Highlands Anglia & Scotia

Eturia - Agentie de turism

Highlands


Atractie turistica recunoscuta este regiunea Highland, locul unde au luat nastere jocurile Highland Games, o competitie intre clanurile scotiene din trecut. Highlands este o zona inalta si stancoasa, situata in partea nordica, acoperind doua treimi din teritoriul Scotiei.

Motive pentru a vizita Highlands

1 Misterul legendei lui ‘’Nessie’’: una dintre cele mai vizitate zone este cea a lacului Loch Ness, in care, conform legendelor locale, traieste un monstru preistoric. Astfel, daca ajungi in Scotia, este musai sa nu ratezi turul oficial in jurul Loch Nessului si expozitia dedicata acestor mituri si legende.

2 Natura si istorie: viziteaza regiunea muntoasa plina de castele, fortarete, cascade si vai de o frumusete ce iti taie respiratia.

3 Descopera simbolurile scotiene: whisky-ul, bautura nationala a Scotiei; cimpoiul; kilt-ul purtat de barbatii scotieni; muzicalitatea limbii gaelice.

4 Cultura si traditii scotiene: Este evident ca nu poti sa vii in Scotia fara sa asisti la sarbatorile si festivalurile traditionale sau la jocurile scotiene (Highland Games)

De ce ne place noua Highlands

"Un mix de peisaje salbatice, povesti ireale cu monstri fantastici, legende cu eroi nemuritori, completate de o istorie tumultuoasa ce si-a lasat amprenta in fortarete sumbre si castele austere presarate pe locurile unor batalii epice sangeroase, alaturi bineinteles de celebrul scotch, cred ca asa ai putea descrie cel mai bine lumea in care traiesc mandrii urmasi ai celtilor – scotienii." Daniela Shah

"nu poti sa ajungi in Highlands of Scotland fara sa te gandesti la Braveheart sau la Mel Gibson. Iti vin in minte scene din film si parca faci parte din scenariu" Corina Filip


Aici se gasesc doua lanturi muntoase, numite Northwest Highlands si Muntii Grampieni, care au culmile paralele separate de Valea Glen More sau "marele Glen", cum ii spun localnicii. In aceste tinuturi, la sud de Glen More, se inalta cel mai impunator varf al Insulelor Britanice, Ben Nevis, cu o altitudine de 1.343 de metri. Cei care viziteaza pentru prima data aceste tinuturi vor fi fascinati de intinderile stancoase de aici, cea mai mare parte a acestei suprafete fiind lipsita de paduri. Din povestile localnicilor am aflat ca padurile de aici au fost defrisate in intregime in secolele XVII-XVIII, pentru a se crea suprafetele necesare pastoritului, cea ma cunoscuta indeletnicire a scotienilor din acea epoca. In acea vreme, putinii locuitori ai acestui tinut s-au asezat pe ingustele campii litorale, zonele interioare mai inalte fiind aproape nelocuite. In afara de peisajele si locurile de legenda ale Scotiei, aceasta tara este recunoscuta si pentru ospitalitatea locuitorilor, scotienii fiind oameni prietenosi si primitori care te vor uimi cu traditiile, muzica, dansul si, nu in ultimul rand, cu bucataria lor. Printre delicatesele cu care se mandresc scotienii se numara si pestele afumat de Arbroath, biscuitii Bannocks si Oatcakes, checul negru plin de fructe, mancarea Colcannon si friptura de vita a la Scotland. Si cum o masa copioasa poate fi insotita de o bautura pe masura, nu trebuie sa ratati degustarea celebrului scotch scotian.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

E greu de spus cand e potrivit sa vizitezi zona Highlands deoarece, fiecare perioada a anului are caracteristicile sale si o face speciala. In principal perioada turistica este din aprilie si pana in septembrie, cea mai aglomerata perioada fiind iulie si august cand elevii au vacanta. Din punct de vedere al vremei, cele mai placute luni sunt mai, iunie si septembrie. Iulie si august sunt mai calde si mai umede. Lunile ideale pentru vizitat sunt mai (a doua jumatate) si iunie.

Sfaturi de calatorie

Cum iese soarele din nori, se face cald, asa ca imbraca-te cu mai multe randuri de haine pe care le poti da jos pe rand. Ideal ar fi sa ai si o jacheta impermeabila. Nu te aventura pe munti sau pe dealuri fara echipament corespunzator.

Impresii de calatorie Anglia & Scotia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia