Informatii generale Portugalia

Informatii generale Portugalia
Regulamentul Promotiei
 • DURATA PROMOTIEI:
  • 19.05 - 25.05.2015, ora 18:00
 • CONDITIILE PROMOTIEI:
  • Valoarea reducerii este de 100 euro/persoana pentru un grup de minim 4 persoane care calatoresc impreuna
  • Promotia este valabila doar pentru circuitul/sejurul, destinatia din cadrul vacantelor cu plecari fixe (Best Deal)
  • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile
 • CONDITII DE PLATA:
  • Oferta este valabila pentru rezervarea si achitarea contravalorii pachetului de servicii turistice astfel:
  • 50% la confirmarea rezervarii;
  • 50% in maxim 30 de zile de la data confirmarii;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii;
  • Plata se face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
 

Oferta speciala Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia

vacante Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia Safari Kenya & Plaja Mombasa 11 Zile - Iunie 2015- 2490 € vacante Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia Revelion 2016 - Circuit Ciudad De Mexico & Plaja Puerto Vallarta, 10 Zile - Decembrie- 2510 € vacante Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia Revelion 2016 - Sejur Jamaica & Barbados 13 Zile - Decembrie- 2690 €
Eturia Live Support Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia
Specialisti Portugalia
Catalog BestDeal 2014-2015 Eturia Vizita Portugalia - Agentia de Turism Eturia

Fast Facts

  • Nume: Republica Portugheza
  • Capitala: Lisabona
  • Asezare: Stat in sud - vestul Europei, in vestul Spaniei, la Oceanul Atlantic
  • Suprafata: 92.212 km²
  • Orase principale: Funchal, Setubal, Porto, Evora, Albufeira, Braga, Faro
  • Populatie: 10.487.289 locuitori (est. 2012)
  • Limba oficiala: portugheza
  • Grupari etnice: portughezi - 96,87 %, alte 3,13 %
  • Forma de guvernamant: Republica Constitutionala Parlamentara
  • Moneda: Euro - EUR
  • Fus orar: UTC +0 / UTC+1
  • Prefix tara: +351
  • Extensie internet: .pt

Cu un peisaj superb, o cultura deosebita si cu un ritm al vietii ce te prinde in mrejele sale inca de la primul contact, Portugalia este o locatie ideala pentru cei ce cauta romantismul, aventura sau relaxarea.

Cu posibilitatea de a traversa tara intr-o zi, din nordul ce ofera un caleidoscop de peisaje superbe si continuand de-a lungul tarmului pana in sudul insorit, Portugalia iti poate oferi o multitudine de oportunitati de vacanta si intotdeauna vei gasi exact ceea ce cauti. Iar daca acest lucru nu este deajuns, iti mai stau la dispozitie doua arhipelaguri, Azore si Madeira, fiecare cu specificul sau, gata sa te desprinda de lumea continentala si sa te aduca intr-un univers insular de neuitat.
Lisabona este capitala tarii, plasata pe un teren colinar in vecinatatea estuarului Raului Tagus, la varsarea acestuia in Oceanul Atlantic. In proximitatea capitalei se afla plajele din Costa Do Sol care sunt usor accesibile fie cu trenul, fie cu autobuzul. Lisabona, capitala tarii, prezinta numeroase puncte de atractie dintre care cartierul istoric Belem cu Mosteiro dos Jeronimos, este cel mai vestit. Manastirea, a carei constructie a inceput in 1501, este caracterizata de o arhitectura unica, Manueline, care este un amalgam de stiluri cum ar fi cel gotic, renascentist dar si extern Europei adus de exploratori; Bairro Alto, zona centrala a Lisabonei este centrul recunoscut al cumparaturilor dar si al distractiilor nocturne; Gare do Oriente, este o minune arhitectonica de sticla si otel; tramvaiele si sistemul de funiculare constituie o atractie in sine. Cel mai vechi tramvai a intrat in functiune din 1930; sistemele de funiculare sunt si ele celebre; construite pe cele sapte coline ale Lisabonei ele strabat cartierele orasului, cel mai cunoscut fiind Elevador da Bica ce strabate o fermecatoare zona rezidentiala.
Coimbra, este centrul academic al tarii, cu radacini adanci ce duc pana in Evul Mediu. Universitatea sa este cea mai veche institutie academica din Portugalia dar si din Europa. Coimbra a fost capitala si cel mai mare oras al tarii pana la dezvoltarea Lisabonei si pastreaza un aer istoric deosebit. Porto, al doilea oras ca marime dupa Lisabona, recunoscut in patrimoniul universal UNESCO pentru centrul sau istoric, este un oras ce pastreaza un aer medieval pronuntat, cu numeroase muzee si galerii de arta; Ribeira este poarta si punctul de plecare catre o multitudine de zone de interes.
Drumetiile in Algarve, zona cea mai impresionanta a Portugaliei, situata in sudul tarii, este un loc ideal pentru cei ce prefera activitatile in are liber sau plaja. Lagunele, golfurile si pesterile constituie un loc de joaca perfect pentru cei ce nu se tem sa exploreze si sa fie activi in acelasi timp. Vara, atunci cand plajele sunt pline de turisti, tinutul iti ofera sansa de a pleca si a-l explora pe cont propriu, premiul cel mare al expeditiei putand fi o plaja ascunsa doar pentru tine.
Muzica Fado este prilejul perfect pentru cei ce doresc sa cunoasca sufletul Portugaliei. A-i asculta pe fadistas, interpretii de fado, in cafenelele foarte populare, este cea mai scurta cale in acest sens.
Douro este unul dintre cele doua mari rauri ce strabat tara. Serpuind si hranind zona agrara, acesta este si sursa vitala pentru numeroasele culturi viticole din zona. Teritoriul pe care-l strabate este numit sugestiv, tara vinului.
Orase cu un spirit deosebit, Sintra, Obidos, Nazare, Fatima si Tomar pastreaza intr-un fel sau altul o istorie bogata si elementele definitorii ale acesteia. Daca esti un fan al acestui subiect, odata ce vei trece de poarta acestor orase vei intra intr-o lume in care poti lua contact cu istoria intr-un mod direct si personal.
Daca vorbim de arhipelagul Azore, ne gandim la un loc mistic in mijlocul Oceanului Atlantic, in care linistea, ospitalitatea si frumusetea peisajului te farmeca intr-atat, incat ai impresia ca ai depasit bariera timpului si te afli intr-un loc paradisiac de la inceputul lumii.
La fel de captivante ca peisaj dar si cu o amprenta a civilizatiei mult mai pregnanta, Insulele Madeira sunt una dintre cele mai vechi locatii turistice ale Europei. Sunt caracterizate cel mai bine de metafora: gradinile plutitoare.

Curiozitati

  vacante Portugalia continentala este impartita in doua de principalul ei curs de apa - Tagus (Tejo); celelalte rauri importante ale Portugaliei Douro, Minho si Guadiana la fel ca si Tagus, izvorasc din Spania.

  vacante In timp ce se reintorcea la Lisabona dupa calatoria de descoperire a rutei maritime spre India, in 1498, Vasco da Gama a afirmat: „Somos a gente do mar !” (Suntem oamenii marii). Folosind caravelele - ambarcatiuni cu panze bazate pe vechiul model mediteranean din secolele XV-XVI, exploratorii portughezi au strabatut oceanele si marile, iar Portugalia a devenit cea mai importanta putere maritima din lume la acea vreme.

  vacante Portugalia detine cea mai mare uzina electrica din lume bazata pe energie solara.

  vacante Tot aici a fost inaugurata prima centrala electrica bazata pe energia valurilor.

  vacante In Portugalia se pot practica si sporturi de iarna, in nord, in muntii Serra da Estrela.

  vacante Podul Vasco da Gama peste raul Douro, este unul dintre cele mai lungi din Europa.

  vacante Doua elemente de arhitectura unice isi au originile in Portugalia: stilul manueline si azulejos, ceramica pictata si modelata intr-un stil propriu.

  vacante Dupa devastatorul cutremur din 1755, reconstruirea orasului Baixa (resedinta Marchizului de Pombal) a fost cel mai ambitios plan urban din Europa, raportat la acea perioada.

  vacante Numele Insulelor Madeira inseamna in portugheza - lemn. Denumirea a fost data deoarece atunci cand au ajuns prima data in arhipelag, portughezii au gasit paduri intinse. Arhipelagul Madeira este situat la circa 580 km de tarmul african si la 860 km de Lisabona.

  vacante Se apreciaza ca 50 % dintre obiectele din pluta din lume, pornind de la dopurile sticlelor de sampanie pana elemente ce intra in componenta navetelor spatiale, provin din regiunea Alentejo din nordul orasului Algarve.

  vacante Portugalia este o tara omogena din punct de vedere lingvistic, doar in orasul Miranda de Douro, dialectul Asturian vorbit in zona este recunoscut ca limba oficiala.

  vacante In Insula Madeira padurile de dafin sunt traversate de "levadas" - apeducte ce transporta apa de ploaie din munti catre terenurile agricole de langa tarm.