Viza & Tips Qatar

 

Conditii de intrare si regim de sedereCetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Qatar; viza poate fi obtinuta la Ambasada Statului Qatar in Romania. Pentru turisti, viza de sedere poate fi valabila pana la 30 de zile. Nu se elibereaza vize la punctele de frontiera.
Cetatenii romani nu pot intra pe teritoriul Statului Qatar in baza unui pasaport temporar, deoarece autoritatile qatareze nu-l recunosc ca document de calatorie.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala qatareza, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile Statului Qatar:
-Ministerul Afacerilor Externe al Statului Qatar (www.mofa.gov.qa)
-Ambasada Statului Qatar in Romania
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.
(MAE)

 

Reglementari vamale

  • Importul, consumul, producerea si detinerea de stupefiante chiar si in cantitati foarte mici sunt interzise si aspru pedepsite de lege.
  • Este interzis importul de alcool, produse din carne de porc, arme si obiecte religioase.

 

Operatiuni bancare

  • Nu sunt limitate sumele in valuta trimise sau primite in/din strainatate.
  • Cursul rialului qatarez este fix in raport cu dolarul SUA (3,64 riali = 1 dolar SUA).