Atractii Belize

Eturia - Agentie de turism

Atractii Belize

Belize este o tara mica situata pe coasta de est a Americii Centrale, la Marea Caraibelor, marginita de Mexic la nord-vest si Guatemala la vest si sud. Paralel cu tarmul estic se desfasoara o bariera de corali si atoli care, pe o lungime de 300 de kilometri, formeaza The Belize Barrier Reef - cea mai lunga bariera de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali a Australiei. Aceasta bariera coraligena a Caraibelor cuprinde unul dintre cele mai bogate ecosisteme marine din lume, fiind casa a peste 100 de specii de corali, a peste 500 specii de pesti si a sute de specii de nevertrebrate.
Belize atrage anual peste 850.000 de vizitatori dornici sa exploreze misterele vestigiilor maya, sa cutreiere hatisurile padurilor tropicale, sa se bronzeze la soarele caraibean sau sa se scufunde in paradisul submarin al recifelor. Turismul este principala sursa de venit a tarii, in care este angrenata majoritatea fortei de munca.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

 • Atractii Belize Belize - vezi vacantele

  Belize

Belize este o tara mica situata pe coasta de est a Americii Centrale, in Marea Caraibelor marginita de Mexic la nord vest si Guatemala la vest si sud. Paralel cu tarmul estic se desfasoara o bariera de corali si atoli, care pe o lungime de 300 kilometri formeaza The Belize Barrier Reef - cea mai lunga bariera de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali a Australiei. Aceasta bariera coraligena a Caraibelor cuprinde unul dintre cele mai bogate ecosisteme marine din lume, fiind arealul a peste 100 de specii de corali, a peste 500 specii de pesti si a sute de specii de nevertrebrate.

Altun Ha

 • Atractii Altun Ha Belize - vezi vacantele

  Altun Ha

Complexul arheologic de la Altun Ha ce se intinde pe aproximativ 8 km², se gaseste la 50 km nord de orasul Belize City si la doar 10 km distanta de tarmul marii, fiind alcatuit din ruinile unui fost oras mayas. Centrul sitului arheologic este compus din circa 500 de structuri dintre care cea mai impozanta este Templul Altun Ha cu o inaltime de 16 metri. Cercetarile arheologice din 1963 si 1965 au demonstrat ca in perioada de inflorire (intre anii 200 - 900 i.e.n.) anticul oras avea o populatie de aproximativ 10.000 de locuitori, ocupatiile de baza fiind agricultura si mestesugurile.

Belize City

 • Atractii Belize City Belize - vezi vacantele

  Belize City

Cel mai mare oras din Belize, Belize City este principalul port al tarii si este situat la tarmul Marii Caraibe in zona de varsare in mare a Raului Belize. Deasemeni orasul este centru financiar si industrial al tarii. Belize City a fost capitala tarii pana in anul 1970 cand dupa uraganul din 1960, aceasta a fost mutata la Belmopan. Orasul este ridicat pe locul unui stravechi oras mayas numit Holzuz. In perioada coloniala, Belize City a fost resedinta administrativa a Hondurasului Britanic.

Belmopan

 • Atractii Belmopan Belize - vezi vacantele

  Belmopan

Dupa ce fosta capitala Belize City  a fost distrusa de uraganul Hattie in 1961, guvernul a decis ridicarea unei noi capitale in vecinatatea Muntelui Pine Ridge si a Raului Belize. In 1962 o comisie a ales ca noul oras sa fie Belmopan, situat la 83 km distanta de Belize City, constructia efectiva incepand in 1967. Etimologic numele orasului provine din unirea numelui celui mai lung curs de apa - Belize, cu Mopan unul dintre afluentii acestuia. Costurile initiale ale construrii noului oras au fost estimate la 40 milioane USD. Institutiile guvernamentale au fost mutate in Belmopan in 1970 iar noua cladire a Parlamentului a fost construita in stilul unui templu precolumbian.

Blue Hole

 • Atractii Blue Hole Belize - vezi vacantele

  Blue Hole

(The Great) Blue Hole se afla la circa 75 km de tarmul din vecinatatea orasului Belize City in apropiere de centrul atolului Lighthouse Reef. Este o fosa mare, avand o forma aproape circulara la suprafata, cu un diametru de peste 300 metri si avand o adancime de circa 124 metri. Datorita adancimii, suprafata aproape rotunda contrasteaza cu nuantele de turcoaz ale marii, iar peisajul vazut de sus este spectaculos; tocmai de aceea se organizeaza tururi cu elicopterul pentru cei care doresc sa survoleze aceasta zona unica in lume. Marea Gaura Albastra a devenit cunoscuta datorita cercetatorului francez Jacques Yves Cousteau, care a inclus-o in lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundari. Scufundatorii pot observa o multitudine de pesti frumos colorati, printre care bibanul crestat, rechinul de recif si diverse alte specii de pesti de recif. Denumirea de "The Great Blue Hole" a fost data de scafandrul britanic Ned Middleton.

Insula Cayo Ambergris

 • Atractii Insula Cayo Ambergris Belize - vezi vacantele

  Insula Cayo Ambergris

 • Atractii Insula Cayo Ambergris Belize - vezi vacantele

  Insula Cayo Ambergris

 • Atractii Insula Cayo Ambergris Belize - vezi vacantele

  Insula Cayo Ambergris

Cayo Ambergris este cea mai mare insula dintre cele peste 200 de insulite insirate in largul tarmului statului Belize. Aflata la mica distanta de Reciful Belize, Insula Cayo Ambergris are o lungime de circa 40 km si se apreciaza ca a facut parte candva din Peninsula Yucatan (Mexic). Insula este foarte atractiva pentru iubitorii de snorkeling, scuba diving, bird watching, pescuit si multe alte sporturi acvatice. Din San Pedro, vechiul sat pescaresc al insulei se poate ajunge in Belize City in doar 20 de minute pe calea aerului; plajele acoperite cu nisip alb si fin sunt umbrite de palmieri si sunt intercalate cu desisuri de mangrove ce adapostesc peste 200 de specii de pasari. Insula este apreciata de turisti pentru clima extrem de placuta, plajele frumoase si atmosfera relaxanta. vezi vacantele din Insula Cayo Ambergris

Reciful Belize

 • Atractii Reciful Belize Belize - vezi vacantele

  Reciful Belize

 • Atractii Reciful Belize Belize - vezi vacantele

  Reciful Belize

 • Atractii Reciful Belize Belize - vezi vacantele

  Reciful Belize

Principala atractie turistica a tarii si sistem natural vital pentru industria de pescuit locala, Bariera de corali din Belize se integreaza intr-un mai larg sistem coraligen ce porneste din dreptul Peninsulei Yucatan (Riviera Maya) - Mexic, intinzandu-se pe o lungime de circa 900 km pana in apropierea tarmurilor Honduras-ului (sistemul mesoamerican).
Bariera de corali din Belize are o lungime de 300 km, desfasurandu-se pe o latime de circa 300 de metri in zona nordica si pe o latime de circa 40 km spre sud, in apele teritoriale ale statului Belize.
In apele limitrofe barierei de corali exista 70 de specii de corali duri, 36 de specii de corali moi, 500 de specii de pesti, sute de nevertebrate, plante marine de recif. Bariera de corali din Belize este unul dintre ecosistemele cu o mare diversitate de flora si fauna marina din care doar 10 % a fost sistematic cercetat. O mare parte a Barierei de corali este inclusa intr-un sistem protejat constituit din 7 rezervatii, 450 de mici insule si 3 atoli principali ce se intind pe o suprafata de 960 km2. vezi vacantele din Reciful Belize

Xunantunich

 • Atractii Xunantunich Belize - vezi vacantele

  Xunantunich

Xunantunich (Piatra Doamnei - in dialectul maya) se afla la 130 km vest de orasul Belize City in apropierea granitei cu Guatemala pe malurile Raului Mopan. Majoritatea structurilor descoperite la Xunantunich apartin perioadei clasice maya (200 - 900 i.e.n.). Centrul religios al fostului oras mayas se desfasoara pe o suprafata de circa 2,6 km² continand o serie structuri urbane, piete si 26 de temple si palate; una dintre piramide cunoscuta sub numele de El Castillo este a doua structura de acest gen ca marime din Belize avand 40 metri inaltime.

Impresii de calatorie Belize

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.854 zile de vacanta vandute
 • 258.721.431 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia