Shanghai China

Eturia - Agentie de turism

Shanghai


Cel mai mare oras al Chinei in functie de numarul de locuitori, Shanghai este situat in estul Chinei in zona de varsare a Fluviului Yangtze in mare. Aceasta metropola uriasa, unul dintre cele mai populate si mai mari orase ale lumii este totodata si cel mai puternic motor economic al tarii. Fostul sat de pescari a devenit astazi un important centru de afaceri, centru financiar si unul dintre cele mai aglomerate porturi din China. Shanghai si-a dobandit reputatia internationala si prin excelenta bucatarie ce include mai mult de 10.000 de specialitati culinare. Numit Huating in timpul dinastiei Sui, numele actual primindu-l in timpul dinastiei Song, Shanghai este supranumit Perla Orientului si este astazi una dintre cele mai populare destinatii turistice mondiale.

De ce ne place noua Shanghai

"In prima zi am descoperit orasul, prin vizitarea Templului Statuilor de Jad ale lui Buddha (contine doua dintre cele mai renumite statui de jad ale lui Buddha: cea din jad alb, reprezentandu-l pe Buddha in pozitie verticala, iar cealalta este din jad verde, in pozitia intinsa, o infatisare extrem de rara), Gradina Mandarinilor Yu (capodopera a Dinastiei Ming) si, bineinteles, o fabrica de matase (Shanghai e o zona buna unde se pot cumpara matasuri naturale). Seara ne-am petrecut-o in Bund, o zona construita in stil european, locatie cu nenumarate restaurante. Mi-a facut placere sa ma plimb pe strazile orasului, totul fiind perfect construit si foarte curat." Simona Hurjui

"Inca de la primii pasi poti simti vibratia acestui oras care pare ca nu doarme niciodata. Am plecat catre hotel, avand norocul ca inca nu erau luminile stinse in oras (in Shanghai la ora 23:00, pentru a economisi energia electrica, iluminatul cladirilor se stinge) si am putut admira efectiv ceea ce urma sa vedem mult mai bine incepand cu a doua zi: autostrazi suspendate cu 4-6 benzi pe sens, trenul Maglev care probabil era la ultima calatorie pe ziua respectiva, Pearl Tower sau World Financial Tower. Pornind de la un sat de pescari, Shanghai a reusit sa devina in ultimii 30 de ani al doilea centru financiar al lumii dupa Hong Kong, cu o populatie de peste 23 de milioane de locuitori. Este un oras cosmopolit, cartierul Pudong fiind zona celor mai faimosi zgarie nori, iar privelistea oferita de cartierul Bund (15 stiluri arhitectonice diferite doar in aceasta zona) este una spectaculoasa. Excursia cu Maglev (care in 8 minute strabate centrul Shanghaiul pana la aeroport) sau panorama din Pearl Tower sau din World Financial Tower (indeosebi daca urcati in al doilea, seara) sunt modalitati prin care puteti sa va bucurati de Shanghai asa cum este in realitate: extravagant si modern, prosperitatea fiind cuvantul zilei! " Ana Maria

"Imi aduc aminte ca plecand de la Yangshuo spre Shanghai mi-am spus Poate era mai bine sa mergem direct acasa, deja suntem obositi, am vazut ce era mai important... tanguieli pur femeiesti le numesc eu. Pentru ca am ajuns la Shanghai si am spus Poate era mai bine sa avem inca doua zile la Shanghai. Orasul este pentru doamne un paradis al shopping-ului de calitate si pentru domni un permanent motiv de a discuta despre ce le place mai mult - structuri gigantice. Am fost impresionati cu totii de turnurile din zona noua a orasului, care depasesc cu mult imaginatia constructorilor din Occident. Aici am aflat, spre bucuria noastra, a femeilor din grup, ca exista in lume mall-uri de dimensiunile unui oras, dar si piete unde se poate negocia fiecare Yuan." Georgiana

"Ultima locatie din China Continentala (si preferata mea) a fost Shanghai. Cred ca si ghida pe care am avut-o (Christina – o tipa de varsta mea si cu aceleasi preocupari ca mine) a contribuit la aceasta impresie. Christina a fost langa noi de dimineata pana seara si ne-a oferit toate informatiile unei sederi de succes. In prima zi am descoperit orasul, prin vizitarea Templului Statuilor de Jad ale lui Buddha (contine doua dintre cele mai renumite statui de jad ale lui Buddha: cea din jad alb, reprezentandu-l pe Buddha in pozitie verticala, iar cealalta este din jad verde, in pozitia intinsa, o infatisare extrem de rara), Gradina Mandarinilor Yu (capodopera a Dinastiei Ming) si, bineinteles, o fabrica de matase (Shanghai e o zona buna unde se pot cumpara matasuri naturale). Seara ne-am petrecut-o in Bund, o zona construita in stil european, locatie cu nenumarate restaurante,. Mi-a facut placere sa ma plimb pe strazile orasului, totul fiind perfect construit si foarte curat." Simona Hurjui


Data fiind locatia sa strategica la varsarea fluviului Yangzi Jiang, in centrul Chinei, si vecinatatea cu orase cu o bogata traditie mestesugareasca (Suzhou, Hangzhou), Shanghai a devenit rapid un important oras comercial. Intr-un deceniu, Shanghai supranumit si "Perla Orientului" a redevenit un centru economic de prima mana. In 2005, 20% din productia industriala a Chinei a provenit din Shanghai.
La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. In 2007, Shanghai avea al doilea zgarie-nori ca inaltime din lume, dupa Taipei 101, si anume Shanghai World Financial Center cu 492 m. Orasul este si un important centru cultural, aici gasindu-se cea mai importanta si veche universitate din China. Shanghai-ul are, in comparatie cu alte orase din Asia, un sistem de transport in comun excelent. In oras sunt peste 1.000 de linii de autobuz si patru linii de metrou (metroul fiind in constructie). Orasul a si fost primul din lume cu un serviciu de tren Maglev (levitatie magnetica), care in prezent face legatura intre Aeroportul International Pudong si gara Long Yang in doar 8 minute pentru o distanta de 30 km. Maglevul a fost construit de Transrapid, o companie europeana din Germania, creata de Siemens si ThyssenKrupp. Dupa ce a depasit portul din Rotterdam in 2003, cel din Hong Kong in 2004, si cel din Singapore in 2005, Shanghai este, multumita dinamismului Chinei, cel mai mare port al lumii. In acelasi timp, este deja foarte aglomerat, avand o rata de crestere a traficului de 30 % anual. Deoarece vechiul port nu se mai putea extinde, in 2000/2001, s-a decis construirea unui nou port in apa adanca de langa insulele Yangshan in largul orasului. Acest port urmeaza sa fie legat de cartierul Guoyuan printr-un pod gigantic - podul Donghai, cel mai lung din lume la cei 32,5 kilometri ai sai.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist China

SABRINA

031.9998

office@eturia.ro

Sfaturi de calatorie

Desi in anii trecuti, in China (incluzand Hong Kong si Macao) nimeni nu primea bacsis, totusi datorita influentei turismului occidental, aceasta practica a devenit tot mai comuna astfel incat in zilele noastre este esential sa ai in vedere acest lucru.

Impresii de calatorie China

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia