•  
  •  
  •  
  •  

Complexul de temple Angkor a pus Cambodgia pe harta lumii. Bineinteles, este o atractie obligatorie pentru cei ce viziteaza aceasta tara, iar grupurile de turisti se aliniaza la intrare inca de la primele ore ale diminetii.

Angkor Wat
Angkor Wat

Angkor Wat

Cambodgia este recunoscuta in intreaga lume pentru cel mai mare complex religios din lume, Angkor Wat. Construit initial ca un templu hindus, a fost transformat ulterior intr-un templu budist, mai exact in secolul al XII-lea. Sculpturile complexe din piatra au detalii uluitoare si este destul de evident de ce acest templu este cel mai ravnit de turisti in fiecare an: este considerat una dintre cele mai fermecatoare realizari arhitecturale din patrimoniul cultural mondial!

Chiar daca Angkor Wat este cel mai faimos si mai vizitat din Cambodgia, pe langa acesta, mai sunt alte temple care merita sa le acorzi timpul tau. Locasurile de acest fel sunt imprastiate in toata tara si ofera o imagine deosebita in istoria lunga a Cambodgiei. Insa, hai sa ramanem in continuare in faimosul complex din patrimoniul UNESCO… Daca ai doar o zi la dispozitie, iti recomand sa vizitezi si:

Bayon

Situat in complexul din Angkor, Tempul Bayon este cunoscut pentru fetele masive de piatra sculptate in lateral. Templul este mai compact, iar unele pasaje sunt stramte si vei realiza acest lucru in momentul in care vrei sa il explorezi in profunzime. Acest locas este inconjurat de copaci, fara ziduri exterioare sau porti, iar decorarea cu multe fete il face unul dintre cele mai deosebite si mai interesante obiective din Cambodgia, fiind unic!

Templul Bayon
Templul Bayon

Ta Prohm

Templul a fost descoperit intr-o jungla, napadit de radacinile arborilor. Autoritatile au luat atunci decizia sa nu-l restaureze, pentru a-i pastra farmecul salbatic, asa ca azi arata aproape neschimbat de cand a fost gasit! Ridicat in stilul Bayon in secolele XII-XIII si abandonat apoi aproximativ 530 de ani, radacinile gigantice ale copacilor au pus stapanire pe el si se extind aum de-a lungul zidurilor, imbracandu-le spectaculos si oferind fotografilor cateva cadre speciale. Informatiile despre istoria templului s-au pastrat datorita inscriptiilor in piatra, in sanscrita.

Templul Ta Phrom
Templul Ta Phrom

Pre Rup

Prerup a fost templul de stat al regelui. A fost construit in anul 961 din caramida si gresie, ceea ce il face cel mai special la rasarit sau apus, datorita culorii rosiatice placute. Majoritatea sculpturilor de pe turnuri s-au erodat de-a lungul timpului din cauza factorilor externi, dar si asta face parte din farmecul lui. Cu toate acestea, basoreliefurile s-au pastrat destul de bine, impresionand chiar si astazi. Tine minte ca acesta este unul dintre templele de unde apusurile se vad incantator!

Templul Pre Rup
Templul Pre Rup

Descopera vacantele Eturia in Cambodgia:
Vacante Cambodgia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up