• 1
  •  
  •  
  •  

Fascinanta! Acesta este cuvantul pe care l-as folosi pentru descrierea culturii japoneze. Sunt atat de multe aspecte si curiozitati care impresioneaza un turist ce ajunge pentru prima data in Tara Soarelui Rasare… Cu o cultura atat de bogata, complexa si deosebita, Japonia este cunoscuta pentru mostenirea ei unica si contrastele pe care le intalnesti.

Daca vrei sa descoperi o mica parte din esenta si spiritul Japoniei, iti recomand urmatoarele experiente intr-o prima vizita in aceasta tara:

1. Ceremonia ceaiului

Japonia Kyoto Ceremonia ceaiului

Ceremonia ceaiului in stilul japonez este o experienta unica, presupune un mod specific de servire, folosind anumite ustensile si implica un ritual deosebit, ce se respecta atat de gazda care a studiat multi ani procedura servirii ceaiului matcha, cat si de oaspeti. Fiecare detaliu conteaza si are o semnificatie aparte. Aranjamentele florale simple si reprezentarile caligrafice au legatura cu simbolistica transmisa, iar atentia la detalii si atmosfera rafinata transforma ceremonia intr-o activitate foarte deconectanta. Este pur si simplu un fel armonios de relaxare si un mod minunat pentru intelegerea spiritului acestei tari.

Ceremonia ceaiului este guvernata de patru principii:

  • armonie (ceremonia ceaiului este considerata metoda prin care o persoana poate ajunge sa fie in armonie cu natura ce il inconjoara, cu sine si cu cei din jur);
  • respect (in raportul cu persoanele din jur);
  • puritate (spiritualitate prin intermediul celor cinci simturi: auzul – stimulat de sunetul apei, simtul vizual – la vederea florilor, simtul tactilstimulat de atingerea ustensilelor, simtul olfactivstimulat de aromele ceaiului si parfumul florilor);
  • linistea (care presupune reculegerea in momentele de tacere din timpul degustarii ceaiului).

2. Plimbare prin gradinile japoneze

Gradinile Japoneze
Gradinile Japoneze

O plimbare printr-o gradina japoneza este o oaza de liniste, de relaxare, de meditatie. Proiectate dupa niste principii stricte (de exemplu, asimetria) si fiind reprezentari in miniatura a naturii inconjuratoare, gradinile japoneze au un farmec aparte si o frumusete unica. Simplitatea si armonia peisajului subliniaza sensibilitatea japonezilor. Pentru constructia gradinilor, sunt utilizate pietre si alte elemente elementare (nisip, apa, plante, copaci mai putin flori), ca o dovada a venerarii naturii. Pietrele mai mari sugereaza zona montana, nisipul greblat simbolizeaza oceanul, iar apa este o componenta nelipsita, care aduce aminte de trecerea necrutatoare a timpului.

3. Cina cu maiko

Japonia Kyoto Maiko

Cina cu maiko este o experienta ce nu trebuie ratata in Kyoto. Maiko, tinerele ucenice a caror indemanare principala este dansul traditional, cu o infatisare copilaroasa si machiaj strident, invata arta de a fi gheisa de la o gheisa mai experimentata. Acestea participa la reuniuni diverse in restaurante traditionale japoneze, interactioneaza cu musafirii, isi prezinta indemanarile si raspund la intrebarile curioase ale turistilor fascinati.

Sunt servite in cadrul cinei mai multe feluri de mancare preparate cu meticulozitate, atat de atractive din punct de vedere vizual, incat par aproape o forma de arta.

4. Cazare in ryokan

Japonia Ryokan

Ryokan-urile sunt hoteluri traditionale japoneze ce au camere mici, rogojini tatami, spatii comune si onsen-uri. Camerele au niste paravane glisante si se doarme direct pe jos, pe tatami. De obicei, aria camerei este masurata dupa numarul saltelelor tatami (circa 2m2), combinatiile standard fiind de 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 saltele. La intrarea in camera, trebuie sa-ti lasi papucii de casa, deoarece pe tatami se umbla fie cu sosete, fie in picioarele goale. Yukata este un fel de kimono fara captuseala, care se dau oaspetilor din ryokan si care inlocuiesc hainele obisnuite. Este o experienta care merita incercata.

5. Transfer cu trenurile Shinkansen

Japonia Tren Shinkansen

Trenurile de mare viteza japoneze, Shinkansen (trenurile glont), sunt simbolul mondial tehnologic al tarii. Nu intarzie niciodata, ating viteze de 300 km/h si asigura transportul public pe anumite rute din Tara Soarelui Rasare. Japonezii lucreaza deja la urmatoarea generatie de trenuri Shinkansen, ce vor atinge viteze de peste 500km/h. O prima vizita nu este completa fara o plimbare cu aceasta emblema a Japoniei moderne.

Ai posibilitatea sa bifezi toate aceste experiente, alegand una din vacantele Eturia in Japonia, realizate cu grija de catre consultantii nostri.


  • 1
  •  
  •  
  •  

2 thoughts to “Prima vizita in Japonia – 5 experiente traditionale

  • Sorin

    Buna ziua.
    Deși poate puțin prematur doresc să cunosc dacă pentru 2021 va mai exista circuit pentru Japonia (Razvan Pascu/variante) în perioada martie-aprile (perioadă care coincide cu Sakura) ?
    Mulțumesc !

    Răspunde
    • Eturia
      Eturia

      Buna, Sorin,

      Multumim frumos pentru mesaj. Pentru 2021 avem deja doua grupuri confirmate pe Japonia si suntem in discutii cu partenerii nostri pentru a suplimenta locurile. Tinand cont de conjuctura actuala si evolutia pandemiei la nivel global inca nu avem un raspuns final in acest moment. Dar te vom informa de indata ce avem vesti.

      Iti dorim o zi excelenta!

      Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up