• 32
  •  
  •  
  •  

Atunci cand vizitam o tara noua, vrem sa aflam cat mai multe informatii despre istoria si cultura ei, dar si care sunt locurile pe care trebuie sa le vedem sau experientele de care sa ne bucuram cat timp vizitam acel nou taram. Sigur ti s-a intamplat si tie sa uiti acasa ghidul de calatorie sau sa ratacesti harta, asa ca iti oferim solutia sa fii mereu pregatit de explorat: am facut o lista a celor mai utile aplicatii de travel la momentul actual, asa ca, inainte sa iti faci bagajele, fii sigur ca smartphone-ul tau este la fel de bine pregatit ca tine.

Google Trips

Google Trips

Google trips este o aplicatie care iti aduna la un loc toate rezervarile pentru vacanta ta: bilete de avion, hoteluri, inchirieri de autoturisme, bilete de tren, autobuz sau chiar rezervari la restaurante. Pe langa asta, iti ofera posibilitatea de a-ti planifica fiecare zi a vacantei, iti sugereaza modalitati de a te deplasa in oras sau de la/spre aeroport si iti face recomandari de locuri si activitati. Bonus: ai toate informatiile disponibile si offline.

Download: Android, iOS

Google Maps

Google Maps App

Nu exista smartphone fara Google Maps, insa putini utilizatori stiu ca aplicatia ii poate salva atunci cand calatoresc si nu au acces la internet. Selectezi o arie de pe harta, o descarci si apoi o poti accesa offline, timp de 30 de zile.

Download: Android, iOS

Guides by Lonely Planet

aplicatii travel Guides by Lonely Planet

Deja binecunoscute printre calatorii din toata lumea, ghidurile Lonely Planet sunt disponibile si pentru smartphone, pentru 165 de orase din toata lumea. Descarci ghidul de calatorie care te intereseaza si descoperi in el recomandari de locuri pe care sa le vezi, de mancaruri pe care sa le incerci, de hoteluri in care sa stai, de magazine in care sa te bucuri de shopping.
Bonus: odata descarcate, ghidurile sunt disponibile si offline.

Download: Android, iOS

TripAdvisor

 

aplicatii travel TripAdvisor

Trip Advisor este o platforma faimoasa, cu un cuvant ce atarna greu in special in procesul alegerii unui hotel, dar si cand vine vorba de restaurante sau activitati. Intra in rubrica de review-uri, verifica fotografiile trimise de alti oaspeti si, cu sigurant,a nu vei lua o decizie gresita.

Download: Android, iOS

Foursquare

aplicatii travel Foursquare

Desi nu mai este atat de populara pe cat era in anii trecuti, Foursquare a ramas o aplicatie la fel de utila. Atunci cand esti intr-un oras nou si vrei sa gasesti un restaurant bun sau sa participi la un concert ori sa te plimbi intr-un parc, Foursquare are cele mai bune recomandari, multe chiar de la localnici. Iar rubrica de review-uri poate fi o adevarata comoara: multi vizitatori lasa aici parola de la WiFi. Mai mult, poti folosi aplicatia si cand esti acasa, cu siguranta vei gasi un loc de care nu stiai si pe care merita sa il incerci.

Download: Android, iOS

Henri AppPort

aplicatii travel Henri AppPort

Aplicatia aeroportului Henri Coanda din Bucuresti (Otopeni) iti va fi de mare ajutor: vezi in timp real tabela de plecari si sosiri, precum si statusul curselor aeriene, ai acces la harta aeroportului, afli care sunt magazinele si serviciile disponibile in aeroport. Mai mult, poti urmari zborul care te intereseaza si vei primi notificari despre check-in si imbarcare, dar si despre vremea la destinatie.
Bonus: Castigi puncte de loialitate de fiecare data cand urmaresti un zbor, puncte ce iti asigura reduceri in majoritatea magazinelor din aeroport.

Download: Android, iOS

SeatGuru

aplicatii travel SeatGuru

Ai in fata un zbor lung si vrei sa fie cat mai confortabil? Introdu datele zborului tau, iar aplicatia iti va pune la dispozitie o harta a locurilor din avion. Vei vedea care sunt locurile cu extra spatiu la picioare, locurile nerecomandate, dar si fotografii ale aeronavei de la alti calatori.

Download: Android, iOS

Rome2Rio

aplicatii travel Rome2Rio

Daca vrei sa afli care este cea mai rapida sau cea mai ieftina modalitate de a ajunge dintr-un loc in altul, atunci este musai sa iti instalezi aplicatia Rome2Rio. Doar introduci orasul de plecare si pe cel de destinatie, iar aplicatia iti afiseaza toate modalitatile disponibile de a ajunge acolo (de la avion, autobuz, tren sau ferryboat), precum si costurile acestora. Perfect pentru cei care vor sa exploreze cat mai multe locuri!

Download: Android, iOS

Aplicatiile companiilor aeriene

Marile companii aeriene iti pun la dispozitie aplicatia proprie prin intemediul careia poti sa faci rezervari, upgrade-uri, sa efectuezi check-in-ul, sa iti faci update la contul de fidelizare, primesti alerte ale zborurilor rezervate sau iti poti urmari bagajul pierdut. Cateva exemple: Qatar Airways, Air France, Turkish Airlines, KLM etc.

Aplicatiile hotelurilor

Multe lanturi hoteliere si-au dezvoltat propria aplicatie mobila pentru a intra in contact mai usor cu clientii. Fie ca esti client fidel al unui lant hotelier sau iti petreci o vacanta mai lunga la un singur hotel, aplicatiile iti vor prezenta ofertele speciale, programele de fidelitate, beneficiile de care poti profita pe parcursul sederii, programul zilnic daca este un resort ce ofera entertainment, rezervari la restaurantele hotelului. Iata si cateva exemple de aplicatii ale hotelurile cu care noi avem incheiat contract direct: Club Med Resorts, iVacation by Anantara Vacation Club, Sound of LUX*, Dusit Thani, Bahia Principe Hotels etc.

Bonus: Snapseed

 

aplicatii travel Snapseed

Cui nu ii place sa fotografieze locurile pe care le viziteaza si mai ales sa le arate si prietenilor? Ei bine, afla ca Snapseed iti ofera toate instrumentele necesare editarii unor poze demne de Instagram.

Download: Android, iOS

Voi ce alte aplicatii de travel folositi cand explorati o noua tara?


  • 32
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up