•  
  •  
  •  
  •  

Mexic este o destinatie exotica unica. Pe langa plajele superbe din Caraibe, vei fi placut surprins de oraselele coloniale pline de viata si culoare, de urmele culturilor stravechi si de traditiile pastrate de-a lungul timpului.

Iata de ce ar trebui sa vizitezi aceasta destinatie impresionanta:

Cultura mexicana

Primul motiv pentru care ar trebui sa pui Mexic pe lista ta de destinatii de calatorie este cultura mexicana fascinanta. Gasesti aici orase pitoresti cu o frumoasa arhitectura coloniala, precum Merida, Taxco, San Miguel de Allende, Guanajuato, dar si comunitati rurale si indigene care vorbesc in alte limbi decat spaniola. Muzica traditionala mexicana este pretutindeni: mariachi, banda, ranchera si corridos. Vei intalni mexicani cantand si dansand in orice loc vei ajunge. Arta mexicana este reprezentata de operele marilor artisti: Diego Rivera – exponentul principal al muralismului mexican, Frida Kahlo, Jose Clemente Orozco, Rufino Tamayo si David Alfaro Siqueiros. Oamenii sunt primitori, prietenosi, zambitori si dornici sa iti sara in ajutor. Chiar daca nu vorbesti spaniola, acestia gasesc o modalitate sa iti ofere ce ai nevoie.

Citeste mai multe despre Dia de Los Muertos, o sarbatoare-emblema a mexicanilor.

San Miguel de Allende
San Miguel de Allende
Guadalajara Bariachi
Bariachi, Guadalajara
Muzeu Mexico City
Palatul National din Mexico City

Bucataria mexicana

Bucataria mexicana foarte variata este renumita in intreaga lume pentru gusturile intense si aromate, elementele decorative intens colorate si varietatea de condimente utilizate. Ingredientele de baza in bucataria mexicana sunt ardeii chili, porumbul, fasolea, orezul si fructele exotice. Tortilla (lipia mexicana din porumb) si sosul salsa nu lipsesc niciodata de pe masa. Incearca tacos rulate si prajite, quesadilla – tortilla umpluta cu branza sau cascaval, guacamole – o pasta pe baza de avocado, tamales – piure de porumb invelit in frunze de porumb si apoi prajit, burrito – o clatita cu diverse umpluturi, nacho – chipsurile de baza din bucataria mexicana, churros – cel mai cunoscut desert, denumit si „gogoasa mexicana”.

Mancare mexicana

Mancare mexicana Cancun

Tequila

Ajuns in Mexic, e obligatoriu sa degusti o tequila autohtona, dar si un cocktail margarita sau un champurrado cu ciocolata. Tequila, mezcal si pulque si berea Corona au gust mai bun in Mexic. Poti merge langa situl arheologic Teotihuacan la o familie care produce tequila si mescal chiar la ei acasa. Sau poti vizita o fabrica de tequila, unde vei vedea intregul proces: de la cultivarea algarvelor pana la obtinerea celebrei bauturi mexicane.

Citeste mai multe despre Ruta Tequila.

Show tequila Guadalajara Mexic
Tequila show in Guadalajara
Teotihuacan Mexic
Teotihuacan
Muzeu in Mexico City
Muzeul Tequilei din Plaza Garibaldi – Mexico City

Istoria

Regiunile sudice si centrale ale tarii sunt pline de situri arheologice, cum ar fi situl aztec Teotihuacan, unde vei fi uimit de Piramida Lunii si cea a Soarelui, sau frumoasele situri mayase din Palenque, Campeche si Yucatan, cele mai cunoscute fiind Chichen Itza si Uxmal. Daca nu poti ajunge la aceste situri, uriasul Muzeu National de Antropologie din Mexico City ofera o prezentare detaliata a fiecarei civilizatii care a trait pe aceste taramuri.

Teotihuacan
Teotihuacan
Uxmal
Uxmal
Artefact muzeu Mexico City
Calendarul aztec din Muzeul de Antropologie, Mexico City

Plajele

De neratat sunt superbele plaje ale Marii Caraibilor. Riviera Maya este celebra pentru nisipul fin, alb si apele incredibil de turcoaz, pentru parcurile tematice si naturale, pentru viata subacvatica. Iti recomandam sa mergi pe Insula Cozumel, unde poti face snorkeling si diving pentru a admira spectacolul colorat din a doua cea mai mare bariera de corali din lume.

Plaja in Cancun
Cancun
Sporturi subacvatice in Cancun
Scuba diving in Cancun

Asadar, nu uita sa pui Mexic pe lista ta de calatorii. Cu siguranta, e o tara de care te vei indragosti.


Descopera vacantele Eturia in Mexic

⇒ Vacante Mexic – Eturia

⇒ Vezi impresiile de calatorie din Mexic ale turistilor nostri


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up