Marele Zid Chinezesc China

Eturia - Agentie de turism

Marele Zid Chinezesc


Este o constructie militara cu caracter defensiv, avand extremitatea estica la Shanhaiguan si cea vestica in zona lacurilor sarate Lop (Lop Nur) din Regiunea autonoma Xinjiang Uygur. Portiunea de zid ridicata in timpul Dinastiei Ming are o lungime de 8.852 km. Cercetari arheologice recente evalueaza lungimea totala a zidului ca fiind de 21.196 km.

De ce ne place noua Marele Zid Chinezesc

"Marele Zid Chinezesc in sectiunea Mutyanu…si nu degeaba e numit “Mare”! Am fost cu totii coplesiti de maretia si splendoarea acestei minuni a lumii. Nu am cuvinte sa descriu sentimentele pe care le-am trait in plimbarea care la inceput parea usoara… dintr-o data m-am simtit ca un alpinist in toata regula! Instant, iti apare in minte o intrebare: cum au putut construi omuletii aceia aceasta imensitate, in conditiile cele mai rudimentare?" Corina Filip

"Au urmat patru zile in Beijing in care am descoperit Marele Zid Chinezesc, in care am ramas fascinanta de impactul pe care o astfel de minune a lumii il poate avea asupra ta." Ana Maria

"Momentul mult asteptat - Marele Zid Chinezesc. Intr-o scala personala a valorilor, am incadrat acest obiectiv la categoria „No Comment” si il pastrez ascuns intr-unul dintre sertarele cu amintiri ale mintii mele. Sunt atatea lucuri frumoase de spus incat, in momentul in care am vrut sa il descriu, mi-am pierdut cuvintele. Toata lumea stie cate ceva despre Marele Zid, deoarece despre el s-au scris sute de carti, expertii se lupta cu argumente puternice in legatura cu motivul pentru care a fost construit sau cati kilometri a avut. Totusi lucrurile despre care nu se prea vorbeste sunt poate cele mai importante, si anume... senzatia pe care o ai odata ajuns acolo. " Georgiana

"De departe, cea mai impresionanta constructie a Chinei este Marele Zid. Primele portiuni de zid au fost ridicate acum mai bine de 2000 de ani, cand regatele rivale si-au construit ziduri de aparare, iar Marele Zid a aparut o data cu prima unificare a teritoriului chinez, in 221 i.Hr. De-a lungul timpului, Marele Zid Chinezesc a suferit distrugeri si degradari, a fost interupt si reconsolidat. Urcarea si coborarea cu telegondola prin sectiunea Mutianyu te ajuta sa-ti pastrezi energia pentru plimbarea pe zid. Peisajul montan este frumos si da un plus de grandoare constructiei. Se spune ca toamna este cel mai bun moment de vizitare, pentru ca natura pune in scena un adevarat spectacol de nuante si culori, dar emotia pe care o ai atunci cand pasesti pentru prima data pe zid va fi la fel de intensa indiferent de anotimp. " Ada Crudu


In legatura cu construirea zidului circula in randul poporului chinez numeroase povesti. Cea mai cunoscuta este povestea lui Meng Jiangnv, care impreuna cu „Povestea sarpelui alb”, „Ciobanul Niulang si tesatoarea Zhinv”, „Liang Shanbo si Zhu Yingtai” reprezinta cele 4 povesti populare celebre din China. Se spune ca Meng Jiangnv s-a nascut intr-o localitate sudica si s-a casatorit cu Wan Xiliang. Nu mai tarziu decat in a treia zi dupa nunta, barbatul ei a fost luat si dus in partea nordica a tarii pentru construirea zidului. Zilele treceau, iar tanara sotie a plecat in cautarea acestuia; tot cautand si intreband, in cele din urma Meng Jiangnv a aflat ca barbatul sau murise de oboseala si a fost ingropat chiar in zid. Auzind trista veste, a plans ce a plans la poalele zidului, cand, brusc, cu un sunet asurzitor, o portiune lunga a zidului s-a daramat. Printre daramaturile zidului, a gasit ramasitele pamantesti ale sotului ei.
Cu corpul neinsufletit al barbatului, Meng Jiangnv a pornit pe drumul sau spre casa; a plans tot drumul si din lacrimile sale s-a format un izvor. Fiind urmarita de soldati, Meng Jiangnv a luat o stanca si a aruncat-o. Stanca a format un paravan, oprindu-i pe soldati. Pe drum, femeia s-a intalnit cu un mester pietrar, pe care l-a rugat sa faca o groapa in care a depus ramasitele pamintesti ale sotului, pe care a pazit-o pana si-a dat duhul. Localnicii au ingropat corpul femeii impreuna cu cel al barbatului sau in grota de piatra. Au construit langa grota si un templu cu o statuie a femeii, pentru a cinsti memoria acestei perechi, iar templul a capatat denumirea templul Meng Jiangnv. Imparatii din dinastiile ulterioare dinastiei Qin au continuat sa construiasca si sa repare Marele Zid, in special in dinastia Ming (secolele XIV-XVII), marea majoritate a zidului a fost construit in timpul dinastiei Ming.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist China

SABRINA

031.9998

office@eturia.ro

Sfaturi de calatorie

Va recomandam sa vizitati sectiunea Mutianyu: este mai putin aglomerata, iar arhitectura zidului este mult mai interesanta decat sectiunea Badaling (are mai multe turnuri de observatie). Dar daca preferati sa vedeti o imagine mai ampla a zidului, puteti opta pentru sectiunea Badaling (cea mai aglomerata), insa situata la cea mai ridicata inaltime a zidului.

Impresii de calatorie China

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia