• 18
  •  
  •  
  •  

Ziua Iubirii, Valentine’s Day, este considerata a fi expresie universala a dragostei. Cu totii, indiferent ca suntem indragostiti sau nu, celebram iubirea pe 14 februarie macar cu un gand bun sau un zambet. Sa spunem, asadar, ca Ziua Indragostitilor este parte a unui imens puzzle multicultural. Am ales din aproape fiecare colt al lumii o tara ce serbeaza dragostea intr-un mod inedit, iar ceea ce am aflat puteti descoperi in cele ce urmeaza.

Africa de Sud 

  • „Iubirea, ca si ploaia, nu-si alege iarba pe care cade.” (proverb zulu)

In Africa de Sud, exista un obicei potrivit caruia femeile poarta de Ziua Indragostitilor, scrise pe inimioare, numele celor de care sunt indragostite. Aceste inimioare sunt prinse de manecile hainelor si reprezinta un prilej minunat de a destainui cine le-a furat inima. Obiceiul isi are radacinile in anticul festival roman Lupercalia, ce avea loc pe 15 Februarie.

Africa Sud

Japonia 

  • „Oricine se indragosteste cauta piesele lipsa din el insusi.” Haruki Murakami

Japonezii sarbatoresc Ziua Dragostei intr-un mod inedit. In aceasta zi, femeile daruiesc foarte multa ciocolata: colegilor, fie ei de munca sau de scoala, li se da ciocolata „din obligatie”, iar iubitilor, ciocolata „true feeling”, de dragoste adevarata. Dragoste si ciocolata in aceeasi zi! Cum sa nu iti placa Japonia?

Japonia Valentine's Day

Franta 

  • „Iubirea trebuia sa vina pe neasteptate, cu tunete si fulgere – uragan din cer care se prabuseste peste viata, o schimba total, smulge vointele precum frunzele si taraste cu el in furtuna inima.”  Gustave Flaubert

Franta este recunoscuta ca fiind o tara in care iubirea abunda, iar Parisul este destinatia preferata a cuplurilor pentru petrecerea Zilei Indragostitilor. Pana de curand, indragostitii puneau lacate pe gratiile podului Pont des Arts, declarandu-si iubire vesnica. De asemenea, oamenii aleg oraselul St. Valentin pentru a-si reinnoi juramintele, pentru a se casatori sau pentru a celebra dragostea.

Franta Valentine's Day

Peru

  • „Uita-te bine la mine, iubirea mea. Recunoaste-ma, recunoaste-te.” Mario Vargas Llosa

Iubirea se celebreaza tocmai pana in indepartatul Peru! Sau mai ales in indepartatul Peru, unde indragostitii isi ofera in dar orhidee – florile traditionale ale acestei tari. Cele mai diafane flori sunt alese pentru a exprima cel mai delicat sentiment.

Peru Valentine's Day

Mexic

  • Dragostea te motiveaza.Salma Hayek

Ciocolata, mariachi, pasion y mucho amor – asa ar putea fi descrisa Ziua Indragostitilor in Mexic. Cu toate acestea, Ziua Indragostitilor este deopotriva Ziua Dragostei si a Prieteniei. Atat prietenii, cat si iubitii isi ofera ciocolata, jucarii din plus si flori. Viva el amor!

Mexic Valentine's Day

Dragostea este o limba universala. Indiferent de varsta sau educatie, cu totii suntem capabili sa simtim dragoste si sa transmitem acest sentiment mai departe. Iar ceea ce face iubirea si mai interesanta este modul in care popoarele lumii au ales sa o transpuna in cultura lor. Iubirea este, astfel, o limba universala, tradusa in fel si chip pe intreg Pamantul.


Descopera vacantele Eturia dedicate dragostei

⇒ Vacante Honeymoon & Romance – Eturia


  • 18
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up