Despre Qatar

Eturia - Agentie de turism

Despre Qatar

Emiratul Qatar, situat in peninsula cu acelasi nume este una dintre tarile bogate ale lumii datorita bogatelor rezerve de petrol si gaze naturale, devenind totodata una dintre placile turnante ale lumii din turism.


Cunoscut pana in 1940 doar pentru pescuitul de perle, Qatar stat ce detine in prezent a treia rezerva de gaze naturale din lume este unul dintre statele cu un nivel de trai dintre cele mai ridicate, printre altele, locuitorii neplatind taxe pentru apa, electricitate si telefonia locala. Qatar dispune de o economie si un turism aflate in plina dezvoltare. Datorita pozitii sale geo economice, Qatar atrage un numar mare de companii multinationale, dar si filiale ale unor univesitati straine de prestigiu. Qatar a investit si investeste sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Corina

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Qatar
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Qatar; viza poate fi obtinuta la Ambasada Statului Qatar in Romania. Pentru turisti, viza de sedere poate fi valabila pana la 30 de zile. Nu se elibereaza vize la punctele de frontiera.
Cetatenii romani nu pot intra pe teritoriul Statului Qatar in baza unui pasaport temporar, deoarece autoritatile qatareze nu-l recunosc ca document de calatorie.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala qatareza, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile Statului Qatar:
-Ministerul Afacerilor Externe al Statului Qatar (www.mofa.gov.qa)
-Ambasada Statului Qatar in Romania
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.
(MAE)

Reglementari vamale
 • Importul, consumul, producerea si detinerea de stupefiante chiar si in cantitati foarte mici sunt interzise si aspru pedepsite de lege.
 • Este interzis importul de alcool, produse din carne de porc, arme si obiecte religioase.

Operatiuni bancare
 • Nu sunt limitate sumele in valuta trimise sau primite in/din strainatate.
 • Cursul rialului qatarez este fix in raport cu dolarul SUA (3,64 riali = 1 dolar SUA).

Fast Facts

Nume: Statul Qatar
Capitala: Doha
Asezare: emirat in sud - vestul Asiei in Peninsula Qatar, avand granita terestra cu Arabia Saudita la sud, in rest fiind marginit de Golful Persic
Moneda: Riyal - QAR
Fus orar: UTC +3

When to go Qatar

Temperatura medie
Clima in Qatar este structurata in doua sezoane. Sezonul uscat dureaza din mai si pana in septembrie, avand temperaturi cuprinse intre 34° - 42° C, insa temperaturile pot atinge usor 50° C. In aceasta perioada in desert fenomenele de miraj sunt prezente in mod curent. In acest sezon umiditatea aerului este de circa 90 % iar furtunile de nisip sunt frecvente. Sezonul umed dureaza din septembrie si pana in mai, avand temperaturi moderate, cu ploi in lunile decembrie si ianuarie si temperaturi cuprinse intre 21° - 24° C, cu maxime de 26° - 31° C. Lunile noiembrie si aprilie sunt luni de tranzitie intre cele doua sezoane climatice si sunt cele mai propice vizitelor in aceasta zona.

Vacante in Qatar

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Qatar . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Qatar

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.695.626 zile de vacanta vandute
 • 212.757.450 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania