Phnom Penh Cambodgia

Eturia - Agentie de turism

Phnom Penh


Capitala de astazi a Cambodgiei a fost cunoscuta la inceputul secolului XX sub numele de „Perla Asiei“ datorita importantei comerciale pe care o detinea pe continent. Aspectul deosebit de frumos al orasului este dat de imbinarea interesanta dintre arhitectura moderna si cea a vechilor temple, ce rezulta din influenta stilului frantuzesc asupra celui traditional-medieval al civilizatiei khmere. Orasul are un important rol turistic, oferind numeroase servicii si facilitati, cu posibilitati de cazare de la hoteluri de 5 stele pana la pensiuni mai modeste, cu optiuni variate de servire a mesei la unele dintre cele mai bune restaurante din sud-estul Asiei, cu baruri si cluburi de dans. Exista si numeroase oportunitati pentru shopping, de la magazine asiatice traditionale si magazine de matasuri, pana la galerii de arta si buticuri euroasiatice foarte stilate.

De ce ne place Phnom Penh

"Pagoda de Argint adaposteste unele dintre comorile nationale cum sunt statuile lui Buddha din aur, o statuie a lui Buddha din cristal (cea mai remarcabila piesa pastrata din sec. al XVII-lea) si Maytreya Buddha, o statuie de 90 kg de aur masiv, impodobita cu 9.584 de diamante, incluzand un diamant de 25 carate in coroana si unul de 20 carate pe piept. Pardoseala este acoperita cu 5329 bucati de argint, fiecare lucrata manual si cantarind 1,125 kg." Daniela Shah

"Am continuat spre capitala Phnom Penh, considerata candva cel mai frumos oras din Orient. In ciuda istoriei zbuciumate, pot spune ca a ramas un oras cu un farmec colonial aparte. In niciun oras din Asia nu m-am simtit mai “acasa” ca in zona promenadei cu acele cafenele cu un aer frantuzesc. Orasul este un furnicar in plin proces de dezvoltare, sunt zone unde ai impresia ca nu se intampla nimic si imediat cand intorci capul zaresti santiere, constructii, activitati de tot felul specifice unui oras modern. " Andrei Dabija

"Aerul colonial nu a disparut si asta face din Phnom Penh unul dintre orasele mele asiatice preferate. La fel, pe langa punctele clasice pe care orice turist le bifeaza, cum sunt Palatul Regal si Muzeul National, eu mi-am dorit si o experienta locala cat mai autentica si am ales un tur cu bicicleta pe insulele Mekong-ului din apropiere. A fost ceva cu adevarat placut si relaxant si m-am bucurat pentru ca am reusit sa ajung putin mai aproape de adevarata Cambodgie. " Andrei Dabija


Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Cambodgia

ANA MARIA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Clima in Phnom Penh este de tip tropical umed fara variatii majore ale temperaturilor, media anuala osciland intre 22° - 35° C. Musonul de sud - vest aduce mase de aer incarcate de umiditate din mai si pana in octombrie, cele mai abundente precipitatii fiind in lunile septembrie si octombrie, iar in intervalul noiembrie -   februarie in zona sufla musonul uscat dinspre nord - est, cele mai uscate luni fiind ianuarie si februarie. Practic exista doua sezoane: sezonul umed (mai - octombrie) si sezonul uscat (noiembrie - aprilie). Temperaturile in sezonul uscat oscileaza intre 22° si 40° C. Phnom Penh este o destinatie ce poate fi vizitata in general in tot timpul anului.

Sfaturi de calatorie

Daca vreti sa serviti masa, trebuie stiut ca restaurantele din Phnom Penh ofera o excelenta selectie de mancaruri, incepand cu bucataria franceza si khmera pana la stilul american bar & grills si cea chinezeasca. Accentul se pune bineinteles pe mancarea cambogiana care are insa foarte multe puncte comune cu cea din sudul Asiei si include preparate pe baza de curry, peste, orez, diferenta fiind ca specialitatile cambodgiene sunt mai putin condimentate.

Impresii de calatorie Cambodgia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia