• 1
 •  
 •  
 •  

Fascinanta… Acesta este cuvantul pe care l-as folosi pentru descrierea culturii japoneze. Sunt atat de multe aspecte si curiozitati care impresioneaza un turist ce ajunge pentru prima data in Tara Soarelui Rasare… Cu o cultura atat de bogata, complexa si deosebita, Japonia este cunoscuta pentru mostenirea ei unica si contrastele intalnite.

Daca vreti sa descoperiti o mica parte din esenta si spiritul Japoniei, va recomand urmatoarele experiente la o prima vizita in aceasta tara:

1. Ceremonia ceaiului

Japonia Kyoto Ceremonia ceaiului

Ceremonia ceaiului in stilul japonez este o experienta unica, presupune un mod specific de servire, folosind anumite ustensile si implica un anumit ritual, care se respecta atat de gazda (care a studiat multi ani procedura servirii ceailui matcha), cat si de oaspeti. Fiecare detaliu conteaza si are o semnificatie aparte. Aranjamentele florale simple si reprezentarile caligrafice au legatura cu simbolistica transmisa, iar atentia la detalii si atmosfera rafinata transforma ceremonia intr-o activitate foarte deconectanta. Este pur si simplu un mod armonios si minunat de relaxare si intelegere a spiritului acestei tari.

Ceremonia ceaiului este guvernata de patru principii:

 • armonie (ceremonia ceaiului este considerata metoda prin care o persoana poate ajunge sa fie in armonie cu natura ce il inconjoara, cu sine si cu cei din jur);
 • respect (in raportul cu persoanele din jur);
 • puritate (spiritualitate prin intermediul celor 5 simturi: auzul – stimulat de sunetul apei, simtul vizual – la vederea florilor, simtul tactil stimulat la atingerea ustensilelor, simtul olfactiv stimulat de aromele ceaiului si parfumul florilor);
 • linistea (care presupune reculegerea in momentele de tacere din timpul degustarii ceaiului).

2. Plimbare prin gradinile japoneze

O plimbare printr-o gradina japoneza este o oaza de liniste, de relaxare, de meditatie. Proiectate dupa niste principii stricte (de exemplu asimetria) si fiind reprezentari in miniatura a naturii inconjuratoare, gradinile japoneze au un farmec aparte si o frumusete unica. Simplitatea si armonia peisajului subliniaza sensibilitatea japonezilor. In constructia gradinilor sunt utilizate pietre si alte elemente naturale (nisip, apa, plante, copaci si mai putin flori), ca o dovada a venerarii naturii. Pietrele mai mari sugereaza zona montana, nisipul greblat simbolizeaza oceanul, apa este o componenta nelipsita care aduce aminte de trecerea necrutatoare a timpului.

3. Cina cu maiko

Japonia Kyoto Maiko

Cina cu maiko este o experienta ce nu trebuie ratata in Kyoto. Maiko, tinerele ucenice, a caror indemanare principala este dansul traditional, cu o infatisare copilaroasa si machiaj strident invata arta de a fi gheisa de la o gheisa mai experimentata. Acestea participa la reuniuni diverse in restaurante traditionale japoneze, interactioneaza cu musafirii, isi prezinta indemanarile si raspund la intrebarile curioase ale turistilor fascinati.

Sunt servite in cadrul cinei mai multe feluri de mancare, preparate cu meticulozitate, atat de atractiv din punct de vedere vizual, incat e aproape o forma de arta.

4. Cazare in ryokan

Japonia Ryokan

Ryokan-urile sunt hoteluri traditionale japoneze, cu camere mici, cu rogojini tatami, spatii comune si onsen-uri. Camerele au niste paravane glisante si se doarme direct pe jos, pe tatami. De obicei, aria camerei este masurata dupa numarul saltelelor tatami (circa 2mp), combinatiile standard fiind de 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 saltele. La intrarea in camera cu tatami, trebuie sa-ti lasi papucii de casa deoarece pe tatami se umbla fie cu sosete, fie in picioarele goale. Yukata este un fel de kimono fara captuseala care se acorda oaspetilor in ryokan si care inlocuiesc hainele obisnuite. Este o experienta care merita incercata.

5. Transfer cu trenurile Shinkansen

Japonia Tren Shinkansen

Trenurile de mare viteza japoneze, Shinkansen (trenurile glont) sunt simbolul mondial tehnologic al Japoniei. Nu intarzie niciodata, ating viteze de 300 km/h si asigura transportul public pe anumite rute din Tara Soarelui Rasare. Japonezii lucreaza deja la urmatoarea generatie de trenuri Shinkansen, ce vor atinge viteze de peste 500km/h. O prima vizita nu este completa fara o plimbare cu acest un simbol al Japoniei moderne.

Ai posibilitatea sa bifezi toate aceste experiente alegand una din vacantele Eturia in Japonia, realizate cu grija si atentie de consultantii nostri.


 • 1
 •  
 •  
 •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up