Circuit turistic Circuit cu masina Spania - Eturia Agentie turism

Eturia - Agentie de turism

Discover Spania Nord

 • Discover Spania Nord
 • Discover Spania Nord
 • Discover Spania Nord
Specialist: Spania

STEFANIA

031.9998

office@eturia.ro

Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

 • Madrid

  Madrid

Capitala a Spaniei din 1561, oras cosmopolit, centru de afaceri al tarii, gazda a Administratiei Publice de Stat, a Guvernului, a Parlamentului Spaniol dar si casa a familiei regale spaniole, Madridul are de oferit cate ceva pentru orice tip de turist. Motivele pentru care capitala Spaniei trebuie vazuta sunt descoperite odata cu bucuria vizitarii ei, incepand cu viata cultural-artistica, reprezentata de muzee, spectacole si palate, continuand cu parcurile, coridele, magazinele, gradinile botanice sau cele zoologice si terminand cu incendiara viata de noapte. O vizita la Palatul Regal, in parcul El Retiro, la Muzeul Prado, Centrul de Arta Regina Sofia, Cason del Buen Retiro, Templo de Debo ori Monasterio de las Descalzas Reales trebuie sa faca parte din traseul oricarui turist.

Zaragoza

 • Zaragoza

  Zaragoza

Zaragoza (Saragossa) situat intre Barcelona, Tara Bascilor, Muntii Pirinei si zona centrala a Spaniei este al cincilea oras ca marime si resedinta administrativa a comunitatii autonome Aragon cat si a provinciei cu acelasi nume. Denumirea orasului Zaragoza provine din perioada colonizarii romane, Caesaraugusta - nume dat in onoarea imparatului Iulius Caesar Augustus (cu varianta Zaragoza, folosita si in timpurile actuale). Orasul este renumit prin traditiile sale folclorice cat si printr-o serie de constructii reprezentative: Basilica del Pilar, Catedrala La Seo si Palatul Aljaferia cat si prin festivalul traditional Fiestas del Pilar.

Bilbao

 • Bilbao

  Bilbao

 • Bilbao

  Bilbao

Situat in nordul Spaniei, Bilbao (Bilbo) este cel mai mare oras din aceasta zona a Spaniei si resedinta administrativa a comunitatii autonome Basce. Orasul situat pe malurile pe malurile raului Nervion este port, centru industrial si cultural si este considerat drept a sasea zona municipala ca marime din Spania. Bilbao unul dintre cele mai moderne orase europeene este renumit prin celebrul Muzeu Guggenheim Bilbao, importanta instituite de cultura ce impresioneaza si prin arhitectura sa moderna.

Santander

 • Santander

  Santander

 • Santander

  Santander

Capitala a comunitatii autonome Cantabria, Santander este situat pe tarmul nordic al Spaniei. Potrivit unei vechi legende numele orasului este dat in aminitrea martirului Saint Emeterio ale carui moaste au fost aduse in oras in secolul al III-lea; numele orasului port, in perioada colonizarii romane era Portus Victoriae Iuliobrigensium. Municipalitatea Santander include si orasele Cueto, Monte, Penacastillo si San Roman. Printre atractiile turistice ale orasului se numara Catedrala construita in stil gotic, Muzeul de Arta, Palatul Magdalena, Manastirea Madres Clarisas de Santa Cruz, Biserica San Francisco, Farul Cabo Mayor, Plaja Sardinero, Paseo de Pereda, Bulevardul Regina Victoria, parcurile Magdalena si Las Llamas Atlantic.

Oviedo

 • Oviedo

  Oviedo

 • Oviedo

  Oviedo

Oviedo (in asturiana - Uvieu) este resedinta Principatului Asturia din nordul Spaniei si principal centru cultural, idustrial si comercial al zonei. Dupa unele surse istorice orasul a fost intemeiat in anul 761 de calugarii Maximo si Fromestanus. Anual Oviedo gazduieste Gala Premiilor Printului de Asturia, manifestare ce are ca scop promovarea valorilor culturale si care se desfasoara la Teatrul Campoamor. In Oviedo se gaseste una dintre cele mai vechi universitati europeene care a fost inaugurata in 1608. Alte monumente de mare valoare istorica si arhitectonica sunt Manastirea San Vicente, Catedrala ce dateaza din secolul al XIII-lea, Bazilica San Julián de los Prados, cladirea Camerei de Comert - ridicata in secolul al IX-lea. In Oviedo se gasesc si un Muzeu de Arta cat si un Muzeu Arheologic.

Gijon

 • Gijon

  Gijon

 • Gijon

  Gijon

 • Gijon

  Gijon

Gijon (Xixon) este situat in zona de tarm a Peninsulei Cimadevilla in Comunitatea Autonoma Asturia. In Gijon se afla principalul port din partea de nord a Spaniei - El Musel si un important santier naval; Gijon este deasemeni cunoscut prin portul de agrement, plajele San Lorenzo, Poniente si Arbeyal. In randul atractiilor turistice ale orasului se inscriu si Palatul Revillagigedo - astazi muzeu, Muzeul Cailor Ferate (Museo del Ferrocarril), Muzeul Evaristo Valle, bisericile San Lorenzo si San Pedro, Cladirea Universitatii, Palatul Administrativ, Muzeul Juan Barjola.

Santiago de Compostela

 • Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela

 • Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela

In afara de a fi al treilea oras-cel mai sfant al lumii crestine, dupa Roma si Ierusalim, drept urmare un important centru crestin de pelerinaj, Santiago de Compostela este un oras universitar si unul dintre cele mai romantice si pline de istorie orase al Spaniei. Centrul istoric al Santiago de Compostela a fost inscris in anul 1985 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Pe langa catedrala si alte edificii din oras atrag numerosi turisti: Manastirea San Paio de Antealtares, Manastirea San Martin Pinario, Manastirea San Pelayo, Muzeul de Arta Sacra, Biserica Santa Maria del Sar, Palatul Gelmirez, Muzeul Pabo Galego, Casa del Dean si Casa del Cabildo, ambele in stil baroc.

Vigo

 • Vigo

  Vigo

Vigo este cel mai mare oras al regiunii Galicia si al Provinciei Pontevedra din nord-vestul Spaniei. In Vigo se gaseste cea mai mare fabrica de automobile din Galicia, cel mai mare port pescaresc la Oceanul Atlantic din Europa si detine cea mai mare companie de pescuit - Pescanova. Deasemeni orasul este un important centru comercial, industrial si turistic. Orasul al carui nume este de provenienta romana s-a dezvoltat in jurul unui vechi castru roman si al asezarii fostei colonii romane; de-a lungul perioadelor istorice datorita pozitiei sale strategice orasul a fost asediat de vikingi (evul mediu), corsarii britanici, flota otomana si armatele Imperiului Napoleonian.

León

 • León

  León

 • León

  León

Candva oras de frunte al Spaniei crestine, Leon este astazi o localitate de provincie linistita, cu o bogatie de monumente vechi si cu o anume atmosfera regala. Leon este un loc excelent pentru a experimenta in liniste nordul Spaniei, precum si o oprire obligatorie pentru pasionatii de arhitectura medievala. Printre atractiile turistice ale orasului se numara Palatul Guzman, Catedrala (construita in stil gotic), Bazilica San Isidro (ce adaposteste mormintele regilor de Leon), Casa de Botines proiectata de Gaudi, Palatul Contelui de Luna, Plaza del Grano, zidurile romane construite in secolul I si refacute intre 1836-1840, Manastirea San Marcos, Palatul Administrativ.

Valladolid

 • Valladolid

  Valladolid

 • Valladolid

  Valladolid

 • Valladolid

  Valladolid

Aflat in zona central nordica a Spaniei Valladolid este locul in care in 1469 s-a casatorit Regina Isabella de Castilla cu Regele Fernando de Aragon, uniune din care s-a nascut Spania Moderna, si unde in secolul al XV-lea s-a stins din viata Cristofor Columb. Orasul ascunde o mostenire istorica si culturala deosebit de bogata.

Muzeul Prado

 • Muzeul Prado

  Muzeul Prado

 • Muzeul Prado

  Muzeul Prado

Celebrul muzeu Prado cuprinde una din cele mai interesante colectii de arta europeana, din secolul secolul al XIV-lea si pana la inceputul secolului al XIX-lea. Acesta a fost inaugurat in 1819, fiind amplasat într-o cladire construita în timpul domniei lui Carol al III-lea, parte a unui plan de urbanizare ce dorea sa faca din Madrid un oras monumental. Pajistea (prado in spaniola) pe care a fost amplasata constructia a dat numele intregii zone (Salón del Prado, mai tarziu Paseo del Prado), apoi chiar muzeului insusi. Desi la origine muzeul era destinat pentru a adaposti colectiile de istorie si stiinte naturale, in prezent detine o colectie de arta fara egal. Superba galerie de tablouri este cea care ii confera renumele international, caci aici se afla cele mai mari colectii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Muzeul expune o serie de colectii excelente semnate El Greco, Peter Paul Rubens, Rafael, Tizian. Cea mai cunoscuta opera de arta expusa este Las Meninas de Velázquez, statuia din bronz a acestuia dominand una din intrarile in muzeu.

Palatul Regal

 • Palatul Regal

  Palatul Regal

Istoria acestui palat incepe in 1734, cand Alcázarul (fortareata) a fost distrus intr-un incendiu. Filip al V-lea a hotarat ca o resedinta mai reprezentativa pentru un monarh sa fie construita. Desi se afla pe taram spaniol, constructia a fost proiectata de doi italieni, arhitectii Sacchetti si Sabatini. Opera lor de arta trebuie sa fi fost uimitoare, incat pana si Napoleon cand l-a vazut a pretins ca fratele sau Joseph are o resedinta mai buna decat cea pe care o avea el la Tuileries in Paris.  In prezent, este resedinta oficiala a Regelui Spaniei, Juan Carlos, si a familiei sale. Ei insa nu locuiesc aici, palatul fiind folosit pentru evenimente oficiale. In interior se gaseste Farmacia Real, ce contine sticlute pline cu medicamente exotice din secolele trecute, dar si Museo de la Real Armeria, ce contine sabiile lui Cortés si Ferdinand Catolicul. Apartamentele regale sunt grandioase, pline de podoabe si mobile somptuoase, mai ales in sufragerie, in Sala Tronului si in Sala Gasparini.

Santiago Bernabéu

 • Santiago Bernabéu

  Santiago Bernabéu

 • Santiago Bernabéu

  Santiago Bernabéu

 • Santiago Bernabéu

  Santiago Bernabéu

El Bernabéu, numit dupa Santiago Bernabéu Yeste, unul dintre conducatorii clubului, este unul dintre cele mai faimoase stadioane. A gazduit trei finale de cupe europene in 1957, 1969 si 1980, iar in 2010, Finala UEFA Champions League. A mai gazduit si o finala de Campionat European in 1964, iar in 1982 a gazduit cel mai important meci: Finala Campionatului Mondial.
Capacitate: 75.000 (locuri nete la finala)
Record de asistenta: 125.000 (pe 19.06.1954 Real v Atletico 5-4)
Inaugurat in 1947.
Marimea terenului: 106m x 66m

Discover Spania Nord

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse

Impresii de calatorie

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.355 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia