•  
  •  
  •  
  •  

Antarctica ramane o destinatie extrema, iar pentru ea nu te pregatesti oricum, ci trebuie sa iei in considerare cateva lucruri. Le-am adunat pe cele mai importate!

Impacheteaza hainele potrivite

Cand iti faci bagajul, alege hainele usoare, confortabile, care sa asigure confort si caldura (de exemplu: un costum termic, un polar, o geaca anti-vant si impermeabila, geaca foarte calduroasa, sosete de lana).

Expeditie Antarctica
Expeditie Antarctica

Ia-ti medicamente impotriva raului de miscare

Drumul spre Antarctica nu e tocmai usor: consta in trecea pasajului Drake, iar valurile acolo sunt ceva mai mari. Celor care au rau de miscare li se recomanda consultarea medicului inainte de aceasta calatorie sau luarea anumitor medicamente.

Fa-ti stoc de baterii reincarcabile

Din cauza frigului, bateriile se descarca accelerat. Nu uita nici de carduri de memorie si rucsace sau pungi impermeabile folosite ca si protectii pentru dispozitivele de fotografiere.

Antarctica este visul oricarui fotograf. Iceberg-urile pitoresti, abundenta faunei si panoramele deosebite asteapta sa fie fotografie din fiecare colt.

Rezerva aventura in Antarctica din timp

Antarctica se poate vizita doar cinci luni pe an, de la sfarsitul lui octombrie pana la inceputul lui martie. Din cauza vizitelor limitate si a cererii mari, unii turisti isi rezerva expeditia in Antartica cu un an sau doi inainte.

Expeditie Antarctica
Expeditie Antarctica

 Viziteaza Ushuaia inainte sau dupa croaziera

Datorita localizarii sudice, Ushuaia mai este numit „capatul lumii. Majoritatea croazierelor spre Antarctica pleaca din Ushuaia, asa ca iti recomand sa iti iei doua zile si sa vizitezi acest loc. Poti merge in Parcul National Tierra del Fuego sau poti sa faci o croaziera pe Canalul Beagle.

Planuieste un itinerar care ti se potriveste

Cand vrei sa alegi o croaziera in Antarctic,a trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri, cum ar fi perioada, bugetul, tipul de nava in functie de ceea ce ti se potriveste si de experienta pe care vrei sa o traiesti. Daca iti doresti sa petreci mai mult timp pe uscat, atunci alege o nava de expeditie unde maximul de turisti este sub 200. Daca nu, in al doilea caz, poti opta pentru o nava de croaziera unde restrictiile sunt mai multe.

Fa-ti asigurare de calatorie

Pentru a evita anularile, intarzierile sau intreruperile de calatorie este de recomandat sa ai asigurare de calatorie pentru a fi acoperit indiferent de situatie.

Ia parte la excursiile optionale

Cand esti pe vas, iti recomand sa iei parte la diferitele excursii optionale care vor face ca experienta ta sa fie una inedita. Nu ai unde cobori de pe vas ca sa iti iei optionale de la parteneri locali, de aceea ele se procura de pe vas si ai garantia ca te intorci la timp!

Expeditie Antarctica
Expeditie Antarctica

Pregateste-te pentru schimbari de moment

Antarctica e o destinatie imprevizibila. Conditiile se pot schimba de la un minut la altul si s-ar putea ca unele opriri planuite sa nu mai poata fi posibile, dar, in general croazierele sunt pregatite pentru toate tipurile de conditii. Daca nu o sa poti opri in cateva locuri, asta nu inseamna ca aventura va fi mai putin frumoasa. Recomandarea mea este sa te bucuri de fiecare moment in parte de pe croaziera asa cum vine. Antarctica este o destinatie unica, deci si calatoria va fi una inedita!

Respecta mediul

Antarctica este un ecosistem fragil, cu multe zone protejate, specii si cercetari stiintifice in desfasurare. Vizitarea cu impact minim si respectarea mediului este unul dintre cele mai importante aspecte de retinut in orice croaziera. Toti operatorii de turism iti vor oferi informatii inainte de a debarca –  vei afla ce poti si nu poti face.

 

Descopera vacantele Eturia:
⇒ Vacante Antarctica – Eturia

 

12 lucruri nestiute despre Antarctica


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up