Circuit de grup Iran - Mai 2017 - cu Razvan Pascu - Eturia Agentie turism

Eturia - Agentie de turism

Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

 • Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

  Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

 • Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

  Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

 • Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

  Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

 • Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

  Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

Tour Leader
Specialist turism Iran

RAZVAN PASCU

031.9998

office@eturia.ro

Itinerar

Eturia, impreuna cu Razvan Pascu, va propune un circuit in Iran, fostul Imperiu Persan, un teritoriu impresionant al unora dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii. Veti intelege acest lucru pe masura ce veti vizita uimitoarele moschei, veti patrunde in templele grandioase sau veti admira impunatoarele turnuri ale tacerii. Pentru a intelege istoria, cultura si traditiile care definesc Iranul, vom ajunge mai intai in capitala Teheran, apoi vom vizita cele mai frumoase orase, Isfahan, Yazd, Shiraz, renumite pentru atractiile lor. Prin urmare, vom avea parte de experiente inedite, lucru ce explica si dorinta multora dintre turistii care odata ce ajung in Iran isi doresc sa se intoarca si sa revada locurile deosebite de acolo.

Ziua 01

SOSIRE IN TEHERAN - 11.05.2017

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. La sosirea pe aeroportul din Teheran, vei fi intampinat de ghidul vorbitor de limba engleza, urmand transferul la hotel. Vei vizita Turnul Azadi, un exemplu edificator de arhitectura post-islamica iraniana. Vei vizita Turnul Milad, unde de la inaltimea zonelor de belvedere se dezvaluie o minunata panorma asupra orasului Teheran.
Ziua 02

TEHERAN - HAMEDAN - 12.05.2017

Te vei indrepta spre Palatul Golestan, situat in apropiere de centrul orasului. Palatul este unul dintre cele mai vechi edificii ale Teheranului, un complex regal din perioada dinastiei Qajara. Vei fi transferat catre orasul Hamedan. In Hamedan vei vizita Domul Alavian. Aceasta structura a fost construita pentru familia Alavian care a condus timp de aproape doua secole, in timpul perioadei Seljuq in secolul al 12-lea. Aa fost initial construit ca o moschee, insa o cripta a fost adaugata mai tarziu pentru a deveni mausoleul familiei. Peretii sunt decorati cu modele florale si geometrice, precum si scrieri intr-un stil caligrafic vechi. Vei mai vizita in cadrul turului Mausoleul construit in cinstea poetului persan din secolul 11, Baba Taher.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 03

HAMEDAN - KASHAN - 13.05.2017

Vei fi transferat catre Kashan. Vei vizita casele istorice Borujerdi si Tabatabaei. Casa Borujerdi a fost construita in anul 1857 de arhitectul Ustad Ali Maryam iar Casa istorica a Tabatabaei are patru curti, picturi murale si vitralii elegante; liniile arhitectonice includ si elemente tipic tranditionale. Vei vizita Moscheea Agha Bozorg aflata in centrul orasului. Moscheea a functionat nu doar ca loc de rugaciune ci si ca scoala islamica. Veri vizita Gradina Fin, una dintre renumitele gradini ale Iranului. Gradina Fin a fost proiectata pentru Shah Abbas I ca o viziune tipic persana a paradisului.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 04

KASHAN - ABYANEH - ISFAHAN - 14.05.2017

Transfer din Kashan catre satul traditional Abyaneh. Vei vizita satul traditional Abyaneh pentru a-i cunoaste pe localnici si obiceiurile lor. Satul este unul dintre cele mai vechi din Iran, iar prin farmecul deosebit atrage numerosi turisti autohtoni si straini mai ales in timpul sarbatorilor si ceremoniilor traditionale. Transfer din Abyaneh catre Isfahan. Vom face un tur de oras in Isfahan. Ne vom plimba prin renumita Piata Naqsh-e-Jahan, una dintre cele mai mari din lume, un remarcabil exemplu de arhitectitura in stilul specific Iranian, inscrisa in patrimoniul UNESCO. Cunoscuta si sub denumirea de Piata Imam, aceasta este inconjurata de cladiri din perioada Imperiului Safavid si se intinde pe o suprafata de peste 90 m². La inceputul secolului al XVII-lea, din ordinul imparatului Shah Abbas cel Mare, piata a fost construita, alaturand trei mari componente ale puterii persane: puterea clerului, reprezentata prin Imam Mosque (Shah Mosque), puterea economica, simbolizata prin Bazarul Imperial, cat si puterea sahului insusi, asociata cu imaginea Palatului Ali Qapu.
Vom vizita resedinta regala in perioada Imperiului Safavid, Palatul Ali Qapu este situat in partea vestica a Pietei Naqsh-e-Jahan. Se intra intr-o cladire inalta de patruzeci si opt de metri, cu 6 etaje, accesul la fiecare dintre acestea fiind destul de dificil, pe o scara in spirala. La ultimul etaj se afla camera de muzica, unde veti putea admira peretii pictati cu motive diverse de cupe si decorati cu incrustatii adanci, circulare, care au nu numai o valoare estetica deosebita, ci si o importanta acustica. Acolo, se tineau receptiile si banchetele regale din acea perioada, iar de pe terasa, sahul urmarea jocurile de polo calare (sportul national persan) sau paradele trupelor. Ornamentele usilor si ale geamurilor palatului au fost serios afectate in timpul perioadelor de anarhie sociala. Ulterior, palatul a fost refacut substantial din ordinul sultanului Shah Hussein, ultimul domnitor din imperiul Safavid, insa a suferit distrugeri si mai mari in timpul scurtei domnii ce a urmat invaziei afgane.
Urmatoarea vizita, localizata in partea sudica a Pietei Naqsh-e-Jahan, este Moscheea Imam a fost construita incepand cu anul 1611 si este recunoscuta pe intreg mapamondul pentru mozaicurile in sapte culori si inscriptiile caligrafice islamice cu care este decorata. Domul este ornat cu placi de gresie si marmura policromate.
Moscheea Sheikh Lotfollah a fost construita in 1618 pentru a servi ca moschee privata pentru membrii casei regale Safavide. Deosebit aici este ca, fata de alte moschei, lacasul nu are minarete sau curte interioara. Un element decorativ special este paunul pictat in interiorul domului moscheii, a carui coada este formata din razele soarelui ce patrund prin deschizatura din tavan.
Ne vom incheia ziua cu o vizita la Palatul Chehel Sotun, sau Palatul cu 40 de coloane. Palatul este un pavilion construit de catre Shah Abbas II pentru organizari de petreceri si receptii, dar si pentru intalniri cu inalti oficiali din tara si din strainatate. Deosebit la acest palat sunt cele 20 de coloane din lemn situate la intrare si care in oglindirea apei bazinului  par a fi 40 de coloane, de unde si denumirea care i-a fost data intregii structuri, inclusa de altfel in patrimoniul UNESCO.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 05

ISFAHAN - 15.05.2017

Vei vizita podurile istorice peste Raul Zayandeh dupa care vei vizita Catedrala Vank, cunoscuta sub numele de Catedrala Mantuitorului. Turul va continua cu Moscheea Jameh sau Masjid-e Jameh (Moscheea de Vineri). Dupa o vizita la Marele Bazar al orasului vei continua cu vizita la Moscheea Manar Jonban.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 06

ISFAHAN - YAZD - 16.05.2017

Transfer din Isfahan catre orasul Yazd, trecand prin Na‘in. Pe traseu vei face o oprire in Nain unde vei vizita una dintre cele mai vechi moschei - Moscheea Jame. In Yazd vei vizita Moscheea Jameh situata in partea istorica a orasului. Reprezentata pe bancnota de 200 de riali, Moscheea este in uz inca si astazi. Vei vizita apoi Complexul Amir Chakhmaq o constructie impunatoare, remarcabila prin simetria sa. Turul continua cu vizita la Gradina Dolat Abad, una dintre cele 17 gradini iraniene incluse in patrimonial UNESCO. La final vei face o vizita la Templul Zoroastrian al Focului, unde un foc sacru arde fara intrerupere de mai bine de 1500 de ani.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 07

YAZD - SHIRAZ - 17.05.2017

Te vei indrepta spre Turnurile Tacerii, acele "funeralii celeste" ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, turnurile Mannji, inaltat in 1225 si Golestan, in 1310. Transfer din Yazd spre orasul Shiraz, pe traseu te vei opri la cateva importante atractii. Urmatoarea oprire pe care o vei face in drumul catre Yazd, va fi in apropiere de localitatea Abarkuh, unde vei avea ocazia sa admiri batranul chiparos, care este  estimat ca avand peste 4000 de ani. In vizita din tinutul Pasargad vei fi uimit de maretia vestigiilor ramase din ceea ce a fost in vremurile indepartate prima capitala a imperiului achemizilor; aici a fost ridicata prima capitala a achemizilor.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 08

SHIRAZ - PERSEPOLIS - SHIRAZ - 18.05.2017

Vei vizita Persepolis, fara indoiala un “must see” pentru toti turistii care vin sa cunoasca istoria si cultura Iranului. Capitala a Imperiului Persan Persepolis a fost intemeiat in timpul domniei lui Darius I. Turul include si vizita la cele doua necropole Naqsh-e Rustam si Naqsh-e Rajab aflate langa Persepolis. Necropolele au apartinut dinastiei achemizilor si respectiv perioadei sasaniene. Astazi vei vizita Bazarul Vakil, cel mai important bazar din Shiraz. Bazarul se afla in centrul istoric al orasului, aici pot fi achizitionate toate genurile de covoare persane, condimente, produse de artizanat si antichitati, orice alte diverse produse. Aici este momentul potrivit de a te ganditi la cadouri dintre cele mai diverse si interesante pentru cei dragi de acasa. Ultima oprire inainte de incheierea acestei zile va fi la Moscheea Jameh-ye Atigh. Moscheea este o constructie veche, din anul 894 e.n., avand o forma deosebita, rectangulara. Structura este situata in centrul curtii “Kodakhune”, fiind cunoscuta si sub denumirea de “Casa lui Dumnezeu".
Regim mese - Mic dejun
Ziua 09

SHIRAZ - 19.05.2017

Astazi vei vizita renumita moschee Nasir ol-Molk, fortareata Arg-e Karim Khan, situata in nord - estul orasului, dupa care vei vizita mausoleele poetilor nationali Hafiz si Saadi. Turul se va incheia cu o vizita la Gradina Eram.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 10

PLECARE DIN SHIRAZ - 20.05.2017

Transfer de la hotel la aeroport in Shiraz pentru imbarcarea in zborul spre casa.
Regim mese - Mic dejun

Orar zbor

Plecare Bucuresti 11.05.2017 ora 05:55; Sosire Istanbul 11.05.2017 ora 07:15; Turkish Airlines, durata 1:20
Plecare Istanbul 11.05.2017 ora 09:35; Sosire Teheran 11.05.2017 ora 14:05, Turkish Airlines, durata 3:00
Plecare Shiraz 20.05.2017 ora 02:35, Sosire Istanbul 20.05.2017 ora 05:15, Turkish Airlines, durata 4:10
Plecare Istanbul 20.05.2017 ora 07:10, Sosire Bucuresti 20.05.2017 ora 08:30, Turkish Airlines, durata 1:20

Discover Iran 10 zile - Mai 2017 - cu Razvan Pascu

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse
 • asigurarea de calatorie inclusa asigurarea de calatorie inclusa
 • bacsisuri ghizi bacsisuri ghizi

Impresii de calatorie

Experienta

 • 9 ani de turism
 • 1.683.392 zile de vacanta vandute
 • 187.182.865 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania