livezi de maslini din regiunea Montefalco si campurile multicolore de la Castelluccio. Te vei delecta cu preparate tipice regiunii, obtinute din ingrediente locale, vei degusta vinuri de calitate, Umbria fiind una dintre cele mai importante regiuni viticole italiene, iar la desert vei savura delicioasele specialitati de ciocolata Perugina sau racoritoarea inghetata artizanala - un veritabil caleidoscop de culori si gusturi. Bucataria regiunii Umbria este evidentiata in principal de preparatele pe baza de carne si ingrediente locale. Se remarca o anumita simplitate in preparare, rodul pamantului fiind apreciat si utilizat atat in viata de zi cu zi cat si in pregatirea felurilor de mancare pentru diferite ocazii speciale. Se pune foarte mult accentul pe aromele naturale ale legumelor si cerealelor. Produsele specifice sunt preparatele din carne de porc, in special in zona Norcia, de unde si denumirea salami norcino; trufele - un veritabil simbol al Umbriei, dar si uleiul de masline, ingredient indispensabil in aproape toate retetele umbre. Bineinteles trebuie sa amintim de importantele domenii viticole din Orvieto si Montefalco, ale caror vinuri au sporit faima regiunii. Dupa sosirea pe aeroportul Fiumicino vei fi transferat spre Orvieto, nu inainte de a poposi in Civita di Bagnoregio unde vei face un tur pietonal de oras. Unul dintre cele mai frumoase orasele medievale italiene, Civita di Bagnoregio este situat pe culmea unui deal de roca vulcanica, putand fi vizitat numai traversand un pod pietonal. Arhitectura caselor pastreaza farmecul medieval, completand parca peisajul incantator oferit de canioanele din imprejurimi, sapate in roca argiloasa. Oraselul deschide, parca, poarta spre o alta dimensiune, dominat fiind de Biserica Sfanta Maria, ce dateaza din Evul Mediu. La finalul turului vei avea timp la dispozitie pentru a admira frumusetile locurilor pe cont propriu, inainte de a ne continua itinerarul pana la Orvieto. Vei servi o cina de bun venit si vei degusta produse cu specific local intr-un restaurant traditional din oras. Vei fi tranferat catre Assisi, iar pe traseu te vei opri la Corbara, pentru a vizita o ferma agroturistica locala - Tenuta di Corbara. Proprietatea se intinde pe o suprafata de 1200 acri si a apartinut Contelui Montemartre, fiind un complex elegant de cladiri din piatra dispuse in jurul Restaurantului Il Caio - “inima” domeniului. La Tenuta di Corbara vom admira intinsele culturi de vita de vie, maslini, cereale si legume si superbul peisaj colinar scaldat in nuante calde de verde.
    Vei lua pranzul La Restaurantul Il Caio, unde vei degusta vinuri atent selectionate si iti vei delecta papilele gustative cu delicioasele preparate din bucataria proprie.
    Vei servi cina in restaurantul hotelului din Assisi. Vei face un tur pietonal in Assisi, cunoscut ca fiind locul de nastere al Sfantului Francisc, fondator al ordinului religios franciscan in anul 1208. Tot aici s-a nascut si poetul latin Propertius. In cadrul turului vei vizita Bazilica Sfantul Francisc, biserica de capatai al ordinului romano-catolic al calugarilor franciscani. Unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj de pe teritoriul Italiei, edificiul este un simbol al localitatii Assisi si este inscris pe lista patrimoniului UNESCO din anul 2000. Constructia bisericii a inceput in 1228 si include de fapt doua locase de cult: Biserica de Jos si Biserica de Sus, dar si cripta ce adaposteste ramasitele pamantesti ale Sfantului Francisc. Bisericile sunt un exemplu de stil gotic, fiind decorate cu fresce realizate de numerosi pictori apartinand scolilor romana si toscana din perioada Evului Mediu: Cimabue, Giotto, Simone Martini, Lorenzetti si Cavallini. Vei fi transferat catre Perugia, capitala regiunii Umbria. Vei vizita astazi un loc unic in lume - Muzeul si Fabrica de Ciocolata Perugina. La cativa kilometri de centrul Perugiei se produce una dintre cele mai renumite marci de ciocolata italiana - Perugina. Vei descoperi aici secretele “hranei zeilor”. Vei incepe cu o incursiune in muzeul special amenajat pentru a dezvalui istoria Peruginei, vei continua cu o vizita in fabrica, laboratorul unde se nasc toate aceste specialitati pe baza de cacao apreciate in intreaga lume si vei incheia cu Scoala de Ciocolata, locul ideal pentru pasionatii de dulciuri, unde Perugina impartaseste secretele artei sale cu iubitorii ciocolatei. Vei face un tur de oras de o jumatate de zi pentru a descoperi istoria si farmecul Perugiei. Te vei plimba prin Piazza Italia si vei explora cetatea Rocca Paolina, apoi te vei indrepta spre centrul vechi al orasului, unde se afla Fontana Maggiore, Piazza IV Novembre si Pozzo Etrusco. In cadrul Palazzo dei Priori vei vizita Collegio del Cambio, construit intre 1452-1457 si fiind locul unde se desfasura schimbul breslelor din oras. Pe langa bresla comerciantilor, una dintre cele mai puternice din Perugia era bresla bancherilor. Collegio del Cambio include Sala Avocatilor si Sala Consiliului, aceasta din urma fiind cea mai bine pastrata incapere datand din secolul XV din Italia. Turul include si o plimbare cu minimetroul din Perugia, un inedit mijloc de transport in comun inaugurat in 2008. Vei fi transferat catre Montefalco, nu inainte de a admira frumusetea unica a campurilor inflorite de la Castelluccio. Vei face un scurt popas intr-un punct de belvedere pentru a admira incredibilul covor multicolor ce se intinde pe mai bine de 15 km². Inconjurate de versantii Muntilor Sibillini si dominate de impozantul Monte Vettore (2476m), Piani di Castelluccio sunt invadate anual, intre lunile mai si iulie, de un mozaic spectaculos de culori dat de diversitatea speciilor de flori, de la gentiane si maci pana la narcise, violete, linte, trifoi si multe altele.
