•  
  •  
  •  
  •  

Daca vrei sa fii cu un pas mai aproape de visul tau american, atunci urmeaza-ne! Iti propunem 10 milioane de kilometri patrati de experiente fabuloase!

Welcome to the East!

La cateva ore de zbor deasupra Atlanticului, vei gasi ceva ce cautai demult: inceputul visului tau american, in toata splendoarea sa. New York, Washington DC, Philadelphia – toate aceste orase par desprinse din viitor. Singurul lucru la cote mai inalte decat ametitorii zgarie-nori este uimirea ta.

Times Square, New York
Times Square, New York

Colosii din metal si geamuri, in frunte cu Empire State Building, impresionantul Central Park, nenumaratele modalitati de petrecere a timpului liber, de la petreceri pana la teatrele de pe Broadway si „The Met” (Opera Metropolitana), fac din New York o destinatie potrivita pentru orice fel de calator. Orasul care nu doarme niciodata are potentialul de a-ti taia respiratia la fiecare pas ori de cate ori vei vedea culorile reclamelor din Times Square, oamenii, Statuia Libertatii, traditionalele taxiuri galbene. Atunci vei simti ca visul tau e cat se poate de real.

In Washington DC, capitala-district federal, vei intelege de ce Statele Unite sunt puterea mondiala numarul 1. Aici se afla Casa Alba (sediul Presedintiei), Capitoliul (sediul Congresului Federal) si Pentagonul (sediul departamentului american al apararii). Proiectat de arhitectul francez Pierre L’Enfant la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Washington DC a fost primul oras construit special pentru a fi centru al guvernului. 50 de state aveau nevoie de o guvernare puternica, organizata.

Washington DC

In Philadelphia, Sala Independentei este un loc de o importanta colosala. In 1776, aici a fost semnata Delaratia de Independenta. Cultura Statelor Unite este formata din istorie si prezent in egala masura, iar in Philadelphia vei simti acest lucru. Cartierele multietnice dau o atmosfera vibranta orasului, de la energica Piata Italiana pana la festivalurile afroamericane si de la cluburile de jazz si blues la comunitatile traditionale Amish care vand produse si alimente in Piata Reading Terminal.

Philadelphia

Sfatul Eturia: odata ajuns in Philadelphia, fa-ti o poza in fata celebrului Liberty Bell! In New York, viziteaza Muzeul de Arta Moderna. Iar in Washington DC, viziteaza The John F. Kennedy Center for The Performing Arts, pentru spectacole de teatru, balet si opera.

Mergand spre Vest, admira parcurile nationale

Dupa ce vei lasa in urma freamatul oraselor din est, vei vedea ca natura este la fel de spectaculoasa. Cascadele zgomotoase sparg linistea, muntii brazdeaza orizontul, iar blanosii salbatici de pe poteci te intampina: da, ai ajuns intr-un parc national!

Yellowstone este primul si cel mai mare parc national din State. Inclus in Lista Patrimoniului UNESCO in 1978, parcul este renumit pentru izvoarele termale si numeroasele gheizere, dar si pentru viata salbatica abundenta. Parcul cuprinde si o parte din Muntii Stancosi. Yosemite este un alt parc national american spectaculos, unde uriasii arbori Sequoia si formatiunile carstice te vor incanta. Aici, impunatoarea Bridalveil Fall iti va atrage atentia. Vantul spulbera „praful” de apa si creeaza parca voalul unei mirese formand curcubeie.

Yellowstone National Park

Antelope National Park, parcul national din Arizona care adaposteste Antelope Canyon, este un loc de o frumusete neasemuita. Se afla in apropierea Marelui Canion, iar formatiunile carstice de aici sunt sacre pentru indigenii Navajo. Odata la patru ani, locul este sfintit ca parte a multumirii pe care Navajo o aduc naturii. Exista posibilitatea ca turul sa fie facut cu un ghid Navajo care te va invata lucruri nestiute despre acest loc si despre cultura Navajo, transformand experienta intr-o amintire unica.

Yellowstone National Park

Vizitand Parcul National Mount Rainier, vei fi uimit de verdele crud al vegetatiei si de nenumaratele specii de flori pe care le vei gasi. In lunile iulie si august, spectacolul florilor salbatice transforma peisajul intr-un rai colorat. Aici poti face mai multe trasee de drumetii, cum ar fi Paradise (de aici poti vedea cel mai bine spectacolul florilor) sau Sunrise (te poti bucura de spectacolul rasaritului, traseul fiind la altitudini mai mari).

Mt Rainer National Park

Experienta Eturia: Parcul se gaseste in apropierea orasului Seattle, astfel incat accesul se realizeaza usor.

Sfatul Eturia: Pentru ca stim cat de curios si dornic esti sa traiesti veritabila experienta americana, iti propunem un circuit cu autorulota in care poti pleca chiar tu pe urmele cowboy-lor din filmele western!

Vestul te asteapta!

Inainte sa plec in State, in lungile nopti de cautare pe net, descopeream pentru prima oara aceasta atractie a Californiei si citeam oarecum circumspect despre frumusetea peisajului si bucuria de a conduce pe Pacific Highway.”, ne-a povestit Sorin Stoica, CEO Eturia. Iar Pacific Highway este visul american in forma cea mai pura. In timp ce iti vei conduce masina inchiriata de-a lungul Coastei Pacificului, pe o sosea serpuita dintre munte si ocean, vei simti ca Statele Unite chiar sunt o stare de spirit cu milioane de emotii!

Pacific Coast

San Francisco este cel mai sarmant oras de pe Coasta de Vest. Orasul pastreaza atat arhitectura Victoriana, cat si aerul modern american. Este considerat unul dintre orasele cele mai cosmopolite ale Americii. Inconjurat din trei parti de mare si construit pe cele 50 de dealuri, orasul ofera privelisti extraordinare, iar tramvaiul care strabate strazile ondulate este legendar.

San Francisco
San Francisco

Cea mai frumoasa portiune din Pacific Highway se afla in apropierea orasului Monterey. Imagineaza-ti un apus pe coasta de aici. Vei putea privi cum nisipul devine rosu intr-un joc de lumini deosebit. Daca vei zabovi ceva mai mult timp, vei fi placut surprins de privelistea lunii. Monterey este un oras cu influente mexicane puternice, asa ca, odata ajuns aici, savureaza o bere mexicana si o portie de chilli con carne.

Delicii din Statele Unite

Sfatul Eturia: in timp ce conduci pe Pacific Highway, opreste-te in view points special amenajate pentru a te bucura de belvedere. Imortalizeaza peisajul in fotografii numai bune de pus pe Facebook!

Stai, nu am terminat!

Sase ore de zbor de pe aeroportul din Los Angeles te despart de paradisul tropical Hawaii! Si… cum ar fi sa dansezi traditionalele Hula ‘Auana sau Hula Kahiko?

Iar daca nu stii ce sa alegi, pentru ca intreg teritoriul american te atrage ca un magnet, iti recomandam sa descoperi Statele Unite intr-un circuit personalizat cu autorulota pe celebra Route 66!

 

Descopera vacantele Eturia in Statele Unite

⇒ Vacante Eturia in Statele Unite

 

Citește și:

15 sfaturi pentru o vacanta cu masina inchiriata in SUA


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up