•  
 •  
 •  
 •  

Perioada ciresilor infloriti este o adevarata sarbatoare in Japonia si pe buna dreptate… Spectacolul vizual iti incanta ochii si sufletul si te incarca cu energie, mai ales daca ai norocul sa prinzi perioada de inflorire maxima a ciresilor.

Sunt cateva locuri pe care vi le recomand sa le vizitati de Sakura, aceasta sarbatoare a ciresilor infloriti:

 1. Parcul Ueno, Tokyo

Ueno este un parc public situat in centrul capitalei Tokyo si este unul dintre cele mai populare locuri pentru hanami, obiceiul traditional al japonezilor de a privi si de a petrece sub florile de cires. Sunt peste o mie de ciresi care marginesc aleea principala a parcului si care infloresc de obicei la sfarsit de martie – inceput de aprilie, iar peisajul si atmosfera sunt extraordinare.

ueno-park

In zona parcului Ueno puteti vizita si Muzeul National Tokyo, Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul National de Stiinta, Gradina Zoologica din Tokyo si Piata Ameyoko.

 1. Gradinile Palatului Imperial, Tokyo

Desi aglomerat si cu acces destul de strict, sute de vizitatori se indreapta anual spre Gradinile de Est (si Strada Inui – deschisa spre vizitare doar o saptamana de Sakura) ale Palatului Imperial pentru a se bucura de acest festival multicolor. Sunt cateva sute de ciresi infloriti de diferite soiuri in aceste gradini imperiale.

imperial-palace-tokyo

 1. Parcul Maruyama, Kyoto

Maruyama este un parc public langa altarul Yasaka, in districtul Higashiyama, Kyoto, aproape de Gion. Este unul dintre cele mai renumite parcuri din Kyoto pentru hanami, grupuri mari de oameni petrecand zi si noapte sub ciresii infloriti. Parcul se intinde pe o suprafata destul de mare, sunt gradini, zone de picnic, mici restaurante, street food, magazine cu suveniruri, etc. Este locul perfect unde va puteti odihni si unde puteti sa va bucurati de atmosfera locala.

maruyama-park

 1. Aleea Filozofilor (Philosopher’s Path), Kyoto

Aleea Filozofilor este o alee de doi kilometri ce incepe de la Templul Gingakuji si se termina in apropiere de Templul Nanzeji. Acest drum pietruit urmeaza canalul Lacului Biwa si este marginit de sute de ciresi infloriti, mici temple si altare, restaurante, cafenele si magazinase. O plimbare pe acest traseu va fi o adevarata incantare si relaxare.

philosopher-path

 1. Arashiyama, Kyoto

Arashiyama este un district situat in vestul orasului Kyoto, o zona ofertanta atat din punct de vedere turistic cat si natural. Sunt peste 1500 de ciresi care incanta privirea vizitatorilor, plus ca in aceasta zona mai puteti vizita Padurea de Bambusi, Templul Tenruy-ji, Podul Togetsukyo si Parcul de maimute Iwatayama. Va recomand macar jumatate de zi in aceasta zona in periplul vostru prin Kyoto.

arashiyama-kyoto


Descopera vacantele Eturia in Japonia

Vacante Japonia– Eturia


 •  
 •  
 •  
 •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up