•  
  •  
  •  
  •  

Iranul este o destinatie turistica aparte, leaganul unora dintre cele mai vechi civilizatii din lume si o tara impresionanta, atat prin dimensiunea teritoriului cat mai ales prin ospitalitatea si caldura oamenilor. Pe langa atractiile must see, intre care se numara Persepolis, Isfahan si Shiraz, daca aveti posibilitatea sa vizitati Iranul va recomand:

1. O vizita la fosta Ambasada a SUA din Teheran, teatrul celebrei crize a ostaticilor din anii 1979-1981, eveniment ce a inspirat si subiectul filmului Argo, castigator al unui premiu Oscar. Cladirea este astazi muzeu, iar pasionatii de istorie contemporana si nu numai pot afla mai multe despre evolutia relatiilor politice dintre Iran si SUA si adevaratele surse ale tensiunilor dintre cele doua tari. La fel de interesante sunt si afisele anti SUA de la intrarea in muzeu, foarte ingenios realizate, care te pun pe ganduri.

Ambasada SUA Teheran

2. Muzeul Muzicii din Isfahan – situat in cartierul armenesc, muzeul expune o serie de instrumente muzicale traditionale persane, unele dintre ele mai mult decat inedite prin formele si istoria lor, dar si prin sunetele pe care le genereaza. La finalul unui tur, veti avea parte si de o reprezentatie live de muzica persana, sustinuta de angajatii muzeului, un adevarat regal artistic.

Muzeul Muzicii Isfahan

3. O cina la un restaurant traditional, unde veti fi asezati in cerc pe un soi de canapea rotunda, iar in mijloc va vor fi aduse diverse feluri de mancare pe care le veti imparti cu ceilalti oaspeti. In timp ce veti savura delicioasele preparate traditionale, va veti putea delecta cu muzica live sau o narghilea aromata.

Restaurant traditional

4. Pestera AliSadr, cea mai mare pestera cu apa din lume, in interiorul careia se pot face plimbari cu o canoe, explorand astfel toate coridoarele sale. Pestera este situata la 100 de kilometri de orasul Hamadan, in vestul tarii.

Pestera Alisadr

5. Podul Tabi’at,cu o arhitectura uimitoare, lung de 270 de metri, ce leaga cele doua parcuri din nordul orasului Teheran – Taleghni si Ab-o Atash. Se inalta deasupra unei autostrazi.

Podul Tabiat
Sursa foto: dezeen.com

 


Descopera vacantele Eturia in Iran

Vacante Iran – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up