•  
  •  
  •  
  •  

Acolo unde Stancosii Canadieni intalnesc apele Pacificului, se afla British Columbia, un taram de poveste unde aventurile in inima naturii pure sunt completate de istoria si traditiile Primelor Natiuni si unde orasele imprumuta farmecul britanic.

Beautiful British Columbia este sloganul pe care localnicii il poarta cu mandrie pe numerele de inmatriculare ale masinilor, iar indata ce observi acest lucru, devii si mai nerabdator sa ii descoperi frumusetile, sa te convingi ca e adevarat, cum bine spune vorba: „frumusetea e in ochii celui care priveste”. Ce poate fi mai elocvent de atat?!

Am vizitat aceasta provincie a Canadei si iti redau cateva motive pentru care British Columbia merita sa devina urmatoarea ta destinatie de vacanta.

British Columbia este provincia cu cel mai bland climat din Canada. Aici verile sunt calde, iar iernile moderate, cu influente tipic mediteraneene; dovada stau padurile tropicale de coasta si palmierii ce dau capitalei Victoria un aer exotic.

insula vancouver
Insula Vancouver

Insula Vancouver este locul perfect pentru o evadare in natura salbatica. Lodge-urile pierdute in inima naturii, accesibile doar cu hidroavionul sau elicopterul, fara semnal la telefon, dar cu tot confortul unui hotel de top, te provoaca la tot felul de activitati si experiente inedite: pescuit de somon urmat de o cina speciala preparata chiar din pestele prins de tine, plimbari cu caiacul, rafting, hiking si trekking, ture de observare a vietii salbatice – toate acestea intr-un cadru natural greu de redat in cuvinte.

In perioada septembrie-octombrie, curajosii se pot aventura pe urmele ursilor glizzly sau a ursilor negri, aflati la pescuit de somon. In largul Pacificului, plecand din Tofino, poti observa balenele cu cocoasa si orcile sau poti fotografia sutele de vidre marine ce plutesc in apropiere de Esperanza Inlet, pe coasta vestica a Insulei Vancouver. Incursiunile in natura pot fi surprinzatoare: daca te numeri printre norocosi, poti avea sansa sa admiri, poate, cel mai rar intalnit urs din lume – SPIRIT BEAR – o subspecie a ursului negru care e, de fapt, alb. O veritabila minune a naturii, confirmata de specialisti.

peisaj british columbia

Eleganta tipic britanica consta nu numai in stilul arhitectural al cladirilor si in aranjamentul gradinilor, ci si in politetea si exprimarea vestimentara a localnicilor, chiar daca, in spiritul specific Canadei, multi provin din toate colturile lumii.

Turismul sustenabil si grija pentru mediul inconjurator si protejarea faunei si a florei salbatice sunt principii importante in British Columbia. Peste tot exista panouri de informare de unde poti afla cum trebuie sa te comporti in cazul unei intalniri inopinate cu animalele salbatice, te frapeaza interesul pregnant pentru reciclare si pentru promovarea produselor locale – atat cele alimentare, cat si cele manufacturate.

Peisaj oras Vancouver
Vancouver

Vancouver – o metropola cum alta nu-i! Vorbeam de natura? Vancouver nu se dezice: orasul se mandreste cu unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Stanley Park acopera peste 400 de hectare de padure de esenta tare, inconjurate de ape si populate cu variate specii de animale: nelipsitii si simpaticii castori, ratoni, iepuri, coioti si nu mai putin de 200 de specii de pasari. Stanley Park a primit distinctia de „cel mai frumos parc urban din lume” pe tripadvisor.com in 2014.


Citeste si…

 Top 5 atractii naturale de neratat in Canada


Vancouver este o oaza urbana inconjurata de ape si munti, unde doar „padurea” de structuri din otel si sticla iti poate obtura privelistile minunate, insa, chiar si asa, orasul are un farmec aparte. Centrul Vechi Gastown, Chinatown sau Granville Island Public Market sunt doar cateva dintre must see-urile celui mai mare oras de pe coasta vestica a Canadei.

cires inflorit Cherry Blossom Festival Vancouver
Festivalul Cherry Blossom din Vancouver

PONT: in aprilie, strazile sunt scaldate in rozul irezistibil al florilor de cires, Vancouver gazduind si Cherry Blossom Festival, varianta canadiana a celebrei Sakura din Japonia.

cladire din orasul Victoria
Victoria

Victoria reprezinta o perla a Coroanei britanice pe tarmul Pacificului. Atmosfera relaxata a capitalei provinciei British Columbia pare locul ideal pentru ceaiul de la ora 5. Parlamentul British Columbia, Empress Hotel si pitorescul port Victoria formeaza un trio ce cucereste orice vizitator. Si, pentru ca experienta sa fie completa, ciocolateriile locale te imbie cu gusturi rafinate si arome irezistibile.

statuie din orasul victoria
Victoria

Whistler, paradisul iubitorilor sporturilor de iarna si a peisajelor montane, cea mai apreciata statiune de ski din Canada, se afla la doar doua ore distanta fata de Vacouver si a gazduit Olimpiada de Iarna din 2010. Telegondola Peak 2 Peak leaga piscurile muntilor Whistler si Blackcomb, spre incantarea vizitatorilor, intr-un proiect de doua ori mentionat in Cartea Recordurilor.

Podul suspendat Capilano
Podul supendat Capilano

Podul Suspendat Capilano si padurea tropicala ce il inconjoara se afla la doar 20 de minute de Vancouver si te coplesesc prin frumusetea privelistilor, adrenalina condimentand intreaga experienta.

Odata ajunsi pe Vancouver Island, nu rata o vizita la Gradinile Butchart. Ross Fountain, gradina italiana sau cea japoneza sunt cateva dintre atractiile complexului.

totem
Totem amerindian

British Columbia se mandreste cu cel mai divers patrimoniu aborigen din Canada, un motiv in plus pentru a explora aceasta provincie. Astazi, peste 200.000 de indigeni traiesc aici, vorbind peste 30 de limbi diferite, avand traditii si obiceiuri proprii. Stalpii totemici, muzeele si evenimentele tematice dedicate vorbesc despre cultura Primelor Natiuni, dar exista si cateva restaurante unde poti incerca delicatese tipice pe baza de somon sau carne de elan si unde personalul provine chiar din aceste comunitati etnice. Salmon’s Bannock, Langley’s Lelem Arts & Café sau Kekuli Café sunt cateva dintre cele mai apreciate.

Sunt atat de multe de spus despre British Columbia, dar ma opresc aici si… te invit sa le descoperi!


Descopera vacantele Eturia in Canada

⇒ Vacante Canada – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up