Cascada Niagara Canada

Eturia - Agentie de turism

Cascada Niagara


Cascada Niagara este o cadere masiva de apa pe cursul Raului Niagara, aflat la granita dintre provincia canadiana Ontario si statul american New York. Se spune ca numele Niagara isi are originea in cuvantul de origine Iroquois "Onguiaahra", care inseamna “tunetul apelor”. Cascada Niagara este renumita atat pentru frumusetea ei, cat si pentru ca este o valoroasa sursa de energie hidroelectrica.

Motive pentru a vizita Cascada Niagara

1 Este o capodopera a naturii;

2 Te poti bucura de speculoase vederi panoramice asupra cascadei;

3 Poti face o plimbare cu vaporasul “Maid Of The Mist” (Fecioara Ceturilor);

4 Noaptea cascada este luminata de reflectoare multicolore, oferind turistilor un spectacol de neuitat;

5 Cascada este superba in orice anotimp al anului, chiar si iarna.

De ce ne place Cascada Niagara

"Sa spui ceva despre acest loc minunat ar fi curata prostie“ a exclamat Charles Dickens cand a vizitat Cascada Niagara, in anul 1842. Cu toate ca zilele mersului pe sfoara intinsa pe deasupra sa s-au dus demult, cascada poate fi abordata in multe feluri. Turnurile de observatie, soseaua de chei, platforma de promenada ofera spectaculoase privelisti asupra cascadei."

"Canadienii se mandresc sa observe ca, fata de cascada de pe teritoriul Statelor Unite, a lor este mai spectaculoasa. Apele care cad, zgomotul asurzitor, o plimbare cu “Maid of the Mist” – simbolul durabil al Cascadei, toate acestea fac din aceasta un must see al destinatiei. “Cu greu ar putea fi mai aproape de Dumnezeu decat aici”. Putini sunt cei care nu raman profund impresionati de maretia acestei manifestari a fortelor naturii fiind un loc care evidențiază puterea și frumusețea naturii."


Un ansamblu format din trei caderi de apa, Cascada Niagara este situata la granita dintre SUA (Statul New York) si Canada (Provincia Ontario). Cele trei caderi de apa sunt: American Falls (Cascada Americana), Bridal Veil Falls (Cascada Valul Miresei) - ambele situate pe teritoriul SUA si Horseshoe Falls (Cascada Potcoava) - situata pe teritoriul Canadei. Lacurile Erie si Ontario sunt legate prin Raul Niagara una de altul, aflandu-se la o diferenta de nivel de 58 metri; cursul apei este despartit in doua de Insula Caprei. Pe partea americana, cascada are o latime de 363 metri si o cadere inalta de 21 metri, iar pe partea canadiana cascada are o latime de 792 metri si o inaltime a caderii de apa de 51 de metri. Debitul mediu al cursului de apa este de 4.200 m3/s.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cascada Niagara este spectaculoasa pe tot parcursul anului, dar fiecare seson are particularitatile sale. Cel mai bun timp pentru a vizita Cascada Niagara este iunie-august. Vara este sezonul de varf si pe buna dreptate. Te poti bucura din plin de vreme și atracții, in schimb primavara si toamna sunt mai putini turisti si vreme rece. Iernile sunt friguroase dar poti vedea frumusetea cascadei sub zapada.

Impresii de calatorie Canada

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia