Profita de Promotia Quick Sales
Au mai ramas
4 zile
vezi vacantele

Oferta speciala Sfaturi Sri Lanka - Agentia de Turism Eturia

vacante Sfaturi Sri Lanka - Agentia de Turism Eturia Safari Kenya & Plaja Mombasa 11 Zile - Iunie 2015- 2490 €
Eturia Live Support Sfaturi Sri Lanka - Agentia de Turism Eturia
Oferta zilei
Oferta Zilei Au ramas:
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Sfaturi Sri Lanka - Agentia de Turism Eturia
Specialisti Sri Lanka
Catalog BestDeal 2014-2015 Eturia Sfaturi Sri Lanka - Agentia de Turism Eturia

Viza & Tips Sri Lanka

 

Viza si regimul de sedere


Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Sri Lanka.
Incepand cu 1 ianuarie 2012 viza de tranzit sau viza turistica de scurta sedere se poate obtine, in principal, on-line, accesand site-ul www.eta.gov.lk si completand formularul tip cu cateva zile inainte. Totodata taxa de viza poate fi achitata folosind mijloace electronice de plata. Viza turistica (cu 1 sau multiple intrari) este valabila pentru o perioada de maxim 90 de zile. In mod exceptional, autoritatile locale pot elibera vize de intrare in porturile sau aeroporturile din Sri Lanka.
 

Viza pentru Sri Lanka

poate fi obtinuta si la sosirea pe orice aeroport din Sri Lanka.
 

Nota:


Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Sri Lanka, va rugam sa consultati informatiile oficiale prezentate de autoritatile srilankeze:
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Sri Lanka (www.gov.lk)
Departamentul Imigrare si Emigrare (www.immigration.gov.lk)
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Colombo si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

 

Sistemul medical


Pentru cetatenii romani care se afla temporar in Sri Lanka, in scop turistic, se recomanda cu insistenta procurarea unei asigurari medicale de calatorie valabila pe intreaga durata a sederii.
Majoritatea unitatilor medicale din Colombo accepta asigurarile medicale de calatorie incheiate in alte tari. Exista, de asemenea, posibilitatea incheierii unei asigurari medicale pe teritoriul Sri Lanka, care acopera atat cheltuileile de spitalizare, cat si medicatia necesara. Nu sunt obligatorii vaccinari speciale.

 

Regimul medicamentelor


Cantitatea de medicamente procurate pe baza de reteta medicala, care pot fi introduse in Sri Lanka, nu poate depasi necesarul pentru o luna. Pentru persoanele ce urmeaza tratamente speciale este recomandata prezentarea la vama a prescriptiei medicale din Romania, precum si a unei scrisori din partea medicului personal, privind scopul utilizarii respectivului medica-ment/tratament. Este interzisa introducerea pe teritoriul insulei a medicamentelor ce fac parte din categoria stimulentelor (amfe-tamine, metanfetamine etc).

 

Tipping


Remuneratiile in Sri Lanka sunt mici si in general bacsisul este determinant in ducerea traiului zilnic; multe dintre locurile de munca sunt obtinute prin mita iar angajatii recurg la obtinerea bacsisului pentru a recupera investitia.
La aeroport se cer 50-100 de rupii/bagaj la fel si pentru room service.
In restaurante bacsisul reprezinta circa 10 % din valoarea consumatiei.
In marile hoteluri exista o taxa de serviciu de circa 10 % adaugata la nota de plata.
Bacsisul pe terenurile de golf este de 600 - 700 rupii. In cazul grupurilor bacsisul ghidului este de circa 5000 putand ajunge pana la 10.000 de rupii iar al soferului pana la 8.000 de rupii, bacsis la care contribuie toti participantii.

 

Recomandari generale


Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
Se recomanda, in general, tuturor cetatenilor romani care calato-resc in Sri Lanka, sa respecte obiceiurile si traditiile localnicilor si sa manifeste intelegere si acceptare fata de acestea.
Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului si ale fortelor de ordine. Se recomanda folosirea trasee-lor turistice a caror securitate este asigurata suplimentar de politie.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, este obligatorie sesizarea scrisa a biroului local al politiei si anuntarea Ambasadei Romaniei la Colombo.
Atentie ! Traficul, posesia sau consumul de droguri se pedepseste cu moartea.

 

Alte recomandari


Cetatenii romani sunt sfatuiti cu insistenta sa isi incheie o asigu-rare de calatorie, medicala si de viata!
Exista un numar tot mai mare de incidente privind fraudarea cartilor de credit.
Cetatenii romani care se afla pe teritoriul acestui stat sunt sfatuiti sa respecte urmatoarele recomandari:
• Sa evite orice deplasare pe timpul noptii, indiferent de regiunea in care se afla, inclusiv in orasul Colombo si sa opreasca la semnalul autoritatilor militare de la punctele fixe de control antitero.
• Sa evite locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii.
• Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini.
• Sa evite zonele in care se afla obiective militare, paramilitare sau guvernamentale.
• Sa aiba in permanenta un document de identitate cu fotografie.
• Sa respecte anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
• Sa se adreseze Institutului National de Sanatate Publica - Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmi-sibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vacci-nuri care trebuie efectuate.

 

Recomandari la cumparaturi

Localnicilor le place sa fie politicosi si prietenosi si cer acelasi lucru si de la interlocutori. Tocmeala si negocierile nu sunt recomandate decat in situatia expresa cand se doreste efectua-rea unei cumparaturi, desi diferenta de pret va fi nesemnificativa. Tocmeala este considerata ofensatoare si va poate pune intr-o situatie delicata.
Daca doresti a cumpara un produs, doar cumpara-l !
Magazinele mari au preturi fixe afisate.