    Vei petrece dupa amiaza la celebrul Domeniu Arnaldo Caprai, cunoscut pe plan international pentru produsele de inalta calitate. Te vei bucura de farmecul naturii si vei degusta mai multe soiuri de vinuri si ulei de masline. Arnaldo Caprai produce de asemeni o bautura spirtoasa cu traditie in Italia, grappa, dar si un sortiment de bere nefiltrata si nepasteurizata denumita Merabirra. Complexul se intinde pe o suprafata considerabila si imbina metode de productie moderne si inovatoare cu traditia si specificul local. La finalul vizitei vei fi transferat in Montefalco. Vei face un tur inedit de vanatoare de trufe, cu caini special antrenati pentru a gasi misterioasele delicatese. Trufele sunt niste ciuperci care cresc in pamant, de regula in padurile de foioase, si pot fi descoperite cu ajutorul cainilor sau a porcilor dresati special. Datorita gustului lor minunat trufele sunt ingrediente importante in bucataria clasica din majoritatea culturilor culinare din Occident, fiind si foarte scumpe. In timpul turului vanatorul iti va dezvalui o sumedenie de secrete interesante ale acestei indeletniciri. Vei servi un delicios pranz cu aroma de trufe la Fabbrica del Tartufo. Periplul tau continua cu o vizita la Tenuta Castelbuono, pentru o noua degustare de vinuri atent selectionate. Tenuta Castelbuono este locul in care arta se intalneste natura si vinurile de calitate. Inaugurata in 2012, dupa 6 ani de munca asidua, crama domeniului, in forma de dom, sugestiv denumita Carapacea, suprinde prin arhitectura deosebita, dar si prin functionalitate, fiind opera unui important artist italian, Arnaldo Pomodoro. Stilul artistului s-a schimbat dupa o vizita in 1959 in SUA, cand a vizitat MoMA si a intrat in contact cu operele lui Brancusi. Crama este prima sculptura din lume in care oamenii isi desfasoara activitatea, o constructie unica care reuneste spiritul artistic, rodul naturii si iscusinta enologilor, sub imensa sa cupola din cupru cu fisuri ce amintesc de brazdele pamantului care o inconjoara. Te vei lasa cucerit de farmecul locurilor si de gusturile desavarsite. La final vei fi din nou transferat in Montefalco. Vei fi transferat la Spoleto. Vei face un tur pietonal in Spoleto. Dominat de fortareata medievala si inconjurat de Muntii Apenini, Spoleto ofera o priveliste suprinzatoare. Amfiteatrul si arcadele grandioase reprezinta patrimoniul roman din Spoleto. Vei vizita Casa Romana (secolul I), situata in subteranul Pietei Municipale si a Primariei. Incepand cu anul 570 orasul a fost capitala Ducatului Longbarzilor, perioada in care a cunoscut o perioada infloritoare si in timpul careia au fost construite numeroase edificii importante, intre acestea cea mai importanta fiind Catedrala Romanesca ce dateaza din secolul XIII. Iti recomandam sa savurezi o inghetata artizanala de la Gelateria Crispini, castigatoare a titlului de cea mai buna inghetata din lume in 2017. Vei fi transferat la Feretillo, pentru a vizita Biserica Sfantul Stefan si Muzeul Mumiilor. Aceasta adaposteste o cripta in care au fost descoperite in 1806 mai multe cadavre mumificate datorita unei micro-ciuperci foarte rare care a facut posibil acest proces. Din 1998 cripta gazduieste un muzeu in care pot fi observate aceste mumii, ce pastreaza enigma originilor ciudatului fenomen. Seara te vei intoarce in Spoleto pentru cina. Vei face o excursie la Terni, vechi orasel roman situat in sudul regiunii Umbria. In timpul celei de-a doua Revolutii Industriale din Italia, Terni a capatat un rol important prin construirea de otelarii. Aceasta importanta industriala crescuta a facut ca orasul sa fie bombardat de Aliati in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial. Ruinele vechiului centru industrial exista si astazi si sunt denumite “Manchester-ul italian”. Terni este si Orasul Indragostitilor, avandu-l ca patron pe Sfantul Valentin. In cadrul turului vei vizita si Biserica Sfantul Valentin, cel mai important obiectiv al orasului. Vei continua apoi cu vizita la Cascada Marmore, creata de catre romani. Cascada masoara 165 metri inaltime, fiind cea mai mare cascada antropica din lume. Avand trei caderi de apa si fiind amplasata pe o portiune a cursului Raului Velino, cascada ofera o priveliste impresionanta, amplificata de verdele intens din jur. La final vei fi transferat la hotelul din Spoleto. Periplul tau culinar se incheie astazi. Vei fi transferat la aeroportul Fiumicino din Roma.
