•  
  •  
  •  
  •  

Indrazneste si aventureaza-te de pe strazile oraselor chiliene pana in varful Anzilor si din crame cu vinuri savuroase pana sub cerul instelat al Desertului Atacama.

Chile este o fasie dramatica de pamant ce se intinde pe aproape 4.300 de kilometri intre Anzi (la est) si Pacific (la vest). Peisajele te surprind si te rascolesc oriunde intorci privirea. La sfarsitul incursiunii, iti vei da seama ca „Pais de poetas” este locul pe care nu vei mai putea sa ti-l scoti din suflet!

Patagonia
Patagonia

Minuneaza-te prin Santiago de Chile!

Plin de zgarie-nori cu geamuri ce refleta fiecare raza a soarelui, culori si zumzet, Santiago de Chile se bucura si de una dintre cele mai frumoase privelisti asupra muntilor Anzi. Din sclipitorul turn Costanera Center vei avea cea mai spectaculoasa vedere! Plimba-te la pas prin capitala chiliana, admira Palacio de la Moneda (Palatul Prezidential), ia funicularul in Parcul Metropolitan, stai in Plaza de Armas, uita-te la trecatori. Si fa cat mai multe poze, sigur nu vrei sa-ti scape ceva din atmosfera imbatatoare a locului!

Santiago de Chile
Santiago de Chile

Am vazut cu ochii nostri ca localnicii iau cine frugale. Daca vei fi invitat la cina de un chilian, afla ca aceasta este formata din gustari usoare si ceai. Ai putea sa vizitezi La Vega Chica Market inainte, piata de legume, fructe, carne si lactate!

Gusta vinurile delicioase!

Nu departe de capitala, cramele si zonele viticole incep sa ti se intinde la picioare. Chile e o istorie cu si despre vin. Vita de vie se planteaza aici incepand cu secolul al XVI-lea, iar plantatiile ocupa acum aproape 1.200 de kilometri patrati.

Cramele din Torres del Paine
Cramele din Torres del Paine

Cele 10 zone viticole majore produc peste 10 milioane de hectolitri de vin pe an. De la vinuri cu un buchet fructat pana la vinuri seci, cu un buchet erbaceu, ca iubitor de vin ai cu ce sa te delectezi si cu ce sa-ti desfeti simturile. Incerca soiurile Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Pinot Noir de la cei mai renumiti producatori locali (Concha y Toro, San Pedro, Lapostolle si Santa Rita). Cramele Concha y Toro si Santa Rita se afla foarte aproape de Santiago.

Am gustat si am votat soiul chilian de Sauvignon Blanc pentru ca este absolut delicios!

Bucura-te de muntii uimitori!

Lasand orasele in urma, lasa-te cucerit de impunatorii Anzi. Aici, vei vedea si unii dintre cei mai mari vulcani inca activi din lume: Cerro Azul, Cerro Hudson sau Villarrica sunt printre cei mai fascinanti. Vulcanii suni preferati de calatorii curajosi, doritori de trasee de hiking.

Torres del Paine
Torres del Paine

Ne-am lasat purtati pe una dintre cele mai spectaculoase sosele din lume, Paso de los Caracoles! Trecatoarea urca pana la 3.207 metri altitudine si este important ca, inainte sa te aventurezi aici cu masina, sa verifici conditiile meteo.

Mira-te in fata celui mai uscat loc de pe Terra!

Dupa muntii si vulcanii inalti, Desertul Atacama te asteapta tacut. Se crede ca ar fi cel mai vechi desert din lume si, cand te gandesti ca aici sunt locuri unde nu a cazut niciodata vreo picatura de ploaie, probabil ti se va taia rasuflarea!

Desertul Atacama, Valea Lunii
Desertul Atacama, Valea Lunii

Am ramas muti de uimire cand am aflat ca Atacama mai ascunde ceva… Ramai noapte aici sa vezi cu ochii tai cum cerul se umple de milioane (sau miliarde?) de stele. Doar sa privesti Calea Lactee iti va face pielea de gaina!

Si lasa-te cucerit!

Chile te asteapta! Simti?

Descopera vacantele Eturia in Chile:
Vacante Chile – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up