•  
  •  
  •  
  •  

In perioada secolului al XIX-lea, emigrantii din Spania si Italia au ajuns in Uruguay si au influentat foarte mult traditiile deja existente, limba si, desigur, bucataria – pe care trebuie sa recunoastem ca au transformat-o intr-una delicioasa!

Hai sa vedem care sunt cinci dintre mancarurile lor traditionale, care iti vor transforma vacanta intr-o experienta deosebita:

Asado

Oricine iubeste carnea la fel de mult ca uruguayenii, trebuie sa incerce asado. Asado, de fapt, inseamna o varietate de carne (vita,porc,pui,oaie) facuta pe gratar, dar modul de preparare si timpul este mai indelungat – ceea ce face ca gustul sa fie unul special.

Capeletis a la Caruso

Pastele sunt foarte populare in Uruguay, iar acestea se servesc la mesele de duminica, atunci cand toti membrii familiei se aduna la masa. Acestea sunt un fel de ravioli umplute cu carne, dar ce le face speciale este sosul inventat in Uruguay: format din ceapa, ciuperci, sunca, branza, carne si crema de smantana. In cazul in care un fel de mancare nu are sufienta carne, nu poti spune ca e autentic uruguayan!

Arroz con leche

Este, de fapt, orezul cu lapte, doar ca se mai adauga oua si zahar – asta face ca orezul cu lapte sa fie un desert uruguayan traditional. Este servit cu un pic de scortisoara pe deasupra sau cu un topping de dulce de leche.

Churros con dulche de leche

Cu siguranta ai mai mancat churros, dar iti promit ca nu vei gasi nimic mai delicios decat churros in combinatie cu dulche de leche! Bineinteles, mai sunt si alte toppinguri pe care le poti adauga, cum ar fi frisca sau ciocolata… insa te asigur ca niciuna nu este la fel ca dulce de leche!

Chaja

Este un desert inventat in Uruguay si, desi oamenii nu il mananca des in zilele noastre, este unul dintre cele mai traditionale si vechi deserturi, preferat de cei mai in varsta. Este un desert ce imbina patiseria cu bezeaua si piersicile, pe deasupra se adauga dulce de leche. Suna bine, nu?

 

Descopera vacantele Eturia in Uruguay:
Vacante Uruguay – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up