  • 2Circuit gastronomic Toscana, Italia, 8 zile - iulie 2018 - cu Georgiana Atanasiu
     

    Circuit gastronomic Toscana, Italia, 8 zile - iulie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor

    Tarif fix / persoana: 2.750 €
    vezi oferta Data plecare: 2018-07-21;
    Companie aeriana: Blue Air
    Circuit gastronomic Toscana, Italia, 8 zile - iulie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor vezi oferte
    Iti propunem o incursiune in universul toscan, regiunea fiind un amalgam unic de cultura, gastronomie, peisaje si centre urbane surprinzatoare. Florenta, Siena, Pisa si Lucca sunt doar cateva dintre atractiile acestui circuit inedit, care imbina vizita unor atractii turistice de renume cu degustari de preparate locale apreciate pe plan international. Bineinteles trebuie sa amintim de importantele domenii viticole raspandite pe colinele toscane, ale caror vinuri au sporit faima regiunii.
    Bucataria toscana este in esenta bazata pe simplitate si ingrediente naturale, in ciuda gusturilor si a modalitatilor de prezentare evidentiate diferit in diverse zone ale provinciei. Preparatele toscane folosesc preponderent uleiul de masline si delicioasa paine de casa, folosind din belsug legume, ierburi aromatice si fructe proaspete, la care se adauga felurite tipuri de carne, de la cea de vanat in timpul sezonului de vanatoare, pana la carnea de vita sau miel. Pestele si fructele de mare au un rol important in bucataria locala din regiunile de coasta, iar vinurile toscane intregesc experienta unei mese traditionale, asortandu-se perfect cu preparatele alese. Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. La sosirea in Florenta ti se va asigura transferul la hotel. Vei servi o cina de bun venit si vei degusta celebra friptura florentina (bistecca fiorentina) intr-un restaurant traditional din oras. Vei continua astazi drumul printre superbele coline toscane de la sud de Siena si vei poposi la Montalcino unde vei face un tur pietonal.
    Localizat pe varful unei coline si inconjurat de ziduri groase, Montalcino este oraselul medieval perfect, supravegheat discret de Castelul Banfi (1361), desprins parca din povestile cu cavaleri si domnite. Montalcino este locul care a dat lumii unul dintre unul dintre cele mai rafinate si mai scumpe vinuri rosii in lume - Brunello di Montalcino (1888). Labirintul de stradute pietruite si incantatoarele magazine de obiecte de arta si suveniruri lucrate manual dau un farmec aparte locului. Vei putea face o incursiune in fortareata Banfi, care gazuieste anual un renumit festival de jazz, vei admira turnul cu ceas al Palazzo dei Priori, un alt simbol al orasului, unde se afla Primaria, Piazza del Popolo, Bisericile Sant’ Agostino, Sant’ Egidio si San Francesco.
    Vei continua cu un tur pietonal in Pienza, asezare ce se bucura de o pozitionare strategica, pe o colina inalta, dominand Val d’Orcia si ce ofera privelisti incredibile asupra acesteia. Aceasta asezare plina de sarm este recunoscuta ca fiind orasul renascentist ideal, creatia umanistului Enea Silvio Piccolomini, devenit ulterior Papa Pius al II-lea. Piccolomini a avut atat banii cat si influenta necesare pentru a-si transforma umilul sat natal, Corsignano, in ceea ce considera el a fi un oras utopic, Pienza find astfel un vis devenit realitate. Centrul istoric este inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO din 1996. Te vei plimba prin Piata Pio II si vei admira domul - Catedrale dell’Assunta, pentru a patrunde apoi in Palatul Piccolomini, simbolul orasului. Impozantul edificiu se bucura de o loja cu o gradina suspendata impresionanta, de unde vei putea admira panorama asupra Vaii d’Orcia. Secvente din Romeo si Julieta a lui Franco Zefirelli au fost filmate aici.
    Vei servi masa de pranz intr-un restaurant local si vei putea gusta celebra pecorino di Pienza, un sortiment de branza din lapte de oaie pentru care oraselul este celebru. La Pienza se organizeaza chiar si un festival anual dedicat branzeturilor pecorino.
    La jumatatea distantei dintre Florenta si Roma, in sudul Toscanei, regiune cunoscuta sub numele de Maremma, cocotat pe un versant de tuf vulcanic, se afla Pitigliano, supranumit si Micul Ierusalim. Vei face o plimbare la pas pe stradutele din Pitigliano pentru a cunoaste istoria acestui orasel. La Pitigliano se remarca comunitatea mare de evrei stabiliti aici inca din anii 1500. Vei admira Palatul si Fortareata Orsini, Catedrala Sfintii Petru si Pavel, construita in Evul Mediu in stil baroc, cartierul evreiesc, cu sinagoga si cimitirul evreiesc, Biserica Sfanta Maria, cea mai veche din oras si Apeductul, construit de catre familia de Medici.
    Destinatia finala a zilei este Terme di Saturnia. Un obiectiv inedit al Toscanei sunt frumoasele izvoare cunoscute sub numele de Terme di Saturnia, unde natura a creeat un spectacol impesionant prin depunerile de minerale ce formeaza diverse bazine cu apa calda (37.5°C tot timpul anului) pozitionate in trepte - foarte asemanatoare cu cele de la Pamukkale, in Turcia. Vei putea admira aici Cascada Morii si Cascadele Gorello. Vei petrece prima parte a zilei bucurandu-te de relaxare la Terme di Saturnia, urmand ca dupa amiaza sa fii transferat spre Volterra. Vei vizita la pas o alta perla a Toscanei, oraselul medieval Volterra - loc cu o istorie indelungata, ce dateaza de pe vremea etruscilor. Te vei plimba pe zidurile groase ce inconjoara centrul istoric si vei admira Poarta cu Arcada si Poarta Diana, ambele fiind construite in secolele VI-V. In zona Acropolis vei descoperi ruinele unor temple antice, dar si Amfiteatrul Roman. In centrul istoric te vei lasa cucerit de atmosfera calma si linistita, care iti da senzatia ca timpul sta pe loc si vei putea explora magazinele de produse manufacturate. Suvenirurile reprezentative pentru Volterra sunt obiectele din alabastru. Incursiunea la fabrica de ciocolata Amedei iti va oferi posibilitatea sa calatoresti in universul ciocolatei, de la stadiul de cacao, pana la cel de creatie sub semnatura inconfundabila Amedei. Vei putea degusta praline si diverse sortimente de ciocolata si vei observa etapele procesului de productie ale acestora. Vei servi cina si te vei bucura de o degustare de vinuri atent selectionate intr-un restaurant local din oras. Vei fi transferat la Pisa, cu a sa celebra Piazza dei Miracoli. Vei vizita Pisa, unde se regasesc celebrul Turn Inclinat, Catedrala (Il Duomo di Pisa) si Baptisteriul. Turnul din Pisa, cunoscut si ca Turnul Inclinat din Pisa, este cea mai faimoasa cladire inclinata din lume si simbolul orasului. Turnul a fost planificat ca o clopotnita pentru Domul din Pisa, insa dupa doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, cand constructia ajunsese la etajul al treilea, din cauza calitatii solului constituit din noroi argilos si nisip, acesta a inceput sa se incline in directia sud-est. Timp de o suta de ani constructia a fost stopata. Urmatoarele patru etaje au fost ridicate oblic, pentru a compensa partea inclinata. Constructia a fost intrerupta din nou, pana in 1372, cand turnul-clopotnita a fost finalizat. Vei continua calatoria pana la Lucca. In Lucca vei face o plimbare pe stradutele inguste, flancate de zidurile medievale. Vei admira la fiecare pas alei impanzite cu magazine de antichitati si produse locale, turnuri, bisericute sau palate nobile in stil renascentist. Ghiduliti va oferi informatii despre centrul vechi al orasului, unde vei admira Piazza Anfiteatro, Turnul Guinigi si Catedrala San Martino. Astazi vei face un periplu pe colinele din regiunea Chianti, celebra pentru domeniile sale viticole, apoi vei fi din nou transferat in Florenta.
    Vei lua parte la o lectie de gatit. Vei descoperi secretele bucatariei toscane, sub atenta indrumare a unui chef specializat. Acesta iti va arata cum sa alegi cele mai potrivite ingrediente, iti va explica diverse tehnici culinare si te va ajuta sa pregatesti preparate delicioase pe care apoi le vei savura, in timpul unui pranz de neuitat, bucurandu-te de un buchet de arome deosebite.
    Chianti este cea mai cunoscuta regiune viticola din Italia. Nu poti ajunge aici fara a degusta cel mai renumit vin italian - Chianti; acesta a fost produs pana in anul 1700 exclusiv din struguri Sangiovese, apoi s-au incercat diverse cupaje. Cel care si-a pus amprenta definitiva pentru Chianti-ul de astazi a fost Bettino Ricasoli, care, in 1840, a facut cunoscuta metoda sa de producere a vinului, secret pastrat zeci de ani cu sfintenie. Acest cupaj era: 70% Sangiovesse, 15% Canaiolo si 15% Malvasia si a fost acceptat ca formula prin Decret al Guvernului Toscan. Ulterior, a fost adaugat si un soi alb, Trebbiano Toscano, utilizat si astazi de catre unii producatori, putini la numar, pentru a-i oferi vinului prospetime si pentru a putea fi servit ca vin tanar. Vinul de Chianti este un vin rustic, lemnos, bogat in tanini, cu arome de cirese si capsuni si cu o aciditate ridicata si se serveste in general alaturi de preparate din carne, paste cu sos rosu sau chiar pizza. Vei face un tur pietonal in centrul vechi al orasului, pentru a te familiariza cu arta, arhitectura si istoria Florentei. Te vei plimba pe strazile fermecatoare si vei admira eleganta medievala si arhitectura renascentista devenita simbol florentin. Daca Piata Domului este considerata centrul religios al Florentei, cea de-a doua piata importanta a orasului, Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerata centrul civic. Aici se afla Palazzo Vecchio, sediul administratiei orasului timp de sapte secole, dar si Galeria Ufizzi, cel mai vizitat muzeu al Florentei.
    Vei vizita Piata Domului, kilometrul 0 al Florentei. Catedrala cu impozantul sau dom, unul dintre cele mai importante simboluri florentine, flancata de clopotnita (Campanile di Giotto) de sine statatoare uimesc prin stil si eleganta. In umbra catedralei se afla Baptisteriul, cea mai veche cladire a Florentei, un lacas de importanta spirituala si artistica deosebita.
    Vei vizita apoi una dintre cele mai grandioase biserici din oras, Basilica San Lorenzo, care gazduieste criptele unora dintre cei mai importanti membri ale familiei de Medici. Capelele medicee sunt doua structuri ale basilicii, ce dateaza din secolele XVI si XVII, construite ca extensie a edificiului principal construit de Bunelleschi in secolul XV.
    Ultima vizita a zilei este la Biserica Santa Margherita dei Cerchi. Situata in centrul orasului, biserica (secolul XIII) este unul dintre cele mai vechi locasuri de cult din oras, fiind o biserica Romano - Catolica cunoscuta ca fiind locul casatoriei lui Dante cu Gemma Donati, in 1285. Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Florenta. Vei calatori spre fermecatorul orasel San Gimignano. Vei face un tur pietonal in orasul San Gimignano, ale carui 14 turnuri antice din piatra se inalta la orizont, dand impresia unui Manhattan medieval. Nu poti pleca fara a savura mult-premiata inghetata a maestrului Dondoli, desemnata in mai multe randuri cea mai buna din lume. Gelateria Dondoli ne asteapta cu un caleidoscop de gusturi si arome, menite sa satisfaca chiar si cele mai exigente gusturi. Vei participa la o degustare de vinuri locale, urmata de un delicios pranz cu preparate tipice regiunii. Vei continua drumul catre Siena. Vei vizita Siena, o citadela medievala perfecta a Italiei. In centru se afla Campo - cea mai vestita piata a Italiei - si odaile ticsite cu opere de arta ale maiestuosului Palazzo Pubblico. Tot aici, se desfasoara renumita cursa de cai - Palio – evenimentul simbol al orasului, care are loc de doua ori pe an. In imediata apropiere se inalta Domul, una dintre cele mai desavarsite constructii gotice ale Italiei.
  • 2Circuit gastronomic Chile, 15 zile - octombrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu
     

    Circuit gastronomic Chile, 15 zile - octombrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor

    Tarif fix / persoana: 5.190 €
    vezi oferta Data plecare: 2018-10-09;
    Companie aeriana: Air France
    Circuit gastronomic Chile, 15 zile - octombrie 2018 - cu Georgiana Atanasiu Grupuri cu insotitor vezi oferte
    Te invitam sa descoperim impreuna Chile: un tinut natural ce iti taie respiratia, o tara extrem de dezvoltata, cu o deschidere uriasa la ocean (4.000 km de coasta), un loc unde putem degusta unele dintre cele mai rafinate vinuri din lume acompaniate de retete locale simple si delicioase. Se spune ca Chile ar avea cea mai veche gastronomie din lume, mandrindu-se cu un preparat care si-ar avea originile acum 6.000 de ani - curanto, insa este cunoscut faptul ca bucataria chiliana are, de asemenea, influente europene din perioada colonizarii, in special din Germania, Italia si Franta. Nu ne putem gandi la aceasta tara fara sa ne amintim de vinurile chiliene recunoscute mondial pentru notele fructate si proaspete. In acest tur inedit, care imbina natura cu gastronomia, vom vizita capitala, Santiago de Chile, unde vom participa in prima zi la un curs de gatit, apoi vom degusta faimoasele vinuri chiliene la o crama locala si vom Valparaiso sau Perla Pacificului. Vom porni in nordul tarii, vizitand Atacama cu ale sale peisaje selenare, apoi vom admira spectacolul vizual ale gheizerelor El Tatio, dupa care ne vom indrepta spre sud, in Puerto Varas, unde vom admira vulcanul Osorno si in Puerto Natales, unde vom vizita celebrul Parc National Torres del Paine. Chile este poate cea mai dezvoltata tara sud-americana, cu orase europenizate, cu localitati care amintesc de rigurozitatea si ordinea nemteasca, este un contrast intre peisaje aride in nord si vegetatie luxurianta in centru. Asadar, va propunem sa exploram Chile in toata complexitatea sa. Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. La sosire in Santiago de Chile vei fi intampinat de reprezentantul local care iti va acorda asistenta dupa care vei fi transferat la hotel. Vei vizita complexul de piete Mercados de Abastos, un loc vibrant si efervescent ce iti va permite sa gusti, atat la propriu cat si la figurat, din viata chiliana. Mai mult decat doar o modalitate de a experimenta cultura locala si produsele chiliene, acest tur este o introducere in modul simplu si autentic in care localnicii isi prepara mancarea la ei acasa. Vei incepe cu o plimbare din Plaza de Armas pana in Piata Centrala Santiago, localizata in centrul istoric al orasului. Aceasta piata s-a deschis in anul 1872 si a fost declarata monument istoric in data de 15 iunie 1984, iar in anul 2012 National Geographic a declarat Piata Centrala Santiago ca fiind a cincea cea mai cunoscuta piata din lume. Aici poti gasi restaurante cu fructe de mare si chioscuri care vand fel si fel de produse.
    Vei continua turul, traversand raul Mapocho si vizitand piata de flori, Piata Tirso de Molina, Piata La Vega Chica si Piata La Vega Central. Piata La Vega Central joaca un rol important in identitatea istorica a tarii si infatiseaza orasul Santiago ca fiind un oras al vietii de strada si al efortului de a supravietui. De peste 100 de ani, aceasta piata a ofera localnicilor fructe si legume din partea centrala a tarii. Vei avea ocazia sa incerci preparate locale precum porotos granados, empanada cu fructe de mare sau pastel de choclo (prajitura din porumb) si sa degusti bauturile traditionale mote con huesillo sau terremoto.
    Vei participa apoi la un curs de gatit la restaurantul Puerto Bellavista, unde vei invata sa prepari ceviche (fel de mancare cu fructe de mare, specific pe coastele Americii Latine si in Caraibe) si vei incerca o bautura clasica, renumita in America Latina, pisco sour. Vei face un tur de oras al capitalei chiliene si vei vedea cartierele Concha y Toro si Bellavista, partea boema a Santiago dar si inima orasului cu piata principala Plaza de Armas, inconjurata de cladiri istorice cum ar fi Catedrala Metropolitana, Posta Veche, Cladirea Primariei si Palacio de la Moneda. In finalul turului vei urca pe o colina a orasului, de unde vei admira o priveliste fantastica asupra capitalei. Ti se va asigura transferul la aeroportul din Santiago de Chile. Zbor intern Santiago de Chile - Calama. Dupa sosirea pe aeroportul Calama vei fi transferat la hotel in San Pedro de Atacama. Vei vizita doua spectaculoase vai ale Desertului Atacama: Valea Mortii (Valle de la Muerte) si Valea Lunii (Valle de la Luna). Vei calatori catre zona muntoasa Cordillera de la Sal si vei vedea mai intai Valea Mortii si mai apoi cea a Lunii. Situata in desertul Atacama, la 13 km vest de San Pedro de Atacama, Valle de la Luna are o izbitoare asemanare cu peisajele selenare. Peisajul este marcat de stanci si forme nisipoase modelate prin eroziune eoliana ce alterneaza cu zacaminte de sare la suprafata terenului, multe dintre ele sub forma de aflorimente parca sculptate de mana omului. In faliile zonei se gasesc numeroase caverne iar printre formatiunile eoliene pe care le vei vedea se numara Las Tres Marias. Datorita ariditatii si asemanarii cu peisajele selenare in zona au fost testate module proiectate pentru explorarea spatiului cosmic. Astazite vei indrepta spre Lacul Sarat, cel mai intins lac din Chile, unde vei putea admira minunatii flamingo roz. Aceasta zona este un sanctuar al pasarilor flamingo si a fost declarata Rezervatie Naturala. Vei traversa Tropicul Capricornului si Socaire, un orasel pitoresc ce dateaza din perioada precolumbiana, cu case din piatra si culturi intinse. Vei ajunge la Lagunele Minique si Miscanti, localizate la 115 km de San Pedro si la 4000 m deasupra nivelului marii, la baza vulcanilor cu acelasi nume. Peisaje ale apelor albastrui si ale plantatiilor de stuf iti taie respiratia si te pun in fata unui tablou unic, aproape ireal. Pranzul va fi servit in Socaires, dupa care vei continua spre Toconao, unde vei vizita Biserica San Lucas, o constructie din pamant si paie, ridicata in 1641. Apele dulci din Toconao sunt faciliteaza si sustin cultivarea fructelor de tot felul, iar terenurile agricole sunt dispuse si irigate dupa modelul prehispanic. De aici poti achizitiona lana de alpaca si obiecte artizanale facute din cactus. Vei pleca intr-o excursie de o zi pentru a admira Gheizerele El Tatio. Acestea sunt de toate marimile si inaltimile, tasnesc din pamant pe o suprafata ce pare intinsa pana la orizont, iar deseori aburul ajunge la 10 m inaltime. In continuare vei vizita satul Machuca, care are doar cativa locuitori ce sunt dovada a existentei unui popor stramosesc cu case contruite exclusiv intr-un mod traditional. Transfer de la hotel din San Pedro de Atacama, la aeroportul Calama. Zbor intern Calama - Santiago de Chile. La sosire in Santiago de Chile vei fi intampinat de reprezentantul local care iti va acorda asistenta dupa care vei fi transferat la hotel. Ti se va asigura transferul la aeroportul din Santiago de Chile. Zbor intern Santiago de Chile - Puerto Montt. Transfer de la aeroportul din Puerto Montt la hotel in Puerto Varas. Vei pleca spre Petrohue. Vei calatori prin Parcul National Vicente Perez, pe malul Lacului Llanquihue si te vei bucura de privelisti fabuloase ale Vulcanilor Osorno si Calbuco. Vei ajunge la Petrohue, langa Lacul Todos los Santos, unde vei face o plimbare de-a lungul raului, pana la cascade, intr-un cadru natural fermecator. Astazi vei vizita orasul Llanquihue, renumit pentru specialitatile din carnati. Aici vei vizita Muzeul Colonistilor Germani, dupa care vei continua spre orasul Frutillar. Frutillar este un asezamant incantator care aminteste de vechea Bavarie si este locul unde au debarcat primii colonisti germani veniti in aceasta zona. Orasul a fost, la inceputurile sale din 1856, un oras debarcader, pentru ca mai apoi sa apara aici tabacarii, mori de vant si fabrici de bere. Vei admira aici casele in stil nemtesc, gradinile luxuriante si privelisti coplesitoare a Vulcanilor Osorno si Puntiagudo. Optional, se poate vizita Muzeul German, care reda viata colonistilor.
    In continuare vei merge spre Puerto Octay, oras cu puternice influente germane, localizat pe malul nordic al lacului Llanquihue. Puerto Octay era in trecut poarta principala pentru negot cu orasul Osorno. Te vei plimba pe strazile vechi ale orasului, simtindu-i aerul pitoresc, dupa care vei vizita Villa la Cascada, aflata la baza Vulcanului Osorno, pe o plaja cu nisip fin. Vei urca apoi spre centrul de schi Montaña Volcán Osorno, aflat la 1.240 m altitudine, unde vei avea aproximativ o ora timp liber pentru a face fotografii si pentru a admira privelistea unica a vafului vulcanului Osorno, a vulcanului Calbuco, a Lacului Llanquihue si a Oceanului Pacific. Optional, poti alege sa urci la 1.450 m (Statia Primavera) sau chiar si mai sus, la 1.750 m (Statia Glaciar), de unde imaginea Lacului Llanquihue iti va taia, cu siguranta, respiratia. Dimineata, dupa micul dejun, vei pleca catre Pargua de unde te vei imbarca intr-un feribot ce va naviga prin Canalul Chacao pana la Insula Chiloe. Pe durata croazierei vom putea admira lupi de mare, pelicani si mai multe specii de pasari autohtone. Feribotul va ancora la Chacao, unde vei admira casele si bisericile din lemn, astazi parte a Patrimoniului UNESCO. Vei merge apoi pe plaja Caulin, un loc celebru pentru stridii si alte fructe de mare iar excursia se va termina la Ancud. Aici vei vizita Fortul San Antonio situat pe cea mai inalta parte a orasului si una dintre ultimele fortificatii spaniole. Vei mai vizita muzeul local si piata centrala care ofera numeroase optiuni gastronomice. Seara te reintorci in Puerto Varas. Vei fi transferat la aeroportul din Puerto Montt. Zbor intern Puerto Montt - Punta Arenas. Dupa sosirea pe aeroportul din Punta Arenas vei fi transferat la hotel in Puerto Natales. Astazi vei pleca intr-o drumetie fascinanta in Parcul National Torres del Paine. Vei urca prin Valea Ascencio, printr-o frumoasa padure de arbori lenga si vei ajunge aproape de piscurile impunatoare, ce ofera un peisaj unic, de o salbaticie pura. Cel mai inalt varf montan al Torres del Paine este Cerro Paine Grande, avand altitudinea de aproximativ 2.750 metri. In Torres del Paine uneori se intalnesc 4 anotimpuri intr-o singura zi, vremea fiind extrem de imprevizibila, de aceea cea mai buna solutie este ca activitatile sa fie alese dimineata. Peisajele sunt cu adevarat spectaculoase iar daca timpul va permite va recomandam un tur calare (cel spre muntii Torres del Paine este spectaculos). In timpul turului, vei admira toate atractiile naturale ale acestui parc national printre care Lacurile Nordenskjold si Pehoe, spectaculoasa cascada Salto Grandel si Lacul Grey unde va recomandam sa luati o croaziera la ghetarul cu acelasi nume, o experienta inedita si extrema deopotriva. Astazi te vei imbarca pe vasele Orca si Tonina si vei porni intr-o croaziera de-a lungul Canalului Señoret, mergand spre Muntele Balmaceda, iar micul dejun va fi servit la bord. Primul punct de interes va fi o cladire-monument national cunoscuta ca Frigorifico Bories, abator si depozit ridicat in 1913 de catre ferma Sociedad Explotatora Tierra del Fuego. Cladirile au o arhitectura notabila industriala si se incadreaza cu succes in stilul postvictorian. Iti vei continua drumul pe Canalului Señoret spre Insula Guanaco unde vei avea ocazia sa zaresti specia micuta de delfini Magellan. Te vei apropia de ferma Estancia Margot pentru a admira Stanca Cormoranilor, loc unde pasarile isi largesc aripile parca pentru a imbratisa intreaga lume. Vei continua apoi spre Punta de Lobos, unde vei avea ocazia sa admiri leii de mare in mediul lor natural, iar observarea vietii salbatice a zonei va culmina cu privelistea condorilor in zbor.
    Croaziera isi va urma cursul spre Muntele Balmaceda (2.035 m) unde vei vedea ghetarul cu acelasi nume, pentru ca mai apoi sa debarci la Puerto Toro si sa faci o plimbare de aproximativ 1 ora pana la Ghetarul Serrano. Te vei plimba pe malul Lacului Laguna Tempanos, prin paduri unde vei admira flora si fauna locale. Cand te vei imbarca din nou pe vas, vei fi servit cu aperitive precum un pahar de whisky, suc sau apa, alune si chipsuri. Seara te vei intoarce in Puerto Natales. Transfer de la hotel din Puerto Natales la aeroportul din Punta Arenas. Zbor intern Punta Arenas - Santiago de Chile. La sosire in Santiago de Chile vei fi intampinat de reprezentantul local care iti va acorda asistenta dupa care vei fi transferat la hotel. Ti se va asigura transferul la aeroportul din Santiago de Chile. Astazi vei calatori spre zona viticola Valea Casablanca, unde vei vizita pitorescul oras Valaparaiso. Pe traseu te vei opri la podgoria Casas Del Bosque unde vei avea ocazia sa observi procesul de realizare al vinului chilian si sa degusti unul dintre sortimentele produse aici. Vei ajunge in orasul Valparaiso, supranumit “perla Pacificului”. Vei vizita zona 21 de Mayo Mirador, Congresul National, Pietele Victoria si Sotomayor, zonele de promenada Atkinson si Gervasoni dar si Cafeneaua Turri, casa renumitului artist Lukas si vei admira superbul centru urban de pe Dealurile El Peral, Alegre si Concepción. De asemenea vei vizita si La Sebastiana, casa memoriala a poetului castigator al premiului Nobel, Pablo Neruda, localizata pe unul dintre cele 45 de dealuri ale orasului.

Ultimele impresii de calatorie

Experienta

  • 11 ani de turism
  • 1.764.529 zile de vacanta vandute
  • 296.496.865 km parcursi de clientii Eturia
  • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

  • Fara costuri ascunse!
  • Telefon de urgenta 24/7
  • Ghiduri si sfaturi de calatorie
  • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

  • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
  • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

  • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
  • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
  • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia