Despre Cape Verde

Eturia - Agentie de turism

Despre Cape Verde

Insulele Capului Verde, anterior nepopulate, au fost potrivit unor inscrisuri oficiale portugheze descoperite de genovezul Antonio de Noli, navigator aflat in slujba regelui Portugaliei si care a fost numit si primul guvernator de catre regele Afonso al V-lea.


Republica Capului Verde este o republica situata in arhipelagul omonim din regiunea Macaronesia din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Africii de Vest. Insulele, anterior nepopulate, au fost descoperite de navigatorii portughezi in secolul al XV-lea si au fost colonizate de acestia. Descoperite de navigatorul Antonio de Noli, aflat in serviciul Portugaliei, Insulele arhipelagului Cabo Verde au devenit printre primele colonii europene de dincolo de mari, fiind astfel locuite incepand din 1460. Activitatile specifice industriei turismului se desfasoara in principal pe insulele Sao Antao (care are cele mai inedite peisaje dintre toate insulele), Sao Tiago, Fogo (aici aveti ocazia sa faceti diverse excursii optionale precum o vizita la vulcanul Pico, calarie si hiking) si Brava care detin munti si plaje intinse. Atractiile turistice cuprind printre altele: orasul Ribeira Grande, satul Paul cu arhitectura coloniala portugheza, capitala Praia, orasul Tarrafal, ambele cu plaje foarte bune, satele Sao Domingos si Sao Jorge. Destinatia este recomandata in sezonul noiembrie-martie iubitorilor de kitesurf si windsurf, datorita vantului; in timpul verii, locul este ideal pentru surfing. Pentru pasionatii de kitesurfing exista Kite Beach, pentru windsurf Angulo‘s spot, iar pentru surf Shark Bay. Destinatia turistica in plina dezvoltare este Santa Maria, iar un tur al intregii insule nu trebuie ratat. Exista un mic golf in care broastele testoase vin in luna septembrie, pentru a depune ouale Turtle Bay, exista Shark Bay - cartierul general al rechinilor, salinele si fostele mine de sare, amenajate pentru turisti, unde poti face baie intr-un lac format peste depositele de sare si un altul cu apa calda si namol. Majoritatea insulelor sunt in general muntoase. Nisipul purtat de vanturile inalte au format pe toate insulele, mai ales pe cele nordice niste formatiuni de stanci spectaculoase. Insulele, in cea mai mare parte muntoase si stancoase, ating altitudinea maxima - 2.829 m in Pico de Fogo, unicul vulcan activ din arhipelag. Cum clima din cele 10 insule care formeaza arhipelagul Cabo Verde este extrem de placuta iarna, cu temperaturi medii ale aerului de 25°-26° C, insulele atrag in fiecare an, cu ocazia Sarbatorilor de iarna, numerosi europeni amatori de plaja si mare.
Am fost acolo....
SIMONA
Specialist Cape Verde SIMONA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ilinca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Cape Verde Cape Verde
 
Oferte de vacanta Cape Verde Insula Sao Vicente
 
Viza

Pentru cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Capului Verde, este posibila obtinerea vizei de intrare la sosirea pe aeroport. Vizele se acorda pentru o perioada de maximum 90 de zile, intr-un interval de 180 de zile.

Fast Facts

Nume: Republica Capul Verde
Capitala: Praia
Asezare: Stat insular, arhipelag in Oceanul Atlantic la vest de Senegal
Moneda: Escudo - CVE
Fus orar: UTC -1

When to go Cape Verde

Temperatura medie Temperatura medie a apei
Ianuarie   24 oC22 oC
Februarie   24 oC22 oC
Martie   25 oC22 oC
Aprilie   25 oC22 oC
Mai   26 oC22 oC
Iunie   26 oC23 oC
Iulie   27 oC24 oC
August   29 oC26 oC
Septembrie   30 oC27 oC
Octombrie   29 oC26 oC
Noiembrie   27 oC26 oC
Decembrie   25 oC24 oC
In Cape Verde (Insulele Capului Verde) clima este de tip tropical moderata (datorita brizelor marine) cu temperaturi medii cuprinse intre 26° C si 30° C, cu zile insorite din noiembrie si pana in mai. Sezonul umed dureaza din iunie si pana in octombrie manifestandu-se prin averse urmate de un soare arzator, iar spre sfarsitul intervalului (august - septembrie) aparand si furtunile tropicale. Brizele marine cu intensitati pana la taria de vant, favorizeaza practicarea windsurfingului.

Vacante in Cape Verde

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Cape Verde . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Cape Verde

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia