Profita de Promotia Quick Sales
Au mai ramas
10 zile
vezi vacantele

Oferta speciala Viza Mexic - Agentia de Turism Eturia

vacante Viza Mexic - Agentia de Turism Eturia Safari Kenya & Plaja Mombasa 11 Zile - Iunie 2015- 2490 €
Eturia Live Support Viza Mexic - Agentia de Turism Eturia
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Viza Mexic - Agentia de Turism Eturia
Specialisti Mexic
Catalog BestDeal 2014-2015 Eturia Viza Mexic - Agentia de Turism Eturia

Viza & Tips Mexic

 

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani detinatori de pasapoarte simple/simple electronice valabile, care doresc sa intre, sa tranziteze, sa ramana sau sa iasa de pe teritoriul mexican, nu au nevoie de viza pentru o perioada de maximum 180 de zile, in functie de decizia autoritatilor de frontiera mexicane.

 

In Mexic nu sunt admise pasapoarte temporare.

Atentie: Recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Mexic in scop turistic sa evite folosirea pasapoartelor temporare.
Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati pliantul Sfaturi utile pentru calatoriile in Mexic.

Daca doriti sa calatoriti in Mexic in scop turistic, puteti sa intrati si sa iesiti din aceasta tara prin oricare din punctele de frontiera, cu respectarea dispozitiilor legale mexicane.
Autoritatile mexicane isi rezerva dreptul de a refuza intrarea, sederea sau iesirea de pe teritoriul national a cetatenilor romani care ar putea pune in pericol siguranta nationala, ordinea si morala publica, care nu dispun de mijloace financiare suficiente sau care nu pot demonstra ca au asigurate conditiile pentru o sedere temporara, sau orice alt motiv care nu este conform cu legislatia mexicana.
Va recomandam sa declarati autoritatilor mexicane care este scopul vizitei, inclusiv traseul pe care doriti sa-l efectuati.

 

Recomandari


Pentru a se evita refuzul intrarii in Mexic, va recomandam:
-sa detineti pasaport cu valabilitate minima de inca 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul mexican;
-sa detineti bilet de calatorie pentru reintoarcerea in Romania sau in tara in care domiciliati;
-sa demonstrati ca beneficiati de servicii turistice achitate anticipat sau ca detineti resurse financiare suficiente pentru perioada sederii;
-sa detineti asigurare medicala valabila pe intreaga perioada a sederii in Mexic;
-sa faceti dovada asigurarii conditiilor de cazare;
-in situatia in care sunteti cazati de o persoana fizica, sa fiti in posesia invitatiei de la un cetatean mexican sau roman stabilit in Mexic, prin care se asigura cazarea si acoperirea cheltuielilor de sejur in perioada sederii pe teritoriul national.
MAE atentioneaza cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc ca isi asuma propria raspundere si ca vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunii diplomatice in astfel de zone sunt reduse.
Pentru verificarea conditiilor particulare de obtinere a vizelor si de intrare prevazute de legislatia nationala mexicana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile mexicane:
-Ministerul Afacerilor Externe al Statelor Unite Mexicane (http://www.sre.gob.mx/);
-Ambasada Statelor Unite Mexicane in Romania (http://embamex.sre.gob.mx/rumania/).
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

 

Regimul vamal

Pot fi introduse in Mexic lucruri personale (aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscator de par, telefonul celular si laptopul personal, radio portabil, carti, reviste, care nu se pot comercializa), 200 tigarete sau 25 trabucuri, 3 litri de bauturi alcoolice.

Sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul in alte valute), fie in numerar, fie in cecuri la purtator, trebuie declarate la intrarea in Mexic. La iesire, sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul in alte valute), pot fi scoase numai daca au fost declarate la intrare.

Pentru obiectele care nu sunt considerate a fi personale si a caror valoare nu depaseste echivalentul a 1.000 USD, se platesc taxele vamale aferente categoriei de bunuri.

Este interzis importul (introducerea) de droguri, substante psihotrope, produse hemoderivate, arme, diverse substante chimice (insecticide), anumite specii de pesti si animale vii, obiecte arheologice, etc.