Uluru Australia

Eturia - Agentie de turism

Uluru


Uluru sau Ayers Rock, cunoscut ca si muntele de granit rosu Uluru este un masiv stancos izolat in desertul din Australia centrala, situat pe teritoriul Parcului Uluṟu–Kata-Tjuṯa, la 340 km distanta de Alice Springs. Uluru este numele traditional al rocii, dat de catre exploratorii europeni, iar Ayers Rock este numele oficial.

Masivul stancos este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formatiune bizara intr-o regiune de ses fara alte denivelari de teren. Geologii considera ca numai 10% din suprafata stancii este vizibila. Locuitorii aborigeni din Australia cred ca muntele a fost creat prin actiunea unor fiinte ancestrale, in timpul creatiei (sau Dreamtime), fiind considerat, astfel, un munte sacru. Situl include numeroase pesteri, helestee si picturi rupestre, mai multe triburi aborigene din zona, inca il mai folosesc pentru ritualuri initiatice si transmit traditiile si credinta tinerilor lor. Uluru este o stanca fara pic de vegetatie, care uimeste privitorii prin frumusetea puternica si misterioasa. Prin contrast, baza stancii este alimentata de scurgerile de ploaie de pe suprafata stancii, dand nastere la o oaza fertila formata din bazine de apa si vegetatie bogata, cu o varietate de animale salbatice. In afara de dimensiunea sa impunatoare, caracteristica cea mai impresionanta a muntelui Uluru, iubit de catre aborigeni si vizitatori deopotriva, este capacitatea acestuia de a reflecta culorile, acestea schimbandu-se pe tot parcursul zilei si al anului. Rasaritul si apusul de soare sunt remarcabile, avand drept fundal stanca stralucitoare de un rosu ruginiu aprins. Culoarea de baza este datorata procesului de oxidare, iar efectul de stralucire de la rasaritul si apusul soarelui se datoreaza gresiei care contine minerale de reflectie si isi schimba culoarea in functie de puterea soarelui.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Australia

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cea mai buna perioada pentru excursii in nordul Australiei este in sezonul secetos (mai - septembrie), pe cand perioada octombrie - aprilie este mai potrivita pentru drumetii in statele sudice. In general, primavera si toamna sunt cele mai bune perioade pentru excursii oriunde in tara.

Sfaturi de calatorie

Planificarea este obligatorie, in special pentru drumetiile pe timp de noapte. Informeaza-te asupra conditiilor la administratia parcului si asigura-te ca ai tot ce iti trebuie.

In lunile de vara este potrivita imbracamintea lejera, in timp ce in lunile mai reci de iarna imbracamintea groasa este recomandata in cea mai mare parte a statelor din sud. Imbracamintea lejera din bumbac este potrivita tot timpul anului in statele centrale si nordice, iar hainele mai groase sunt necesare doar pentru serile si diminetile racoroase. Ochelari de soare, palarii si lotiunile solare sunt recomandate pe tot parcursul anului in nord si doar pentru lunile de vara in sud.

Impresii de calatorie Australia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.633 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia