Perito Moreno Argentina

Eturia - Agentie de turism

Perito Moreno


Ghetarul Perito Moreno este singurul dintre cei trei ghetari din Patagonia care este in continua crestere. Este un paradox dintr-un anumit punct de vedere. Desi gheata acopera aproape o treime din suprafata parcului, majoritatea ghetarilor se retrag. Paradoxal, acesta continua sa avanseze. Este deopotriva extraordinar - un spectacol al naturii uimitor in plin fenomen al incalzirii globale si este cel mai vizitat loc de catre turistii care vin in sudul Patagoniei.

De ce ne place noua Perito Moreno

"Mii de turisti viziteaza Perito Moreno in fiecare an. Multi si-ar dori sa il viziteze, dar nu toti au aceasta oportunitate. Multi aleg sa isi cheltuiasca banii in alta parte. Dar o calatorie in Patagonia si o excursie la ghetar merita cu siguratanta timpul si banii tai!" Georgiana

"Este un miracol al naturii ce trebuie vazut macar o data in viata!" Georgiana


In fiecare zi, autobuze cu turisti, microbuze si masini personale se indreapta catre capatul lui RP 11, cam la 77 de kilometri vest fata de El Calafate, unde ghetarul avanseaza constant peste Brazo Rico (Bratul Rico) al lui Lago Argentino. De la o zona de parcare de pe Peninsula de Magellanes, vizitatorii coboara o serie de pasarele in zigzag, cu platforme asezate la punctele panoramice catre lac - dar nu prea aproape, caci blocuri de gheata ce cad in apa de pe fatada de 60 de metri a ghetarului se misca aproape cu viteza glontului, iar valurile pe care le ridica ii pot trage pe spectatori in apa. Observarea ghetarului este rareori o experienta solitara, mai ales vara, cand multimi de vizitatori care urca si coboara pe pasarele creeaza un du-te-vino infernal, insa trosniturile ghetii ce avanseaza, privelistea bucatilor de gheata ce se rostogolesc catre Canal de los Tempanos (Canalul aisbergurilor) si valurile inalte pe care le fac atunci cand cad in apa sunt de neuitat.

Treking-ul pe ghetar este o experienta unica; dupa ce vei admira ghetarul de la distanta vei merge pe potecile special amenajate dar nu inainte de a primi incaltari speciale pentru trekking pe ghetar. Asistat de ghizi profesionisti, vei trai o experienta extraordinara; vei vizita pesteri situate la baza ghetarului, vei admira lagune albastre si adanci create in mod natural pe ghetar. Inainte de a cobori vei primi botezul cu un pahar de whisky cu gheata.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Argentina

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Vremea in Patagonia este foarte imprevizibila datorita pozitionarii si altitudinii. Cea mai potrivita perioada pentru vizitare incepe cu luna octombrie pana in luna martie cand este primavara si vara. Din octombrie pana in aprilie puteti practica aici trekking, mountain biking, kaiaking, rafting, pescuit si golf. Din iunie pana in octombrie Patagonia este potrivita pentru sky. Varful de sezon este luna ianuarie. Indiferent de luna in care calatoriti, vremea in Patagonia este imposibil de prevazut si prin urmare trebuie sa va pregatiti ca atare. Puteti experimenta in aceeasi zi soare, ploaie si vanturi extrem de puternice.

Sfaturi de calatorie

Referitor la minitrekingul pe ghetar nu aveti nevoie de bocanci speciali. O incaltaminte calduroasa de iarna este suficienta intrucat temperatura pe care o resimititi este una destul de placuta ghetarul actionand ca o oglinda ce reflecta soarele. Deasemeni tinand cont ca veti fi in miscare este chiar de evitat sa aveti bocanci grei.

Impresii de calatorie Argentina

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.867 zile de vacanta vandute
 • 319.418.907 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia