• 1
  •  
  •  
  •  

1. Castelul Glenapp – Ballatrae, Ayrshire

Multiplu premiat, Castelul Glenapp dateaza din secolul al XIX-lea si se remarca prin stilul arhitectural victorian cu elemente gotice si renascentiste. Membru al lantului de lux Relais & Chateaux inca din 2001, castelul dispune de un domeniu extins unde oaspetii pot practica diverse activitati – de la golf, caiac si vanatoare de fazani pana la pescuit de somoni in Raul Stinchar.

Castelul Glenapp
foto www.glenappcastle.com

2. Castelul Dalhousie – Bonnyrigg, Midlothian

Castelul Dalhousie
sursa www.dalhousiecastle.co.uk

Este cel mai vechi castel locuit din Scotia si dateaza din secolul al XIII-lea. Se remarca prin serviciile de lux, dar si prin lista de oaspeti celebri gazduiti de-a lungul timpului – Regele Edward I, Sir Walter Scott, Oliver Cromwell sau Regina Victoria; castelul are 35 de dormitoare si un domeniu de aproape cinci hectare situate pe malul Raului Esk, la 13 kilometri sud de Edinburgh. La 10 minute de castel, in satul Roslin, se afla Capela Rosslyn unde legenda spune ca s-ar afla afla Sfantul Graal.

3. Castelul Crossbasket, Glasgow

Castelul Crossbasket
sursa http://www.crossbasketcastle.com

Datand din secolul al XVII-lea, castelul situat la 12 kilometri de orasul Glasgow a fost renovat si transformat intr-un hotel de lux. Oaspetii sai se pot caza intr-una dintre cele noua suite decorate fiecare intr-un stil traditional diferit si se pot bucura de serviciile de top oferite aici. De asemenea, castelul inca pastreaza un Turn al Fecioarei din secolul al XVI-lea la care se ajunge printr-o scara in forma de spirala. Castelul are si un restaurant de cinci stele si de domenii extinse pentru practicarea golfului, pescuitului si a drumetiilor.

4. Castelul Inverlochy – Fort William

Castelul Inverlochy
sursa https://inverlochycastlehotel.com/

Dateaza din secolul al XIX-lea si se remarca prin designul elegant individual al fiecarei camere. Castelul este situat la sapte kilometri de centrul orasului Fort Willam, poseda gradini somptuoase si un lac in apropiere. Este considerat unul dintre cele mai bune hoteluri din Scotia. In anul 1873, Regina Victoria a petrecut o saptamana aici, descriind domeniul extrem de pitoresc – chiar la poalele celebrului Ben Nevis – ca cel mai romantic loc din Scotia.

5. Mar Hall Golf & Spa Resort

Castelul Mar Hall
Copyright 2013 Matthew Shaw

Situat la 10 minute de aeroportul international din Glasgow, resortul Mar Hall se afla pe un domeniu de aproape 100 de hectare, pe malul Raului Clyde. Este gazduit intr-un fost conac realizat in stil eduardian si se remarca prin serviciile luxury, prin cele 53 de camere decorate individual, dar si prin extinsul teren de golf utilizat deseori in competitii de renume.


Descopera vacantele Eturia in Irlanda

Vacante Irlanda – Eturia


  • 1
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up