•  
  •  
  •  
  •  

Vacantele sunt o evadare din rutina zilnica, o pauza binemeritata, momentul in care ne indreptam catre o noua aventura, o modalitate excelenta de a descoperi noi orizonturi, de a experimenta adevarata cultura a unei tari alaturi de oameni care impartasesc aceleasi interese. Deci, de ce sa nu mergi intr-un grup cu insotitor și sa vezi ce amintiri iti poti crea?

In ultimii ani, calatoria de grup cu insotitor a devenit un tip de vacanta pe care multi dintre noi il adopta, iar daca nu ai calatorit pana acum intr-un grup sau consideri ca nu este tipul de vacanta care ti se potriveste, iata sase motive pentru care sa iei in considerare aceasta varianta pentru urmatoarea plecare:

1. Planificarea vacantei e realizata de un specialist

Atunci cand hotarasti sa calatoresti intr-un grup cu insotitor, un specialist Eturia se va ocupa in totalitate de realizarea vacantei, fara a fi nevoie sa te preocupi in vreun fel de aspecte legate de organizare. Totul este pus la punct pana la cele mai mici detalii: de la cazare, transferuri, vize si excursii pana la locuri de luat masa, excursii optionale sau bazaruri ideale pentru cumparaturi. Tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa te bucuri de vacanta.

2. Ai ghid dedicat si insotitor de grup pe tot parcursul calatoriei

Cu siguranta, unul dintre avantajele unei vacante cu grupul este faptul ca vei avea asistenta pe tot parcursul calatoriei. Atat ghidul, cat si insotitorul de grup iti vor oferi suport in orice situatie si informatii despre locurile si obiectivele pe care le vei vizita. Vei sti programul fiecarei zile, astfel ca nu va trebui sa iti faci probleme cu privire la activitati si vizite pentru ca sigur nu vei omite cele mai importante si reprezentative obiective turistice. De asemenea, iti va oferi cele mai bune optiuni pentru petrecerea timpului liber la fata locului, bazandu-se pe expertiza si cunostintele de specialitate.


Afla cum sa iti planifici bugetul de vacanta ⇒  Bani de buzunar in vacanta – cum ii stabilesti?


3. Nu iti faci griji pentru transport

Transferurile in diferite locuri sunt un alt element care te va scuti de stres deoarece, pe langa ghid si insotitor, un sofer va fi la dispozitia intregului grup pentru toate transferurile, astfel ca nu va trebui sa folosesti mijloacele de transport in comun sau taxiuri.

4. Bariera de limbaj dispare

Cunoasterea unei limbi de circulatie internationala (de cele mai multe ori, engleza) este tot timpul un aspect foarte important atunci cand doresti sa mergi intr-o vacanta in strainatate. De aceea, un grup cu insotitor este varianta ideala pentru cei care nu cunosc o limba straina. Insotitorul de grup iti va traduce informatiile pe care ghidul local le ofera si, mai ales, se va ocupa de toate detaliile legate de cazare, transport, excursii la fata locului, deci nu va fi nevoie sa iti faci griji cu privire la comunicarea intr-o tara straina.

5. Siguranta e pe primul loc

Multe tari pot parea intimidante, mai ales atunci cand calatoresti intr-o destinatie pentru prima data, de aceea ar fi o buna oportunitate de a explora o destinatie alaturi de un grup. Avand un ghid local la dispozitie, nu va trebui sa te preocupe siguranta locurilor pe care le vizitezi, deoarece acesta te va indruma catre cele mai sigure dintre ele. De asemenea, in cazul unor accidente minore, situatii neprevazute sau probleme de sanatate intampinate pe parcursul calatoriei, insotitorul de grup va fi alaturi de tine pentru a te ajuta, ocupandu-se cu prioritate de acest aspect.

6. Iesi din zona de confort si iti faci noi prieteni

Iti doresti sa explorezi noi destinatii si sa inveti despre culturile lumii, dar nu ai un partener care iti impartaseste aceasta dorinta? Atunci un grup organizat este exact ceea ce ai nevoie. Vei avea tot timpul un grup de oameni cu care poti socializa, astfel ca nu te vei simti niciodata singur. Vei avea sansa sa cunosti persoane care iti impartasesc aceeasi pasiune – calatoriile – si veti putea povesti experiente din calatoriile anterioare. Vei avea parte de companioni care vor face orele interminabile petrecute pe zbor sa treaca mult mai usor. Sa nu mai vorbim de faptul ca, la finalul calatoriei, vei avea cele mai reusite fotografii, deoarece nu a trebuit sa iti faci iarasi doar selfie-uri, ci vei avea si acele poze de grup care iti vor ramane amintire.

Din toate aceste motive si nu numai, Eturia organizeaza circuite de grup cu insotitor in destinatii din intreaga lume, de la cele mai populare (precum India, China sau Peru) pana la destinatii inedite (precum Namibia, Iran sau Uzbekistan). Le poti gasi pe toate aici.

Colega noastra, Stefania, iti prezinta avantajele unei calatorii de grup cu insotitor in video-ul de mai jos:


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up