•  
  •  
  •  
  •  

SUA este una dintre cele mai potrivite destinatii din lume pentru road trip-uri de vis cu masina inchiriata. Infastructura rutiera este excelenta, parcarile sunt usor de gasit si benzina este foarte ieftina. De asemenea, tarifele pentru inchirierea masinilor sunt foarte mici, comparativ cu restul lumii.

Iata cateva tips pe care trebuie sa le ai in vedere:

1. Masina inchiriata trebuie sa fie mare, mai ales daca mergi in parcuri nationale si/sau calatoresti mai multe zile. Daca tot esti in SUA, bucura-te de o masina Chevy Suburban, Tahoe sau Ford Explorer. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta consumului pentru ca benzina este ieftina. De asemenea, benzile de circulatie si parcarile sunt mai generoase decat in Europa, deci nu o sa ai probleme in trafic. In plus, aceste masini sunt foarte confortabile.

cody-to-laramie
Drumul spre Laramie

2. Daca nu aterizezi intr-unul dintre marile orase (New York, San Francisco, Chicago, Los Angeles), inchiriaza masina de la aeroport. E simplu, e mai ieftin si scutesti banii de transfer. La fel, la plecare preda masina la aeroport; procedura de predare este simpla, nu dureaza mai mult de 15 minute.

3. Ai nevoie de un card de credit pentru inchirierea unei masini. De obicei, pentru inchirierea din afara aeroportului, este nevoie neaparat de card de credit. Verifica acest lucru cu consultantul tau de calatorie. Depozitul blocat pe card este foarte rezonabil, de cele mai multe ori nu depaseste 250 USD, deci nu trebuie sa iti faci griji.

golden-gate
Golden Gate – San Francisco

4. Alege optiunea FULL/EMPTY sa poti preda masina fara combustibil. Asa scapi de stresul cautarii unei statii de alimentare in ultimii tai kilometri cu masina.

5. La Eturia, includem toate asigurarile de care ai nevoie. Dar cei de la biroul de inchirieri iti vor oferi intotdeauna si asigurari suplimentare. Cea pentru cauciucuri, de exemplu, poate fi utila de achizitionat, mai ales daca mergi prin parcurile nationale.

6. Ia intotdeauna optiunea cu GPS. GPS-ul lor merge excelent in USA spre deosebire de Waze, care nu e atat de bine pus la punct.

SUA-Yellowstone
Prin Parcul National Yellowstone

7. Alege, daca ai posibilitatea, varianta cu taxe de drum incluse. Asta inseamna ca vei avea un dispozitiv care iti plateste automat taxele de autostrada. Astfel, la statia de plata vei merge pe drumul rapid, indicat cu TOLL Pass sau similar. PEntru asta, compania de rent a car percepe o taxa de circa 3 USD/zi, pe langa valoarea taxelor.

8. Pe de cealalta parte, plata taxelor de autostrada este simpla si ai banda de plata cash, cu card sau preplatita.

san-francisco
Spre San Francisco

9. Pentru a te bucura de cele mai bune rute, intra in setarile GPS si bifeaza optiunea drumuri cu taxe. Verifica! Se poate ca dispozitivul sa aiba implicit setat sa folosesti doar drumuri free si, in acest caz, ocolesti.

10. Revizuieste cu consultantul tau taxele de parcare la fiecare hotel la care stai. Se poate ca unele hoteluri sa fie foarte scumpe la parcare, mai ales cele care au valet parking – aproximativ 40 USD/noapte + tips. Poti alege si sa parchezi masina undeva in apropiere; vei gasi mereu o parcare la cel mult zece minute de mers pe jos, care costa maximum 15 USD/zi.

san-francisco-2
Panorama San Francisco

11. Alimenteaza mereu cu benzina regular – fara aditivi – cea mai ieftina. In SUA, furtunul de bezina este negru, iar cel de motorina verde – atentie la acest aspect! Cele mai multe benzinarii sunt self service. Platesti cu cardul direct la pompa. In cazul in care cardul nu merge, trebuie sa mergi inainte de alimentare la casier si sa platesti. De obicei, 40 USD iti ajung pentru mai bine de 50% din rezervor la o masina mare. Poti plati cash sau cu card.

route-66
Benzinarie pe Route 66

12. Nu depasi viteza legala cu mai mult de 10%. Nu vrei sa ai de-a face cu politia americana. In unele state, depasirea cu mai mult de 30 de mile fata de limita legala te poate duce in fata unui judecator. Opreste intotdeauna daca ai in fata un autobuz de scoala oprit cu semnalele in functiune.

13. Una dintre cele mai populare intersectii este cea cu patru stopuri. Regula este ca se trece in ordinea in care ajung masinile. Deci uita-te si vezi cand iti vine randul.

14. Americanii sunt foarte civilizati in trafic si iti vor permite sa schimbi directia de mers din scurt daca ai nevoie, fara sa te claxoneze, mi ales cnd te vad cu masina inchiriata.

15. De obicei, poti face dreapta la semafor pe rosu (intermitent dreapta) daca nu este indicat altfel in intersectie.

salt-lake-to-jacksonville


Descopera vacantele self drive by Eturia

Vacante self drive – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up