•  
  •  
  •  
  •  

Japonia fascineaza prin contrastele sale ce au devenit, de-a lungul timpului, parte din ea. Japonezii detin cele mai tehnologizate orase, insa la fel de mult tin la traditiile adanc inradacinate in ADN-ul colectiv. Te invitam sa cunosti acest taram dincolo de cunoscut si de faimos!

Shirakawago
Shirakawago

Un circuit in care sa vizitezi cele mai importante locuri va fi suficient incat sa te indragostesti de aceasta tara si sa revii pentru a-i cunoaste cultura pe indelete, dincolo de Sakura, de Tokyo sau de Muntele Fiji! Printre aceste locuri deosebite si inca ascunse, iti recomandam Takayama – un oras al mestesugarilor si al negustorilor; satul traditional Shirakawago – unde vei face cunostinta cu trecutul si stilul de viata ale taranilor japonezi; Kanazawa – unde vei admira unele dintre cele mai frumoase gradini japoneze, Gradinile Kenrokuen; Kyoto, fosta capitala feudala, te va intampina cu temple impresionante, ce reflecta gusturile impecabile ale japonezilor in materie de arhitectura si peisagistica; orasul traditional Kurashiki – unde te vei plimba in zona istorica, Bikan, si poti vizita Muzeul de Arta Ohara; nu in ultimul rand, trebuie sa te opresti in capitala straveche a Japoniei medievale, Nara, unde vei intalni dragalasele caprioare si unde poti vizita Templul Todaiji.

Kanazawa_Gradinile-Kenrokuen
Gradinile Kenrokuen din Kanazawa

In tot acest periplu dincolo de ruta batatorita, vei avea parte de experiente cum nu mai sunt altele in lume: osen-uri, etichete, ritualul ceaiului, sate traditionale, adevarate perle din Patrimoniul Mondial UNESCO, chiar si locuri de referinta de pe harta turismului negru.

Onsen
Onsen

ONSEN-URILE, traditia izvoarelor termale in Japonia

Odata ajuns in Japonia, o experienta la un onsen este ceva ce trebuie incercat. Cu o traditie ce dateaza din jurul anului 700 A.D, izvoarele termale, numite „onsen”, fac parte din cultura japoneza, iar o baie intr-un onsen presupune un intreg ritual ce trebuie respectat cu rigurozitate. De exemplu, se intra complet dezbracat in apa, nu se accepta costume de baie si nici persoane care au tatuaje. Inainte de a intra in apele izvoarelor, este necesar un dus in prealabil. De asemenea, persoanelor care au consumat alcool le este interzisa imbaierea aici. Nu se accepta nici inotul. Japonia este recunoscuta pentru traditiile la care locuitorii sai tin cu desavarsire, iar experienta intr-un onsen va fi, cu siguranta, una unica. Cu 2.983 de orase cu izvoare termale si cu 27.297 de destinatii care au onsen, nu este o exagerare daca spunem ca Japonia este tara numarul 1 in lume in materie de izvoare termale!

Ceremonia Ceaiului
Ceremonia Ceaiului

TARAMUL IN CARE CEAIUL e mai mult decat un ritual

Ceaiul a fost introdus in Japonia in secolul al VIII-lea ca o bautura medicinala pentru clasa bogatilor. Abia in secolul al XVI-lea, cand a fost disponibil si claselor de rand, Sen no Rikyu a dezvoltat tehnicile de preparare si servire, el fiind astazi considerat parintele ritualului ceaiului. Ceremonia presupune un ritual deosebit, cu un mod specific de servire, plin de detalii semnificative, ce se respecta atat de gazda – care a studiat ani la rand procedura servirii ceaiului matcha -, cat si de oaspeti. Ceremonia este guvernata de patru principii: armonie, respect, puritate (spiritualitate prin cele cinci simturi) si liniste. Iar budismul zen aduce in discutie alte doua principii: wabi (experientele spirituale ale omului) si sabi (imperfectiunea exterioara a vietii). Totodata, „calea ceaiului” este un proces care a fost intr-atat de bine perfectionat, incat sa dea licorii cel mai bun gust.

Hiroshima
Hiroshima

HIROSHIMA, perla turismului negru

Turismul negru presupune vizitarea locurilor asociate cu dezastre, calamitati naturale sau evenimente istorice fatale. Un astfel de loc este si Hiroshima, oras ce a fost ras de pe fata pamantului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe data de 6 august 1945, cand americanii au aruncat dintr-un B-29 bomber ceea ce avea sa devina prima bomba atomica lansata din lume. Aceasta a distrus 90% din oras si a omorat pe loc 80.000 oameni, alti zeci de mii avand sa sfarseasca mai tarziu din cauza radiatiilor extrem de puternice. Trei zile mai tarziu, un alt avion tip B-29 bomber avea sa lanseze o a doua bomba asupra orasului Nagasaki, luand 40.000 de suflete. Ca urmare a acestor nenorociri, imparatul Hiroshito a anuntat public predarea Japoniei pe data de 15 august 1945.

Gheise
Gheise

MISTERIOASELE GHEISE din Kyoto

O vizita in Japonia este incompleta fara o plimbare in faimosul cartier al gheiselor din Kyoto, Gion. Cartierul pastreaza inca aerul traditional al Japoniei feudale, stradutele sale emanand un aer mistic. Cladirile atent ingrijite ascund fie locuinte ale gheiselor, fie restaurante sau magazine locale. Cu putin noroc, turistii pot zari o gheisa sau o maiko veritabile. Cum stii daca o gheisa este adevarata sau daca ai in fata ochilor doar o fata obisnuita, imbracata pentru poze in straie de gheisa? Atitudinea inconfundabila le diferentiaza de departe. Postura, mersul si privirea sunt de o demnitate rar intalnite.

In prezent, in Kyoto mai exista doar 200 de maiko si in jur de 50 de gheise. Asadar, daca doresti o fotografie cu misterioasele fete, iti recomandam sa ai aparatul foto la indemana si sa surprinzi momentul!

 

Descopera vacantele Eturia in Japonia
⇒ Vacante Japonia – Eturia

Citeste si:

Top 5 locuri de vizitat in Japonia, de Sakura


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up