Discover Taiwan - Eturia Agentie turism

Eturia - Agentie de turism

Discover Taiwan

 • Discover Taiwan
 • Discover Taiwan
Specialist: Taiwan

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

Taipei

 • Taipei

  Taipei

 • Taipei

  Taipei

 • Taipei

  Taipei

Taipei - resedinta administrativa a Republicii Chineze - Taiwan este o metropola moderna cu o arhitectura dominata de otel si sticla, o retea de transport foarte dezvoltata, o scena urbana plina de viata, cu mall-uri, galerii de arta, hoteluri, restaurante si localuri de noapte. Taipei este cel mai mare oras al insulei, principal centru economic, cultural, educational si politic si impreuna cu localitatile limitrofe si orasul Keelung formeaza o arie metropolitana. Taipei este pozitionat pe valea a doua rauri: Xindian si Tamsui. Printre atractiile din Taipei se numara Casa Memoriala Chiang Kai-sheng, Muzeul National, Palatul Muzeului National de Arta, Parcul Memorial al Pacii, Muzeul Shung Ye, Muzeul de Arta Moderna Taipei, Memorialul Sun Yat-sen.

Memorialul Chiang Kai-shek

 • Memorialul Chiang Kai-shek

  Memorialul Chiang Kai-shek

Monumentul memorial Chiang Kai-shek este o atractie turistica importanta fiind ridicat in memoria lui Chiang Kai-shek, fost presedinte al Republicii Chineze Taiwan. Monumentul este imprejmuit de un parc pitoresc, in vecinatate gasindu-se Teatrul National si Opera Nationala. De culoare alba, monumentul are un acoperis ce se ridica pana la 76 de metri. Forma sa octogonala este inspirata din simbolistica chineza a cifrei 8 care inseamna bogatie si noroc.

Parcul Geologic Yeh Liu

 • Parcul Geologic Yeh Liu

  Parcul Geologic Yeh Liu

 • Parcul Geologic Yeh Liu

  Parcul Geologic Yeh Liu

 • Parcul Geologic Yeh Liu

  Parcul Geologic Yeh Liu

 • Parcul Geologic Yeh Liu

  Parcul Geologic Yeh Liu

Parcul Geologic Yeh Liu este un parc deosebit de apreciat de catre turisti si cuprinde formatiuni geologice cu forme bizare: "Capul Reginei", aflata pe emblema orasului Wanli, "Pantoful Fermecat", "Stupul" sau "Lumanarile de Mare". Cunoscut de catre geologii ca Promontoriul Yeliu, formatiunea a luat nastere in Miocen si intra in ocean aproximativ 1700 de metri. Parcul geologic este sectorizat in trei zone distincte ce se diferentiaza prin aspectul rocilor datorat fenomenelor de eroziune.

Templul Longshan

 • Templul Longshan

  Templul Longshan

 • Templul Longshan

  Templul Longshan

Templul Longshan, situat in districtul Wanhua a fost construit in Taipei in 1738 de catre colonisti proveniti din Fujian, China. Distrus de nenumarate cutremure si reconstruit, in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial templul a fost bombardat de catre fortele americane, intrucat se credea ca aici este ascuns armament japonez, astfel incat multe artefacte de valoare au fost distruse in incendiul ce a urmat. Locuitorii Taipeiului l-au reconstruit astfel incat astazi poate fi admirat, fiind un exemplu clasic de arhitectura taiwaneza cu influente din sudul Chinei.

Cascadele Jinguashi

 • Cascadele Jinguashi

  Cascadele Jinguashi

Situate intr-o zona renumita pentru zacamintele de aur si cupru, Cascadele Jinguashi sunt cunoscute si sub numele de “Cascadele de Aur”, din cauza culorii apei datorata trecerii prin straturile de pamant bogate in zacaminte de cupru, fier si aur. In zona se afla si numeroase alte obiective tuiristice: Sanctuarul Jinguashi, Templul Cyuanji, Resedinta Kikujirou, Rocile Nanya.

Parcul National Taroko

 • Parcul National Taroko

  Parcul National Taroko

 • Parcul National Taroko

  Parcul National Taroko

 • Parcul National Taroko

  Parcul National Taroko

Situat de-a lungul tarmului de est a Taiwanului, Parcul National Taroko include portiuni din arealele orasului Taichung, al provinciilor Nantou si Hualien. Numit dupa spectaculoasele Chei Taroko, parcul include munti cu varfuri inalte, stanci abrupte, vai uimitoare, cursuri de apa repezi si cascade spectaculoase. Parcul include o serie de atractii remarcabile printre care: Tunelul celor noua turnuri, Altarul primaverii eterne, Grota randunicii, Podul Kind Mother si altele. Din punct de vedere geologic, zona s-a format cu circa 200 milioane de ani in urma, datorandu-se si miscarilor tectonice de la confluenta placilor Marii Filipinelor si Platoului Eurasiatic.

Valea Riftului Estic

 • Valea Riftului Estic

  Valea Riftului Estic

 • Valea Riftului Estic

  Valea Riftului Estic

Situata la contactul dintre placile tectonice eurasiatica si filipineza, Valea Riftului Estic se intinde de la Hualien pana la Taitung si se caracterizeaza prin formatiuni de relief spectaculoase precum canioane, defilee, coloane dolomitice, terase aluvionare si cascade. In acest areal strajuit de munti s-au pastrat numeroase dintre traditiile aborigene, printre care Sarbatoarea Recoltei a triburilor Amis. Aici sunt renumite si culturile de tutun din Yuli, Lacul Yunshanshui, Muntele Liyu sau spectaculosul rau Xiuguluan.

Hualien

 • Hualien

  Hualien

Hualien, al doilea oras ca marime din Taiwan este pozitionat in estul insulei. Situat in provincia cu acelasi nume, orasul s-a numit inainte de aparitia colonistilor spanioli - Kiray, nume dat de populatia locala Sakiraya. La venirea spaniolilor in 1622, acestia l-au numit Turumoan, iar dupa 1851, dupa venirea colonistilor han in timpul dinastiei Qing, orasul a fost numit Hualien. In perioada dominatiei coloniale japoneze (1895 - 1945) intreaga zona a devenit provincie fiind numita de japonezi Karenko. Dupa capitularea Japoniei in 1945, guvernul Kuomintang refugiat din China continentala devenita comunista, a redenumit provincia si orasul Hualien.

Parcul National Kenting

 • Parcul National Kenting

  Parcul National Kenting

Parcul National Kenting situat in Peninsula Hengchun din Provincia Pingtung in extremitatea sudica a insulei Taiwan a fost fondat la data de 1 ianuarie 1984. Parcul se afla la circa 140 km distanta de Tainan. Aceasta este singurul parc tropical din Taiwan si se intinde pe o suprafata de 333 km². Printre zonele pitoresti ale acestuia se numara Oulanpi Park si Maopitou. Parcul care se remarca prin clima sa tropicala, adaposteste numeroase specii de vegetatie tipic tropicala.

Tainan

 • Tainan

  Tainan

 • Tainan

  Tainan

 • Tainan

  Tainan

Fosta capitala a insulei in perioada dinastiei Quing, Tainan este situat in sudul insulei si este supranumit Orasul Phoenix, datorita distrugerilor suferite in timp si faptului ca de fiecare data a fost refacut. Tainan s-a dezvoltat ca oras in perioada cand Compania Olandeza a Indiilor de Est si-a facut o baza pentru escale, amenajand portul si a construit un fort de aparare - Fort Zeelandia. Orasul Tainan, in prezent este considerat capitala culturala a Taiwanului. Printre obiectivele turistice importante ale orasului se numara Altarul Koxinga (un templu de familie, construit in 1633), Templul lui Confucius (edificat in anul 1665 si avand initial functie de academie de studiu), Templul Tien Tan (templu taois si centru spiritual al tarii), Fortul Provintia (realizat de olandezi in 1653) si Templul Tienhou (dedicat zeitei Matsu).

Parcul National Alishan

 • Parcul National Alishan

  Parcul National Alishan

Parcul National Alishan este o zona protejata ce se constituie dintr-un areal de 415 km² de zona montana, cu numeroase cascade, plantatii de ceai situate la altitudini ridicate si trasee de hiking. Parcul, alaturi de Lacul Sun Moon este cel mai vizitat obiectiv turistic natural din tara. Tot aici se gaseste si o cale ferata functionala ce dateaza din anul 1912 si care traverseaza chei inguste cu peisaje spectaculoase.

Parcului Tematic Formosan

Parcul tematic Formosan este un parc de distractii situat in orasul Yuchi si axat pe traditiile aborigene ale zonei. Deschis in 1986, parcul include numeroase spatii de joaca, gradini, precum si reconstituiri ale satelor aborigene, ce se constituie in fapt in cel mai mare muzeu in aer liber din Taiwan. Parcul este structurat pe trei teme principale: Traditiile Aborigene, Insula Distractiilor si Gradinile Europene.

Lacul Sun Moon

 • Lacul Sun Moon

  Lacul Sun Moon

Lacul Sun Moon (Zintun) este cea mai mare rezerva de apa dulce din Taiwan si totodata o importanta atractie turistica. Zona estica a lacului seamna cu un soare, iar zona vestica seamana cu luna, de unde a si derivat numele lacului. Lacul este pozitionat la altitudinea de 748 metri, avand o adancime de circa 27 metri. Lacul Sun Moon si arealul sau este renumit pentru cele cinci zone majore de agrement ce includ lacul, raul Shueili, Puli, raul Jhuoshuei si Jiji. Zona de proximitate detine deasemeni o suita de puncte turistice deosebite: Taumi, Checheng, Muntele Shueisheda, Cascadele Sangyong, Mingtan Reservoir. Lacul Sun Moon are si o mica insula numita Lalu, iar arealul este locuit de triburile de aborigeni Thao. In jurul lacului sunt si numeroase temple si pagode intre care se numara Tempul Wen Wu, Pagoda Ci En, Templul Jianjing sau Templul Syuentzang.

Discover Taiwan

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse

Impresii de calatorie

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.741.202 zile de vacanta vandute
 • 262.181.341 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia