Orasele coloniale Bolivia

Eturia - Agentie de turism

Orasele coloniale


Orasele coloniale ale Boliviei reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale tarii, mostenirea indigena si influentele spaniole creand un mix autentic ce se reflecta atat in arhitectura cat si in atmosfera urbana in general.

Capitala a provinciei cu acelasi nume din Bolivia, Potosi fondat in 1546, este in prezent considerat drept cel mai mare oras situat la mare altitudine - 4.090 m. Zona, strajuita de muntele din vecinatatea orasului - Cerro de Potosi (4.824 m) in timpul dominatiei spaniole a fost sursa principala pentru extragerea argintului. In 1987 orasul Potosi a fost introdus pe Lista Patrimoniului UNESCO datorita trecutului sau istoric si bogatiei arhitecturii coloniale, reprezentative fiind Catedrala (1600), La Casa de la Moneda construita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea (actualmente muzeu), Biserica San Benito (1700) construita in stil bizantin, Biserica San Lorenzo, construita in stil baroc in secolul al XVI-lea, Manastirea Santa Teresa, fondata in 1685, actualmente muzeu. Potosi este si un punct de plecare spre localitatile turistice Uyuni, Tupiza, Villazon sau spre: Eduardo Avaroa National Park, Laguna Colorada, Laguna Verde si Laguna Celeste. In zona se gasesc si numeroase izvoare termale.
Construita foarte sus in Anzi, la o altitudine de peste 3.600 m, Nuestra Señora de La Paz taie respiratia oricarui calator care o vede pentru prima data. Acest oras aflat la poalele inzapezitului munte Illimani este un loc plin de viata, prietenos, punctat de diferite monumente de interes istoric si arheologic precum Piata Murillo. Femeile imbracate in fuste Aymara voluminoase, purtand meloane pe cap, care isi poarta pe spate copiii infasati in panza colorata, umplu strazile pietruite ale La Pazului cu tarabele lor pe care vaând orice, de la obiecte de artizanat la frunzele de coca sau, in Piata Vrajitoarelor, potiuni misterioase.
Capitala oficiala a Boliviei, Sucre este orasul despre care toti bolivienii spun ca trebuie sa-l vizitezi. Centrul orasului, fondat de spanioli in prima jumatate a secolului XVI, este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO si detine numeroase edificii religioase bine conservate, cum ar fi San Lázaro, San Francisco si Santo Domingo care ilustreaza amestecul traditiei arhitecturale locale cu stiluri importate din Europa.
Cel mai aglomerat oras al Boliviei, cunoscut si sub numele de Santa Cruz de La Sierra, este o asezare importanta in viata economica si culturala a tarii. Un oras tropical prin definitie, Santa Cruz a inceput sa fie si un centru turistic tot mai popular, in buna masura datorita aspectului cel putin interesant al arhitecturii locale, cat si pentru cadrul natural exotic.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Bolivia

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

Impresii de calatorie Bolivia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.797.414 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia