Eturia - Agentie de turism

Micul dejun in jurul lumii

08-11-2014

Israel - consumat la inceput doar de locuitorii din comunitatile kibbutz, micul dejun israelian a fost adoptat in scurt timp de catre hoteluri, pentru bunatatile sale produse intr-o gama variata si pentru prospetimea lor. Painea proaspata, multitudinea de tipuri de branza, sucurile naturale, maslinele, gemul si untul sunt ingredientele ce compun de regula un mic dejun israelian.


Maroc - un gustos mic dejun marocan, consta de regula in diferite produse de panificatie servite cu dulceturi, gem, branza sau unt. De asemenea se mai consuma si o delicioasa lipie de marime mare din care se poate rupe precum si o clatita facuta din faina de gris denumita Baghir.


Hawaii - Nu poti sa iti imaginezi ca locuitorii din Hawaii mananca si altceva in afara de fructe. Cu toate acestea se consuma si chiflele, ale caror calorii sunt insa topite rapid in cateva minute pe placa de surf.


Australia - mic dejunul australian se bazeaza in principiu pe vegemite, o pasta realizata din drojdia ramasa in urma producerii berii, servita cu unt si paine prajita. Australienii care calatoresc deseori au in rucsac aceasta pasta.


Brazilia – un mic dejun tipic brazilian se compune dintr-o selectie delicioasa de carne, branzeturi si paine.


Filipine – in Filipine micul dejun se bazeaza pe fructele locale, precum mango, extrem de popular in aceasta tara. De asemenea se mai consuma si orez alaturi de carnaciori numiti longganisa, care atunci cand sunt prajiti cu sare si usturoi se numesc sinangag si se pot combina cu oua, carne si fasole.


Alaska - un mic dejun tipic alaskian consta in semipreparate pe baza de carne de ren si oua ochiuri servite cu un fel de clatite.


SUA - celebrul american breakfast este format din clatite servite cu sirop si coacaze, bacon prajit si un bol mare de cereale.
.

India - indienii obisnuiesc sa consume la micul dejun cartofi copti cu rozmarin, branza tofu prajita, carnati vegetali si paine prajita cu banane.


Thailanda - in Thailanda puteti lua micul dejun si la tarabele de pe strada de unde puteti savura un peste picant sau o friptura de porc dulce picanta servita alaturi de un bol de orez. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar si ieftine.


Argentina - un mic dejun clasic argentinian se compune dintr-o cane de mate (o infuzie de frunze de yerba), dintr-un desert numit dulce de leche si din produse de panificatie numite facturas.


Canada - in Canada la micul dejun se serveste un preparat numit perogies, in fapt niste galuste coapte sau prajite realizate din aluat nedospit si umplute cu cartofi, varza, carne tocata, branza sau fructe alaturi de paine prajita si carnaciori.


Mexic - micul dejun mexican este format din bucatele de carne servite alaturi de traditionalele chilequiles si de alte bunatati specifice regiunii Manzanillo. De asemenea sunt nelipsite celebrele nachos, branza si fasolea.


Vietnam - micul dejun in Vietnam este de regula format dintr-un amestec de carne si fiertura de gris sau ovaz, din gogosi chinezesti, intestine de porc umplute cu carne tocata picanta, inima de porc feliata, suvite de stomac si budinca din sange.


Peru - ceviche este un fel de mancare foarte popular in Peru, servit de asemenea si la micul dejun si se compune din peste si fructe de mare marinate in suc de citrice si asezonate cu chilli.


Bolivia - in Bolivia la micul dejun se consuma de regula saltenas, un fel de pateuri umplute cu carne si legume si indulcite usor cu zahar.


Egipt - micul dejun egiptean se compune din asa numitul Foul Madamas, un preparat realizat din fasole fava, naut, usturoi si lamaie asezonat cu ulei de masline, piper cayenne, sos tahini si servit alaturi de un ou fiert tare si cateva legume taiate cubulete.


Japonia - cel mai popular preparat servit la micul dejun in Japonia este branza tofu, alaturi de peste si orez, toate stropite cu sos de soia.


China - preparatele specifice unui mic dejun traditional chinez sunt asemanatoare celor servite atat la pranz cat si la cina, astfel ca va trebui sa va asteptati la taitei de orez, orez, pui pane si legume prajite.


Malaezia - micul dejun malaezian consta intr-un bol fierbinte de Mee - taiteti de orez cu ou, legume si condimente gustoase.


Mongolia - in Mongolia la micul dejun se serveste de regula carne de oaie fiarta in sos ingrosat cu faina, dar si branza si orez. In vestul Mongoliei se consume si preparate din carne de cal.


Belize - micul dejun in Belize se caracterizeaza prin prezenta unor preparate specifice, realizate din aluat prajit si insotite de oua, fasole, gem sau miere.


Coreea - micul dejun coreean nu difera ca structura de pranz sau de cina si consta intr-o portie de kimchi, un bol de orez si o supa clara de legume alaturi de o felie de paine prajita.


Pakistan - in Pakistan veti primi la micul dejun Aloo Paratha, un fel de paine indiana realizata din aluat nedospit si umpluta cu ghee (unt clarifiat) si cu legume; aceasta se serveste cu unt, cu dulceata sau alaturi de alt sos picant si nu este iesit din comun sa o inmuiati in ceai.


Iordania - un mic dejun tipic iordanian se compune din labneh, hummous si falafel servite alaturi de ulei de masline, carnati din carne de miel, gem, unt, carne de curcan sau carne de vita.



Venezuela - micul dejun traditional venezuelean contine obligatoriu empanadas – pateuri umplute cu branza proaspata, carne tocata, legume sau fasole.



Columbia - micul dejun columbian difera de la o regiune la alta; in Cundinamarca spre exemplu se serveste changua, un fel de mancare preparat din lapte, praz si branza.


Ghana - cel mai popular preparat specfic micului dejun ghanez este waakye, un fel de orez gatit cu fasole, pe care il puteti gasi si la tarabele stradale.


Uganda - in Uganda la micul dejun se serveste de regula katogo, un fel de mancare format din banane verzi amestecate intr-o tocana din carne de vita sau intr-un sos de legume.



Bahamas - un mic dejun tipic este format dintr-un fel de gustari din mamaliga uscata, amestecate cu apa fierbinte si servite cu creveti sau alte tipuri de carne.


Costa Rica - Gallo Pinto este preparatul traditional specific oricarui micu dejun in Costa Rica; acesta este format din fasole neagra, orez, smantana, sos salsa si o tortilla de porumb si se serveste alaturi de avocado, carne rece si banane prajite.



Republica Dominicana - cel mai popular fel de mancare ce se regaseste intr-un mic dejun dominican este asa numitul mangu; acesta este realizat din banane fierte pasate cu unt sau cu salam, branza sau oua si il puteti servi alaturi de o ciocolata calda.

Ultimele impresii de calatorie

Experienta

  • 9 ani de turism
  • 1.689.964 zile de vacanta vandute
  • 196.091.255 km parcursi de clientii Eturia
  • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

  • Fara costuri ascunse!
  • Telefon de urgenta 24/7
  • Ghiduri si sfaturi de calatorie
  • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

  • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
  • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

  • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
  • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
  • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania