Temperatura (°C)

Temperatura Argentina

Precipitatii (mm)

Precipitatii Argentina

When to go Argentina

Oferta speciala Vremea Argentina - Agentia de Turism Eturia

vacante Vremea Argentina - Agentia de Turism Eturia Safari Kenya & Plaja Mombasa 11 Zile - Iunie 2015- 2490 €
Eturia Live Support Vremea Argentina - Agentia de Turism Eturia
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Vremea Argentina - Agentia de Turism Eturia
Specialisti Argentina
Catalog BestDeal 2014-2015 Eturia Vremea Argentina - Agentia de Turism Eturia
In general Argentina este o destinatie turistica ce poate fi abordata in tot timpul anului, trebuie tinut cont insa si de clima care in Argentina este nuantata de anotimpuri, zone geografice si altitudine. Primul aspect care trebuie luat in considerare este faptul ca anotimpurile in Argentina sunt invers fata de emisfera nordica.
Clima este de tip temperat continental in cea mai mare parte a tarii (cu 4 anotimpuri), exceptand o zona mica in partea de nord, unde este de tip tropical si Gran Chaco unde este de tip subtropical; in extremul sudic clima imbraca aspecte subpolare. In zonele muntoase temperaturile sunt mai scazute, precipitatiile variaza diferit in functie de zona si altitudine iar in nord ploile sunt abundente in timp ce in sud climatul este mai uscat.
Climatul zonal in Argentina este influentat de vanturile: Pampero (in zonele plate din Patagonia si in campiile pamapa), Zonda (vant uscat ce sufla in zona central vestica in lunile iunie - noiembrie dinspre Muntii Anzi),  Sudestada (vant umed intalnit in zona coastelor centrale si estuarul Rio de la Plata).
Cateva repere raportate la aspectele de clima ar fi: Buenos Aires este ideal de vizitat toamna (martie - mai) cat si primavara (septembrie - noiembrie) cand temperaturile sunt mai blande.
Plajele si destinatiile de schi sunt aglomerate de catre localnici in decembrie - martie; vizitarea Patagoniei si a Muntilor Anzi este ideala in timpul verii, cand zilele sunt mai lungi si mai calde; zona de nord vest si Cascadele Iguazu pot fi vizitate in tot timpul anului, perioadele de varf sunt iunie - august si august – octombrie.