• 1
  •  
  •  
  •  

Sigur te-ai gandit pana acum la un Revelion exotic, intrebandu-te cum ar fi sa te relaxezi pe o plaja unde sunt 30 de grade in mijlocul iernii sau cum ar fi sa inoti in apele oceanului in Ajunul Anului Nou. Ai simti ca ai sfida iarna si temperaturile neiertatoare de acasa, cu un cocktail exotic in mana, ascultand simfonia valurilor.

Iti sugerez ceva mai mult decat un Revelion exotic: un Revelion extravagant pe una dintre cele mai exclusiviste si paradisiace insule din lume, Seychelles. Iti recomand o destinatie deosebita, sublima, cu plaje ireale, o destinatie care te asteapta in orice luna din an, dar pe care o poti alege pentru Revelionul tau iesit din comun. Inca de la primul contact, Seychelles te vrajeste cu apele sale turcoaz, cu vegetatia bogata si cu ai sai locuitori de o simplitate si seninatate rar intalnite. In timp ce majoritatea destinatiilor exotice au fost deja batatorite, acest arhipelag idilic ramane in continuare neatins de numarul mare de turisti, inca se mandreste cu auntenticitatea sa si cu plajele ascunse, oferind o experienta revelatoare oricui pune piciorul pe pamant seychellez.

Accesul din ce in ce mai facil face ca aceasta insula sa fie tot mai cautata printre turistii europeni, iar liniile aeriene isi maresc numarul de zboruri catre aceasta destinatie. Inainte sa devina intr-atat de populara incat sa isi piarda usor-usor din farmec, te sfatuiesc sa ii dai o sansa si, cu siguranta, va fi o experienta mai mult decat inedita.

Pe ce insula din Seychelles sa-ti petreci Revelionul

Mahe, cea mai mare dintre cele 115 insule, iti ofera cea mai multa actiune in zona Beau Vallon, aflat in nordul insulei. Cand spun „cea mai multa actiune” nu te gandi la cine stie ce baruri si cluburi, ci la cateva tarabe cu suvenire, una-doua terase locale si un bazar. Prin excelenta, Seychelles este o destinatie linistita, insa nu izolata si pustie. Aici nu vei intalni forfota pe care o gasesti in alte destinatii turistice renumite pentru viata de noapte, insa vei descoperi un taram echilibrat.

Seychelles-BanyanTree
Seychelles – Mahe – Banyan Tree Resort

Sora mai mica a insulei Mahe, Praslin, ce se afla la o ora distanta cu vaporul si la 15 minute cu avionul de mici dimensiuni, iti va satisface nevoia unui loc mai izolat si mai cochet. Odata ajuns aici, vei observa imediat eleganta coloniala a acestei insule, mai apoi intarita de sentimentul de intimitate. Praslin mi-a lasat senzatia unica de libertate absoluta si a fost atat de darnica, incat mi-a oferit cel mai frumos cer instelat din mijlocul Oceanului Indian intr-o noapte de-o liniste desavarsita. Asadar, pentru cei ce doresc un coltisor numai al lor, Praslin este alegerea potrivita pentru un Revelion departe de verva vietii cotidiene.

Nu in ultimul rand, este musai sa iti povestesc despre mica bijuterie numita La Digue. Aici, posibilitatile de cazare sunt limitate, insa poti alege din cateva lodge-uri autentice si te poti bucura de 10 km² de insula ca si cand ar fi doar a ta. O particularitate a insulei este  bicicleta – este singurul mijloc de transport acceptat… asta, bineinteles, daca nu preferi sa mergi pe jos. Masinile sunt interzise, cu exceptia catorva minibus-uri care mai transporta turisti. Aceasta insula populata de numai 2.000 de locuitori te va fascina cu plajele sale ascunse si salbatice. De asemenea, este un loc ideal pentru iubitorii de scufundari. Daca totusi nu doresti sa te cazezi pe La Digue, poti opta pentru o excursie optionala de o zi de pe celelalte insule, Praslin sau Mahe. Te sfatuiesc sa o faci pentru a vedea Anse Source d’Argent, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Desi nu este o plaja amenajata cu umbrele, sezlonguri, bar pe plaja si toalete, tocmai salbaticia ei atrage ochii curiosi.

Seychelles-laDigue
Seychelles – La Digue

La ce hoteluri sa stai

Seychelles ofera o gama larga de hoteluri pentru toate tipurile de turisti si pentru toate bugetele. Cele mai accesibile se afla pe Mahe, in zona de nord – Beau Vallon (Coral Strand si Avani), iar cele mai exclusiviste, ei bine, se afla peste tot in Seychelles. Daca iti doresti un resort pentru cupluri, iti recomand Four Seasons, Savoy sau H Resort Beau Vallon (insula Mahe) sau Raffles (Praslin). Daca, insa, calatoresti cu copii, atunci Constance Ephelia (Mahe) sau Constance Lemuria (Praslin) iti ofera facilitatile cele mai potrivite pentru cei mici.

Seychelles-DoubleTreebyHilton
Seychelles – Mahe – Double Tree by Hilton

Cum faci transferul intre insule

Daca alegi Mahe, situatia este simpla: de la aeroport la hotel si, oriunde pe insula ai avea cazarea, transferul nu dureaza mai mult de o ora. Daca alegi Praslin, ai doua posibilitati: cu vaporul (dureaza aproximativ o ora, costul e in jur de 36 euro/sens/persoana) sau cu avionul, mai exact prin compania aeriana Air Seychelles (zborul dureaza 15 minute, costa in jur de 80 euro/sens/persoana). Pe La Digue poti ajunge doar cu vaporul din Mahe, insula neavand aeroport. De asemenea, poti merge de pe Praslin pe La Digue cu catamaranul de mare viteza (15 minute) fie ca alegi sa mergi in vizita, fie ca vrei sa te cazezi doua-trei nopti.

Seychelles-La-Digue
Seychelles – La Digue

Acum, ca am stabilit pasii importanti, ramane sa iti povestesc, pe scurt, despre mancarea locala, excursii optionale si peisajele de vis.

Bucataria creola este o combinatie reusita de preparate frantuzesti si condimente asiatice. Fructele de mare si pestele sunt la mare cautare. Pestele lor cel mai renumit, red snapper, este gatit in diverse feluri: cu sos curry, la gratar sau picant. Trebuie sa incerci tonul crud in portul elegant al insulei artificiale Eden Island (Mahe) sau calamarul la gratar de la Fish Trap, in portul din La Digue.

Pentru o experienta desavarsita de Revelion, iti recomand sa explorezi cat mai multe plaje, insa una este de neratat: Anse Source d’Argent de pe insula La Digue. Retrasa, salbatica si ascunsa, aceasta bucata de rai este de un dramatism aparte. Pietrele de granit ce o strajuiesc sunt aproape singurele care iti vor tine companie, in timp ce un caine ratacit poate ca va sta tolanit la soare si o pisica va alearga bezmetica pe aleile flancate de palmieri, aflate in spatele plajei. In rest, aici, in mijlocul oceanului, lumea este a ta si te rog sa te bucuri de aceste momente cu toata fiinta.

Anse-Source-DArgent
Seychelles – Anse Source d’Argent

Poate ca te intrebi ce ai de facut atatea zile izolat: poti alege sa faci snorkeling sau scufundari si sa observi uluitoarea viata marina, poti opta pentru o plimbare in Parcul National Vallee de Mai din Praslin, unde vei vedea atat controversata specie endemica coco de mer, cat si palmieri batrani. Sau poti explora insulita cu insulita, descoperind plaje fabuloase.

In speranta ca ti-am creionat un tablou apropiat de realitate, te las mai departe sa descoperi singur bijuteria Oceanului Indian – asa cum mai este supranumita Seychelles – si sa te lasi coplesit de frumusetea sa unica, in compania unui takamaka rum cocktail in Ajunul Anului Nou!

Seychelles-Le-Meridien-Fishermans-Cove
Seychelles – Mahe – Le Meridien Fisherman’s Cove

  • 1
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up