• 1.3K
  •  
  •  
  •  

Gata de aventură?

Un comando de experți se adună ad-hoc în vederea unei lovituri. Ca-n filmele din seria Ocean 11, 12, 13. Așa am început în urmă cu un deceniu primele numere din Traveler – cu bani puțini și entuziasm cât cuprinde, lucrat de acasă sau de pe teren, în regim de freelancing, cu reportaje si expeditii ce combină adâncimea și rigurozitatea tipic Nat Geo cu o anume căldură și umor românesc.

banner Catalin Gruia

Cu aceeași aplecare și privit pe gaura cheii spre viitor, vreau să punem acum bazele unor explorări în adevăratul sens al cuvântului  – pentru călători curajoși pe care să-i ducem în destinații potrivite cu filozofia Traveler, de unde ne propunem să facem relatări în timp real pentru www.natgeo.ro.

Să mă prezint

Catalin GruiaSalut! Sunt Cătălin Gruia, redactor-șef al revistelor National Geographic și NG Traveler România. Aveam 24 de ani când m-am alăturat geograficilor la chemarea lui Cristian Lascu, care avea nevoie de un coordonator. Mini-echipa de cinci oameni era deja formată de câteva luni, lucrau la numărul de probă: martie 2003.

M-am urcat în trenul ăsta cam din mers și au fost câțiva care au încercat să-mi descleșteze degetele de scara ultimului vagon. Nicio șansă! Nicio șansă, îmi doream prea mult călătoria!

Ce a fost pentru mine NG-ul în toți anii aceștia? A fost goana entuziastă spre dreptunghiul galben, a fost o școală a excelenței în jurnalism, a fost solomonăria deprinderii secretelor unui brand de iarbă a fiarelor a cărei magie deschide peste tot lacăte și inimi. Și a rămas cea mai frumoasă revistă din lume!

Au trecut 15 ani de atunci, timp în care m-am format ca jurnalist și ca om în spiritul mottoului NG: „Să avem grijă de planetă”. Și acum e rândul meu să te chem, ca să înțelegi mai bine spiritul care ne animă: îndrăznește, prinde-mi mâna și urcă în trenul ăsta din mers. Cine știe…

În 2019, voi merge, ca invitat special, în patru excursii de grup organizate de Eturia – în Peru, Rwanda & Uganda, Indonezia și Myanmar.

Și îmi doresc însoțitori curajoși, curioși și pasionați de destinații în ton cu filozofia Traveler, de unde să ne umplem tolba cu experiențe, fotografii și povești de călătorie pentru www.natgeo.ro

Indonezia

Borobudur Indonezia

Descoperim natura, cultura și bucătăria locală. Începem din capitala Jakarta, mergem după urangutani în Parcul Național Gunung Leuser, continuăm cu orașele Jogjakarta și Surabaya, apoi facem o incursiune după dragoni pe Insula Komodo, și lăsăm pentru final Ubud.

perioada: 26.10.2019 – 08.11.2019

 

Myanmar

Expeditie in Myanmar

Vizăm o destinație mai puțin cunoscută. Începem cu Mandalay, principalul centrul de artă și cultură budistă din țară, călătorim spre stupele și pagodele Bagan, apoi ajungem în zona faimosului Lac Inle. Cireașa de pe tort: fosta capitală Yangon.

perioada: 25.11.2019 – 05.12.2019

 


  • 1.3K
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up