7 Ani
031 82 44444
021.222.01.67   •   0233.22.88.48
 
Profita de Promotia Quick Sales
Au mai ramas
9 zile
vezi vacantele

Oferta speciala Sfaturi Thailanda

vacante Sfaturi Thailanda Sejur Rep. Dominicana Plaja Punta Cana 10 Zile - 16 Noiembrie 2014- 1260 € vacante Sfaturi Thailanda Sejur Mexic Plaja Cancun, 9 Zile - 29 Octombrie 2014- 1290 € vacante Sfaturi Thailanda Circuit Cuba: Havana & Plaja Varadero, 10 Zile - 23 Noiembrie 2014- 1360 € vacante Sfaturi Thailanda Sejur Rep. Dominicana Plaja Punta Cana 12 Zile - 14 Noiembrie 2014- 1370 € vacante Sfaturi Thailanda Sejur Cuba: Plaja Varadero 10 Zile - 23 Noiembrie 2014- 1420 € vacante Sfaturi Thailanda Sejur Cuba: Plaja Cayo Santa Maria, 10 Zile - 23 Noiembrie 2014- 1460 € vacante Sfaturi Thailanda Circuit Peru, 15 Zile - Noiembrie 2014- 2750 €
Eturia Live Support Sfaturi Thailanda
Oferta zilei
Oferta Zilei Au ramas:
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Sfaturi Thailanda
Specialisti Thailanda
Catalog BestDeal 2013-2014 Eturia Sfaturi Thailanda

Viza & Tips Thailanda

 

Conditii de intrare si regimul de sedere

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda sunt obligati sa obtina o viza de intrare de la reprezentanta diplomatica a Thailandei la Bucuresti. 

Nu se acorda viza la frontiera thailandeza.

Pentru o sedere de un an se poate solicita o viza "non-immigrant" la reprezentanta diplomatica thailandeza, care inainteaza cererea spre aprobare Biroului de Imigrari din Thailanda.

Doriti sa munciti in Thailanda?

Vizele pentru munca trebuie solicitate Biroului de Imigrari de catre firma thailandeza care doreste sa angajeze un strain.

 

Viza turistica

Pentru cei care calatoresc in scop turistic in Thailanda, pasagerii trebuind sa pregateasca urmatoarele documente:
-Pasaport in original valabil mai mult de 6 luni de la data intoarcerii in tara (atentie: pentru aceasta excursie pasaportul trebuie sa aiba minim 4 pagini libere pentru aplicarea vizelor)
-Fotografie color tip pasaport 3,5/4,5 cm
-Formular viza (atasat) completat cu caractere majuscule si semnat de fiecare aplicant; aveti atasat si un formular completat ca model.
-Extras de cont bancar care sa ateste solvabilitatea aplicantului (min. 500 euro/persona); in cazul cuplurilor sau familiilor este suficient si un sigur extras de cont cu dovada a min. 1000 euro in cont
-Copie color pasaport
-Pentru minori - copie certificat de nastere
-Daca minorul calatoreste fara parinti este necesara o imputernicire notariala.
-Vouchere cazare;
-Bilete avion;
-Copie color pasaport (in cazul in care nu prezinta clientul);
-TAXE.
Nota:
1.Procedura dureaza minim 7 zile lucratoare.
2.Perioada de valabilitate a vizei: 3 luni / intrare. Turistii care beneficiaza de viza turistica nu pot sta pe teritoriul Thailandei mai mult de 60 zile.

 

Viza de sedere permanenta 

Pot solicita viza de sedere permanenta strainii care poseda viza "non-immigrant" si au o perioada continua de sedere in Thailanda de 3 ani.

Posesorul unei vize de sedere permanenta care doreste sa calatoreasca in afara Thailandei si sa pastreze dreptul de sedere permanenta trebuie sa solicite in prealabil o viza "non-immigrant".

Dupa plecare, trebuie sa reveniti in Thailanda inaintea implinirii termenului de maxim 1 an, in caz contrar, dreptul de sedere permanenta vi se ridica automat.

Atentie! Trebuie sa anuntati Biroul de Imigrari cu privire la adresa la care locuiti, procedura care se repeta la fiecare 90 zile.

Celor carora le-a expirat viza de sedere si se prezinta din proprie initiativa la Biroul de Imigrari, li se aplica o amenda de 200 Baht pentru fiecare zi de depasire a valabilitatii vizei, dar suma totala a amenzii nu poate depasi 20.000 Baht (cca. 500 $ SUA). Exceptie fac strainii care si-au pierdut documentele de calatorie si se prezinta la Biroul de Imigrari pentru acordarea unei noi vize de sedere temporara in Thailanda pe documentele eliberate de ambasadele statelor de provenienta.

 

Permisiunea de revenire

Este obligatoriu sa obtineti “permisiunea de revenire” in cazul in care sunteti posesor al unei vize de sedere pentru Thailanda, doriti sa calatoriti in alta tara si ulterior sa va intoarceti in Thailanda inainte de expirarea vizei.

Aceasta permisiune va da dreptul sa reveniti  in Thailanda si sa folositi valabilitatea vizei initiale pana la expirare.
Daca nu solicitati permisiunea de revenire, viza se anuleaza automat la iesirea din Thailanda.
Permisiune de revenire in Thailanda in cadrul unei vize initiale poate fi obtinuta ori de cate ori se solicita.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala thailandeza, modificari ce pot interveni in mod periodic, cuantumul minim al sumelor ce trebuie detinute pe categorii de vize, regimul asigurarilor medicale si alte detalii necesare obtinerii diferitelor categorii de vize, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile thailandeze:

Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei (www.mfa.go.th)
Ambasada Thailandei la Bucuresti
Va recomandam sa anuntati misiunea diplomatica a Romaniei in Thailanda cu privire la prezenta dumneavoastra pe teritoriul acestei tari.


 

Sistemul medical

Va recomandam incheierea unei asigurari medicale, de viata si de calatorie, avand in vedere costul ridicat al serviciilor medicale in eventualitatea unor accidente sau a altor evenimente.

Atentie! Unitatile medicale accepta asigurarile incheiate in alte tari, in conditiile in care firma la care se incheie polita are reprezentanta in aceasta tara.

Este obligatorie vaccinarea cetatenilor care, anterior depunerii cererii pentru viza de intrare in Thailanda, au vizitat Africa sau America de Sud. Pentru ceilalti cetateni nu este obligatorie vaccinarea.


 

Conditii privind traficul auto 

Thailanda dispune de o infrastructura foarte buna a autostrazilor si drumurilor nationale.

Sistemul de conducere auto este cel britanic (volanul pe partea dreapta), iar sensul de deplasare al vehiculelor este pe partea stanga a arterei de circulatie.

Pe autostrazi viteza legala este de 120 km/h, iar in orase de 50 km/h, exceptie facand cazurile particulare (executarea de lucrari publice, reparatii sosele, strazi etc.). Parcarea este permisa in locurile special amenajate si marcate corespunzator.

In caz contrar, politia rutiera blocheaza rotile autoturismului si nu se revine asupra acestei masuri decat dupa plata unei amenzi la cea mai apropiata sectie de politie.

Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie.

Regulile de circulatie sunt cele valabile pe plan international, adaptate mersului pe partea stanga.

O atentie deosebita trebuie acordata in marile orase participantilor la trafic ce utilizeaza motorete si motociclete, care de cele mai multe ori nu au un stil preventiv de a conduce si pun in pericol siguranta circulatiei.

 

Permisul de conducere

Cetatenii straini aflati in Thailanda pot conduce mijloace auto pe teritoriul tarii numai dupa sustinerea examenului auto si a vizitei medicale.


 

Reglementari vamale

Introducerea in Thailanda a drogurilor de orice natura este interzisa.

Detinerea si traficul de droguri se pedepsesc, in anumite cazuri, cu moartea.

Sumele care depasesc limita a 10.000 Euro trebuie declarate la intrarea in Thailanda.


 

Regimul medicamentelor 

Nu sunt restrictii in privinta medicamentelor prescrise de medic, pentru folosinta personala si in cantitati care sa acopere perioada de sejur a turistului, cu exceptia celor psihotrope pentru care sunt restrictii.


 

Utilizarea cartilor de credit 

Toate cartile de credit importante sunt acceptate de bancile, restaurantele si magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite si cecurile de calatorie la toate bancile si casele de schimb valutar.


 

Regimul animalelor de companie

Va recomandam sa nu calatoriti in Thailanda cu animale de companie ca urmare a problemelor pe care Thailanda le-a avut cu gripa aviara, precum si ca urmare a neacceptarii acestora in majoritatea hotelurilor.

Data ultimei actualiz─âri: 08 Octombrie 2009