Insula Pastelui Chile & Insula Pastelui

Eturia - Agentie de turism

Insula Pastelui


Insula Pastelui (Isla de Pascua) este parte a asa numitului Triunghi al Pacificului care este alcatuit din Hawaii in nord, Noua Zeelanda in vest si Insula Pastelui in est. Insula Pastelui este unul dintre cele mai izolate si inaccesibile locuri de pe Pamant, precum si un foarte controversat subiect in randul cercetatorilor.

Aflata la 3.600 km de statul Chile, a carui proprietate a si devenit in anul 1888, Insula Pastelui este o mica formatiune deluroasa triunghiulara, de origine vulcanica, despadurita, cu o suprafata de 163,6 km², dominata de un vulcan stins, inalt de 460 m. Cea mai faimoasa emblema a insulei si culturii sale sunt moaii, capetele gigantice cioplite in piatra. Aproape 250 de moai inconjoara insula pe tarmuri, in timp ce alte 600, in diferite stadii de executie sunt imprastiate pe coasta si langa Vulcanul Rarno Raraku, unde se afla carierele in care erau sculptate de catre primii locuitori ai insulei. Acestia sunt presupusi a avea origine peruviana, in virtutea unor aparente asemanari intre sculpturile insulare si stilurile constructive incase.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Chile & Insula Pastelui

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Climatul din Insula Pastelui este clasificat ca un climat tropical cu accente de climat subtropical umed. Cele mai scazute temperaturi sunt inregistrate in lunile iulie si august (18° C) si cea mai ridicata in februarie (temperatura maxima de 28° C, sezonul de vara in emisfera sudica. Iernile sunt relativ blande. Ploile pot aparea in tot timpul anului insa luna cea mai umeda este luna mai. Climatul tropical sudic este moderat de vanturile venite dinspre ocean si care mentin tempearturile in limite suportabile. Media precipitatiilor este de 44 cm/an. Ocazional, Ploile abundente si furtuni de scurta durata sunt ocazionale si apar in lunile de iarna (iunie - august). Avand in vedere ca este in afara razei de acÈ›iune a zonei de convergenÈ›a intertropicale, cicloanele si uraganele nu sunt un fenomen care sa afecteze Insula Pastelui.

Sfaturi de calatorie

Trebuie luate multe precautii referitoare la alimentatie (nu se consuma fructe nespalate sau alte produse de la vanzatorii ambulanti) si la apa potabila. Se recomanda sa consumati numai apa imbuteliata, iar laptele trebuie fiert, daca nu este consumat in restaurante. Carnea si pestele trebuie servite preparate proaspat. In ceea ce priveste ingredientele mancarurilor, majoritatea sunt organice, deci neafectate de pesticide si fertilizatori. Fructele si legumele proaspete trebuie neaparat spalate si daca este posibil curatate de coaja. Nu se recomanda imbaierea in ape curgatoare, rauri sau lacuri. In trusa de urgenta ar trebui sa aveti unele antiseptice digestive, antispastice si antivomitive (Imodium, Smecta, No-spa, Emetiral).

Impresii de calatorie Chile & Insula Pastelui

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia